Nedjelja, 21.08.2022 | 14:26
IZVOR: 24sedam.rs

Snapchat uvodi NOVE PROMJENE: Olakšica za roditelje, tinejdžerima se neće svidjeti

Kao dio Snapovih napora za bezbjednost dece, Snapchat je pokrenuo novi alat za nadzor za koji kompanija kaže da oponaša kako roditelji i tinejdžeri komuniciraju u stvarnom svijetu.




Foto: Ilustracija/ Unsplash.com

Snapchatov novi “Family Center” omogućava roditeljima i starateljima da prate s kim se njihovi tinejdžeri dopisuju u aplikaciji, bez otkrivanja onogo što govore jedni drugima. I staratelj i dijete moraju da prihvate poziv Porodičnog centra prije nego što instrumenti za nadzor stupe na snagu.

Kada se pozivnice prihvate, staratelj može da vidi cijelu listu prijatelja svog djeteta i listu naloga sa kojima su bili u interakciji u poslednjih sedam dana i da o nalozima izveštava Snapov tim za poverenje i bezbjednost.

"Naš cilj je bio da stvorimo skup alata dizajniranih da odražavaju dinamiku odnosa u stvarnom svetu i podstiču saradnju i poverenje između roditelja i tinejdžera“, rekao je Snap u svom blog postu. Ova funkcija je namenjena kopiranju odnosa iz stvarnog života, na primjer kada roditelj pušta prijatelje djeteta da dođu, ali ne prati sve što kažu.

Snap planira da uvede nove funkcije Porodičnog centra u narednom periodu, uključujući alate koji omogućavaju roditeljima da vide nove prijatelje koje su njihova djeca dodala zajedno sa dodatnim kontrolama sadržaja.

Snapov novi roditeljski nadzor dolazi dok zakonodavci nastavljaju sa radom na rješavanju bezbjednosti djece na mreži. Krajem prošlog mjeseca, panel Senata je odobrio dva zakona koja bi ograničila način na koji tehnološke platforme mogu da prikupljaju i koriste podatke od mladih korisnika.

Jedan zakon, Zakon o zaštiti privatnosti djece i tinejdžera na mreži, zabranio bi tehnološkim kompanijama da prikupljaju podatke korisnika između 13 i 16 godina bez saglasnosti roditelja.

Drugi zakon, Zakon o bezbjednosti djece na mreži, stvorio bi dugme za brisanje, koje bi omogućilo mladim korisnicima da lako brišu svoje podatke sa platformi. Mjere su odobrene usred sve većeg pokreta zagovornika koji pozivaju zakonodavce da podignu starosne granice u saveznom zakonu kako bi pokrili privatnost djece između 13 i 18 godina, a ne samo djece mlađe od 13 godina.

Nakon Snapovog oktobarskog kongresnog saslušanja, kompanija je objavila da radi na alatu Family Center. U izjavi prošle godine, portparol Snapa je rekao: "Naš opšti cilj je da pomognemo u obrazovanju i osnažimo mlade ljude da donesu prave izbore kako bi poboljšali svoju bezbjednost na mreži i da pomognemo roditeljima da budu partneri sa svojom djecom u navigaciji digitalnim svijetom.”

U januaru, Snap je pokrenuo funkciju koja ograničava broj predloga prijatelja koje tinejdžeri vide u svojoj aplikaciji, preko svog menija za brzo dodavanje. Prema riječima predstavnika kompanije, djeca između 13 i 17 godina dobijaju samo predloge za naloge koji „imaju određeni broj zajedničkih prijatelja sa tom osobom“.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 26.04.2024 | 22:04

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštili su iz  Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

REFORME penzionog sistema POTREBNE , ali bez jednostranih poteza

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.