Petak, 04.11.2022 | 15:47
IZVOR: Kolektiv.me

EPCG predstavila RAZVOJNE PROJEKTE američkim privrednicima

U Podgorici je danas, u sklopu trgovinske misije SAD, održan sastanak najvećih crnogorskih privrednih subjekata sa predstavnicima renomiranih američkih kompanija, saopšteno je iz EPCG.




Foto: EPCG

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, zajedno s Ministarstvom trgovine SAD, domaćin je američke trgovinske misije informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) i čiste tehnologije u Crnoj Gori 3. i 4. novembra 2022. Misiju predvodi zamjenik pomoćnika ministra trgovine SAD za Evropu i Evroaziju (David De Falco).

Elektroprivredu Crne Gore su, na današnjem sastanku, predstavljali predsjednik Odbora direktora (Milutin Đukanović), izvršni direktor (Nikola Rovčanin), izvršni rukovodilac FC Proizvodnja (Bojan Đordan) i izvršni rukovodilac Direkcije za razvoj i investicije (Ivan Mrvaljević).

Foto: EPCG

Na sastanku je, kako navode iz EPCG, bilo riječi o modelima uspostavljanja saradnje, koja bi uključivala kako mogućnost da američke kompanije investiraju u Crnu Goru, tako i priliku da crnogorske kompanije, usvajajući know-how, razvijaju svoj potencijal.

“EPCG je predstavila svoje razvojne planove, s posebnim osvrtom na projekat „Solari 3000+ i 500+“, naglašavajući da je time pokrenut veliki investicioni ciklus, čime je otvorena mogućnost za saradnju sa američkim kompanijama na polju obnovljivih izvora energije, naročito u oblasti solarne energetike”, naveli su u saopštenju.

Trgovinska misija IKT i čiste tehnologije je prva trgovinska misija američke vlade u regionu u posljednjih 20 godina i prva u Crnoj Gori. Misija je fokusirana na dva strateški važna sektora za Crnu Goru, IKT i čiste tehnologije, a delegaciju čine predstavnici 22 američke kompanije.

Ova trgovinska misija, koja je direktan rezultat američko-crnogorskog ekonomskog dijaloga, pokrenutog u septembru 2021. godine, poslužiće kao ključni korak u daljem razvoju bilateralne trgovine i ekonomske saradnje dviju zemalja.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Jelena Tomašević objavila NOVI SPOT- "ISKRENO" osvojila PUBLIKU (VIDEO)

Srijeda, 08.05.2024 | 21:47

Jelena Tomašević obradovala je svoje fanove. 

Ovi znaci zodijaka NE VOLE svoj posao - Da li ste među njima?

Srijeda, 08.05.2024 | 21:28

Nije tajna da se mnogi ljudi osjećaju nezadovoljno na svom radnom mjestu.

Stručnjaci UPOZORAVAJU - Ovaj kuhinjski predmet koji svi koristimo može izazvati OZBILJNE INFEKCIJE

Srijeda, 08.05.2024 | 21:17

Upozorenje se odnosi na sunđere i krpe za suđe koje se često ostavljaju na sudoperu i budu zaboravljene dok ne počnu smrdjeti.

Konatar: Crnu Goru čeka POVEĆANJE javnog duga na preko 100 odsto BDP

Srijeda, 08.05.2024 | 20:59

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar  kaže da ako Vlada Milojka Spajića nastavi kao do sada, onda Crnu Goru čeka povećanje javnog duga na preko 100 odsto BDP.

Glumica dobila ČETVRTO DIJETE - Porodila se kod kuće, a bebi dala NEOBIČNO IME (FOTO)

Srijeda, 08.05.2024 | 20:39

Glumica objavila srećne vijesti. 

Crna Gora - Na TRANSPLANTACIJU organa čeka i šestoro djece

Srijeda, 08.05.2024 | 20:08

U Crnoj Gori na transplantaciju organa čeka 95 osoba, od čega i šestoro djece, pokazuju podaci Ministarstva zdravlja dostavljeni Televiziji Vijesti.

Nastup predstavnika Hrvatske NAJGLEDANIJI na JUTJUBU, a IZNENADIĆETE ko mu je "za petama"

Srijeda, 08.05.2024 | 19:54

Baby Lasagna, hrvatski predstavnik na Eurosongu, plasirao se u finale takmičenja. 

Šušić: "Konačno mišljenje za korišćenje SKY prepiske kao DOKAZA treba da da Vrhovni sud"

Srijeda, 08.05.2024 | 19:44

Vrhovno državno tužilaštvo tvrdi da je presuda Evropskog suda za korišćenje SKY prepiske kao dokaza obavezujuća samo za članice Evropske unije. Istovremeno, advokat, Mitar Šušić, smatra da konačno mišljenje treba da dâ Vrhovni sud, kako bi postojao jedinstveni stav.

NAJPLAĆENIJI jutjuber u istoriji za 26. rođendan POKLANJA 26 automobila: Ovo su USLOVI

Srijeda, 08.05.2024 | 19:34

MrBeast, najplaćeniji youtuber u istoriji, objavio je da pratiteljima povodom svog 26. rođendana poklanja 26 Tesla automobila.

SPEKTAKL u Kotoru: Golman Kralj dao GOL za peterce, Primorac na korak od TITULE

Srijeda, 08.05.2024 | 19:25

Primorac je sada stvarno blizu, sve miriše da će se u Kotoru slaviti titula prvi put još od 2008. godine.