Ponedjeljak, 05.09.2022 | 14:00
IZVOR: Klix.ba

Da li ste znali? Evo šta sve možete OČISTITI s jednom TABLETOM za mašinu za suđe

Tablete za mašinu za suđe napravljene su tako da se mogu nositi s tvrdom vodom, mrljama i masnoćom iz hrane pa ne iznenađuje da ih mnogi upotrebljavaju i za čišćenje izvan mašine za suđa.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Znate li šta se sve možete očistiti samo jednom tabletom?

Rerna

Uvijek je teško očistiti ostatke hrane, pogotovo ako je riječ o unutrašnjosti rerne. Upotrijebite tabletu za mašinu za suđe razmočenu u toploj vodi kako biste s lakoćom izribali staklo i vrata rerne te joj vratili stari sjaj.

Lonci i posude

Na isti način na koji djeluje na vratima vaše pećnice, tableta za mašinu za suđe s lakoćom čisti zagorjele tave.

Mrlje kafe i čaja

Ako se kafa može upotrijebiti za bojanje tekstila, vjerujte da će učiniti isto velikom broju šoljica ako ih odmah ne isperete. Mrlje nije lako ukloniti i može se činiti da će tu i ostati, ali sve što je potrebno jest topla voda (napunite posudu do 3/4) i tableta za mašinu za suđe. Nakon sat vremena trebali biste moći isprati sve mrlje vrućom vodom. Isprobajte ovaj praktični trik i s vazama za cvijeće, bokalima i bocama!

Kanta za smeće

Kante za smeće su odvratne, a ne bi trebale biti takve. Brisanjem ostataka hrane koji se raspu po poklopcu ili nađu put do dna kantu ćete održati relativno čistom, ali dobro je dubinski je očistiti barem dva puta godišnje. Najlakši način da to učinite? Napunite kantu što je više moguće toplom vodom i ubacite tabletu za mašinu za suđe. Pričekajte da se otopi, zatim pričekajte još sat vremena prije ispiranja vrućom vodom.

Sudopera

Nevjerovatno je kako se brzo dno vašeg sudopera može zaprljati. Ogrebotine od lonaca i tava i promjena boje zbog tamnih tekućina mogu učiniti da čak i najčišći sudoper izgleda prljavo. Samo pustite malo tople vode u sudoper i utrljajte tabletu za mašinu za suđe po sudoperu. Nakon nekog vremena, isperite je toplom vodom.

WC školja

Kad dođe vrijeme da se pozabavite kupaonicom, počnite tako što ćete baciti tabletu za mašinu za suđe u WC školju. Zatim očistite umivaonik, podove i tuš, a WC ostavite za kraj. Na taj će način tableta imati vremena da se malo otopi i ribanje WC školjke trebalo bi biti jednostavno. Takođe, možete koristiti tablete za čišćenje mrlja koje je ostavila tvrda voda.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.