Srijeda, 26.10.2022 | 09:38
IZVOR: stil.kurir.rs

Cake koje morate znati - Kako da UVIJEK mirišete bez obzira koji parfem koristite

U nastavku teksta saznajte koje trikove da primijenite da bi vam parfem duže trajao




Foto: Ilustracija, Pixabay

Da biste uvijek lijepo mirisali ne morate korisiti ogromne količine parfema, a naravno pored redovne higijene, postoji još nekoliko trikova koje treba da praktikujete ukoliko želite da budete "svježi" tokom cijelog dana.

Važno je kako nanosite parfem

Kada nanosite parfem, odaberite nekoliko područja sa izraženim pulsom (vrat, koža iza ušiju, iznad pupka, unutrašnji pregib lakta, zona dekoltea, zglobovi). Na ovim tačkama je koža najtanja te su vene najbliže njenoj porvšini. U pitanju su najtoplija područja koja će omogućiti da se miris proširi cijelim tijelom i potraje tokom cijelog dana. Takođe, nemojte trljati regije na koje ste nanijeli parfem već pustite da se čestice same ravnomjerno upiju u kožu.

Biranje parfema

Veoma je bitno da pronađete parfem koji će vam odgovarati što nije nimalo lak posao. Kada kupujete na primjer majicu, nećete je samo prisloniti na grudi i kupiti je. Potrebno je da je isprobate, a isto važi i za parfeme. Svaki se parfem razvija različito na različitoj koži. Idealno bi bilo da imate tester koji ćete nanositi par dana i tek se onda odlučiti za kupovinu.

Vrsta parfema

Ne traju svi parfemi isto, citrusni će brže ispariti, dok će se oni s težim notama poput vanile duže zadržati. No, bez obzira na vrstu parfema, morate ga ponovo nanijeti tokom dana.

Održavanje odjeće

Logično je da održavanje odjeće koje uključuje redovno pranje i korišćenje omekšivača takođe utiče na mirise koje šaljete.

Ono si što jedeš

A ono što jedeš izlučuje se kroz pore! Dijeta koja se sastoji od “jake” hrane kao što su začini, luk i bijeli luk može biti dobra za zdravlje, ali spomenute tri stvari izlučuju se kroz kožu i osjete u dahu čak do 48 sati. Ovoj listi dodajte i crveno meso te alkohol koji ne samo da utiču na miris kože već i na to kako će parfem reagovati i razvijati se na koži. Ishrana koja uključuje puno svježeg voća i povrća ali i proteine poput piletine i lososa mora biti vaš izbor ako želite dobro da mirišete.

Voda i hidratacija

Osim što je izrazito bitno za zdravlje i probavu da pijete dovoljnu količinu vode dnevno, na taj način održavate i hidrataciju kože što znači da će se parfem duže zadržati na njoj. Kada je koža suva, ima tendenciju brže “upiti” i raspršiti parfem.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Paran ili neparan broj? Koliko jaja treba obojiti za Uskrs prema narodnom običaju

Petak, 26.04.2024 | 11:14

Domaćice tradicionalno farbaju jaja ili na Veliki četvrtak ili na Veliki petak, u skladu sa običajima njihovog kraja. Ali koliko bi jaja trebalo ofarbati?  

Poslije sunca ponovo promjena - Evo kakvo nas vrijeme očekuje za PRAZNIKE

Petak, 26.04.2024 | 10:49

Po aktuelnim prognozama, posebno će topao biti početak ljeta, jun i jul, nešto manje avgust.

Koncertna promocija novog albuma Ivana Marovića

Petak, 26.04.2024 | 10:42

Crnogorski kompozitor i instrumentalista Ivan Marović promovisaće svoj novi bend "Bisamkiez" (čita se Bizamkic) sa kojim je objavio debi album pod nazivom "I dreamt that I had done it, I awoke to find it true”.

SUPRUGE PO HOROSKOPU: Pogledajte kako se koji znak PONAŠA I SNALAZI U BRAKU!

Petak, 26.04.2024 | 10:31

Žene Bikovi su sjajne u ulozi žene, Lavice su odane i privržene, Vage su mudre i unose harmoniju u brak, Vodolija je uvijek prijatelj svom mužu...  

Palata mijenja planove za sahranu monarha: "Čarls nije dobro"

Petak, 26.04.2024 | 10:16

Zdravstveno stanje kralja Čarlsa zabrinulo je kraljevsku porodicu i njihove simpatizere, a 75-godišnji kralj nastavlja da se bori sa vrstom raka oko koje nema puno poznatih informacija.

Nikšićaninu 30 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom narkotika

Petak, 26.04.2024 | 09:55

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana Nikšićaninu R.V. (33) zbog upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika.

Nadal: Neću da igram na Rolan Garosu, ako…

Petak, 26.04.2024 | 09:40

Španski teniser Rafael Nadal će odluku o nastupu na Rolan Garosu donijeti poslije Mastersa u Rimu.

Oglasio se bivši dečko Tejlor Svift kome je posvetila nove pjesme: "Nisam ni slušao"

Petak, 26.04.2024 | 09:22

U svom najnovijem muzičkom albumu "The Tortured Poets Department" obožavatelji tvrde da je Tejlor Svift opjevala svog bivšeg dečka Metija Hilija, pevača grupe The 1975.

Jokić: Pobjeđivanje je naš stil života

Petak, 26.04.2024 | 09:05

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić je iznio utiske poslije pobjede nad Lejkersima u trćem meču plej-ofa NBA lige.

Radnici Instituta Igalo danas očekuju tri zarade

Petak, 26.04.2024 | 08:54

Radnicima Instituta "Dr Simo Milošević" danas bi trebalo da bude isplaćen novac za zarade koje im se duguju. U Sindikatu Instituta smatraju da će pomoć zaposlenima značiti mnogo ali da problemi te zdravstvene ustanove ostaju. Vjeruju da će tokom narednih dvadesetak dana ipak naći rješenje.