Petak, 23.09.2022 | 16:55
IZVOR: Kolektiv.me

Živković: Sudski postupak protiv lidera DF za pokušaj jednog državnog udara još NIJE ZAVRŠEN, a oni najavljuju novi i prijete praznom puškom

Uvjereni smo da, nakon višedecenijskog političkog iskustva, i lideri Demokratskog fronta dobro znaju ko ih je, zašto i kako opstruirao u procesu predlaganja 44. Vlade Crne Gore, poručio je šef kluba poslanika demorkatske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.




Foto: I.Šljivančanin/skupstina.me

On je dodao da je svima u Crnoj Gori bjelodano, pa da vjeruje i njima, iako o tome, po komandi iz Beograda, moraju da ćute.

DF je, prema riječima Živkovića, sam na sebe preuzeo ulogu “zastupnika stranaka nove većine”, koje su 2. septembra potpisale Sporazum o formiranju nove vlade.

“Na poziv predsjednika države odbili su da se pojave na konsultacijama, saopštavajući u pisanoj formi da će ga obavijestiti o imenu mandatara i „dostaviti neophodan broj potpisa poslanika koji podržavaju tu kandidaturu“. Uzgred, ne samo da nijesu skupili i dostavili u predviđenom roku potpise, u ime 41. poslanika koje su predstavljali, već su svi zajedno prekršili i Sporazum koji su potpisali nekoliko dana ranije. U isto vrijeme dok su tvrdili da njihov kandidat ima nekakvu „verbalnu podršku“, svim sredstvima, i javno i tajno i verbalno i pisano, pred licem cijele javnosti, svađali su se po pitanju funkcija u nekoj vladi koja nije ni mandatara dobila”, istako je funkcioner DPS.

Sada, smatra on, “u strahu od izbora, i suda svojih birača, pokušavaju da destabilizuju državu, srljajući u još jednu provaliju”.

“A upravo su zbog takvih i sličnih destruktivnih postupaka, diktiranih iz inostranstva, od sebe napravili političko strašilo koje, kao mogućeg političkog partnera, odbacuju sve relevante međunarodne adrese. Sudski postupak protiv lidera Demokratskog fronta, za pokušaj jednog državnog udara (iz oktobra 2016.) još nije pravosudno završen, a oni najavljuju novi, i prijete praznom puškom. Ustav je jasan da bez odluke Ustavnog suda potpisi koje su prikupili za inicijativu smjene predsjednika države, imaju efektivno dejstvo taman koliko i onih 41 koje su skupili dan pošto je istekao rok za predlaganje mandatara”, zaključio je Živković.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
OKG
23.09.2022 18:24

Biće, sudskih postupaka, ne brini!

4 0
Svrozarka
24.09.2022 15:37

Nijesu zavrseni ni postupci protiv vasih Sveta(da ode u zatvor i vrati opljackano)Vesne,Blaža ,Verice....ali moramo ici dalje u borbu protiv korupcije

0 0

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.