Četvrtak, 20.10.2022 | 13:05
IZVOR: citymagazin.rs

Ovo su ZNAKOVI koji POKAZUJU da je vrijeme da PROMIJENITE posao

Ako ste u dilemi da li da ostanete na sadašnjem poslu ili da ga napustite, trebalo bi dobro da razmislite prije donošenja konačno odluke.




Foto: Ilustracija/ Pexels.com

Postoje određeni znakovi koji vam mogu ukazati da je vrijeme da pronađete novi profesionalni angažman, a neke od njih naveo je Psychology Today, a prenio City Magazine.

Šef i kolege vas ne cijene dovoljno

Jedan od najočiglednijih znakova da je možda došlo vrijeme da napustite posao je ako se ne osjećate poštovanim ili cijenjenim od strane svog šefa ili kolega. Ako vas stalno zaobilaze kada se dodjeljuju unaprjeđenja ili ako osjećate da se vaše ideje i doprinos kompaniji ne vrjednuju dovoljno, možda je vrijeme da počnete da tražite poziciju negdje drugdje. Poštovanje i uvažavanje su suštinski faktori na svakom radnom mjestu; ako ne osjećate ni jedno ni drugo, vjerovatno je vrijeme za promjenu sredine.

Suviše vas kontrolišu

Ako se osjećate nesrećno na poslu, jedan od razloga može biti taj što drugi non-stop kontrolišu sve što radite. Kada vas nadređeni stalno nadgledaju, teže je ostvariti željenu efikasnost i zadovoljstvo poslom. Pored toga, tzv. mikromenadžment može dovesti do osjećaja nemoći i frustracije.

Ako doživljavate gore opisano, možda je vrijeme da o tome razgovarate sa svojim nadređenim. Dajte mu do znanja da ne možete dobro da obavljate svoj posao jer vam smeta što drugi prate svaki vaš korak. Zatražite više nezavisnosti i autonomije, a ako nadređeni odbije vaš predlog, naš savjet je da sreću i profesionalnu ispunjenost potražite na drugom mjestu.

Stalno ste pod stresom

Preveliki stres je još jedan znak da je možda vrijeme da napustite posao. Naravno, uvijek će biti dana (ili čak nedelja) kada je posao stresniji nego inače. Međutim, ako ste često nesrećni i osjećate nelagodu pri samoj pomisli da treba da idete na posao, možda je vrijeme da počnete da tražite nešto novo. Stres i nesreća mogu negativno uticati na vaše fizičko i mentalno zdravlje, zbog čega ih ne treba shvatiti olako, već na vrijeme unijeti promjenu u svoj život, koja će vam pomoći da ostanete zdravi.

Ne vidite nikakav prostor za profesionalni razvoj i poboljšanje pozicije

Možda je vrijeme da promjenite posao ako vam se čini da ne možete više napredovati na svom trenutnom poslu, kako po pitanju vašeg profesionalnog statusa u hijerarhiji kompanije, tako i po pitanju razvoja vaših vještina. Veoma je važno osjećati da postoje mogućnosti za profesionalni razvoj, jer je to ono što vas motiviše da se trudite da postanete bolji, ali i učinite ljude oko vas i organizaciju u kojoj radite uspješnijom.

Mislite da niste plaćeni onoliko koliko vrijedite

Konačno, jedan od sigurnih znakova da je vrijeme da napustite svoje sadašnje zaposlenje je nezadovoljstvo platom. Ako ste tražili povišicu ili unapređenje, a nisu vam je odobrili i vi imate utisak da biste mogli da bolje zaradite na drugom mjestu, ne postoji dobar razlog zašto biste i dalje ostali lojalni poslodavcu koji očigledno ne cijeni dovoljno vaš rad.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

VIDEO: Šokantan nastup predstavnice Irske na Eurosongu - Ovo se ne viđa često na sceni

Srijeda, 08.05.2024 | 10:52

Održano je prvo polufinalno veče Eurosonga, a jedan nastup je posebno šokirao gledaoce.

Kladionice predviđaju: Hrvatska FAVORIT ZA POBJEDU na ovogodišnjem Eurosongu

Srijeda, 08.05.2024 | 08:41

Održano je prvo polufinalno veče Eurosonga, a svoj plasman u finale izborili su takmičari iz 10 zemalja.

