Petak, 19.08.2022 | 09:43
IZVOR: Kurir.rs

(VIDEO) Radio je u porodičnoj PEKARI, a sad obara rekorde kao NAJSKUPLJI igrač u istoriji

Portugalski reprezentativac Mateus Nunes novi je fudbaler Vulverhemptona, a njegova životna priča veoma je zanimljiva.




Foto: Sporting Clube de Portugal, Youtube/screenshot

Nunes u redove engleskog premijerligaša stiže u transferu vrijednom 38 miliona funti plus 4,2 miliona funti potencijalnog bonusa, što je novi rekord Vulverhemptona, kada je visina transfera u pitanju, prenio je Skaj Sport.

Prethodni rekord držao je još jedan Portugalac, Fabio Silva koji je prije dvije godine stigao iz Porta za 35 miliona funti.

Portugalac je prethodne tri sezone nastupao za lisabonski Sporting, za koji je odigrao 76 mečeva i postigao sedam golova u svim takmičenjima.

U dresu reprezentacije, Nunes je upisao osam nastupa i postigao je jedan gol.

Nunes je treće pojačanje Vulverhemptona ovog ljeta, pošto su prethodno stigli Gonsalo Guedeš iz Valensije i Nejtan Kolins iz Barnlija.

ŽIVOTNA PRIČA

Mateus je odrastao je u favelama Rio de Žaneira gdje je pokušavao da "iskopira" Ronaldinja, da bi se u Portugal potom preselio sa majkom i očuhom kada mu je bilo svega 13 godina.

Pokušao je da napravi fudbalsku karijeru, a do prije samo tri godine radio je u porodičnoj pekari u gradiću Erikeriji u blizinu Lisabona.

Svakog dana odlazio je na treninge u Sporting i sanjao o boljem životu, a malo je reći da je u tome uspio pošto je najskuplji fudbaler u istoriji Vulverhemptona.

"Bilo je trenutaka kad nismo imali šta da jedemo, nije pomoglo ni to što moja majka nikad nije prestajala da radi. Ona je ratnica koja je u mene usadila ljubav prema fudbalu. Uz nju sam prvi put udario loptu. Ako nismo imali loptu, braća i ja smo se igrali čarapama, bilo je bitno samo da se kotrlja. Majka i dan-danas ne zna kako se dogodilo da nisam postao lopov ili diler", rekao je Nunjes u prošlogodišnjem intervjuu za portugalski "Rekord", dok je za klupsku televiziju ispričao kako se to dogodilo da radi u pekari...

"Radio sam u pekari oko pet-šest mjeseci. Dolazio sam ujutro jer su utakmice bile popodne. Stajao bih na nogama po pet ili šest sati i onda morao da treniram nakon toga, ne mogu reći da je bilo lako. Nisam imao vozačku pa sam se budio u pet ujutro kako bih biciklom išao na posao", otkrio je najskuplji fudbaler Vulverhemptona.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.