Dva znaka će biti na "udaru" tokom mladog mjeseca: Očekuju ih IZAZOVI i PREVRTLJIVA SREĆA

Srijeda, 08.05.2024 | 10:52

Stiže nam mlad mjesec u Biku i to 8. maja u 05.21. Sa sobom nosi izuzetno dinamičan period, nekima promjene i izazove.

Knežević: Uslovi u pritvoru nehumani, tražim dolazak diplomatskog osoblja iz Ambasade UK, posjetu Mitropolita Joanikija

Srijeda, 08.05.2024 | 13:11

Predsjednik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran dr Duško Knežević, koga je Velika Britanija izručila Crnoj Gori 30. aprila i nakon saslušanja u Višem sudu u Podgorici određen mu jednomjesečni pritvor, obratio se pismom Vladimiru Šćepanoviću, načelniku Istražnog zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Air Montenegro OTKAZUJE LETOVE na liniji Podgorica - Minhen

Srijeda, 08.05.2024 | 11:40

Uslijed geopolitičkih prilika koje onemogućavaju obavljanje letova na liniji Podogorica - Tel Aviv, nacionalni avioprevoznik će tokom ljetnje sezone saobraćaj obavljati na četiri aviona. Uzimajući navedeno u obzir, Air Montenegro je pristupio optimizaciji reda letenja za ljetnju sezonu i donio odluku o otkazivanju letova na liniji Podgorica – Minhen, saopšteno je iz nacionalne aviokompanije.

Poslije sunca ponovo PROMJENA - Evo kakvo nas vrijeme očekuje u ČETVRTAK

Srijeda, 08.05.2024 | 22:03

U četvrtak nas očekuje promjenljivo do potpuno oblačno vrijeme, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Kakav SREĆNIK: Izvučena LOTO SEDMICA od 100.000 eura, i to u našem regionu

Srijeda, 08.05.2024 | 21:55

U Hrvatskoj u emisiji izvlačenja Lota 7 održanoj 8. maja, osvojen je dobitak DRUGA ŠANSA u iznosu od 100.000,00 eura.

Jelena Tomašević objavila NOVI SPOT- "ISKRENO" osvojila PUBLIKU (VIDEO)

Srijeda, 08.05.2024 | 21:47

Jelena Tomašević obradovala je svoje fanove. 

Ovi znaci zodijaka NE VOLE svoj posao - Da li ste među njima?

Srijeda, 08.05.2024 | 21:28

Nije tajna da se mnogi ljudi osjećaju nezadovoljno na svom radnom mjestu.

Stručnjaci UPOZORAVAJU - Ovaj kuhinjski predmet koji svi koristimo može izazvati OZBILJNE INFEKCIJE

Srijeda, 08.05.2024 | 21:17

Upozorenje se odnosi na sunđere i krpe za suđe koje se često ostavljaju na sudoperu i budu zaboravljene dok ne počnu smrdjeti.

Konatar: Crnu Goru čeka POVEĆANJE javnog duga na preko 100 odsto BDP

Srijeda, 08.05.2024 | 20:59

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar  kaže da ako Vlada Milojka Spajića nastavi kao do sada, onda Crnu Goru čeka povećanje javnog duga na preko 100 odsto BDP.

Glumica dobila ČETVRTO DIJETE - Porodila se kod kuće, a bebi dala NEOBIČNO IME (FOTO)

Srijeda, 08.05.2024 | 20:39

Glumica objavila srećne vijesti. 

Nastup predstavnika Hrvatske NAJGLEDANIJI na JUTJUBU, a IZNENADIĆETE ko mu je "za petama"

Srijeda, 08.05.2024 | 19:54

Baby Lasagna, hrvatski predstavnik na Eurosongu, plasirao se u finale takmičenja. 

Šušić: "Konačno mišljenje za korišćenje SKY prepiske kao DOKAZA treba da da Vrhovni sud"

Srijeda, 08.05.2024 | 19:44

Vrhovno državno tužilaštvo tvrdi da je presuda Evropskog suda za korišćenje SKY prepiske kao dokaza obavezujuća samo za članice Evropske unije. Istovremeno, advokat, Mitar Šušić, smatra da konačno mišljenje treba da dâ Vrhovni sud, kako bi postojao jedinstveni stav.

NAJPLAĆENIJI jutjuber u istoriji za 26. rođendan POKLANJA 26 automobila: Ovo su USLOVI

Srijeda, 08.05.2024 | 19:34

MrBeast, najplaćeniji youtuber u istoriji, objavio je da pratiteljima povodom svog 26. rođendana poklanja 26 Tesla automobila.