Utorak, 29.11.2022 | 11:29
IZVOR: Kolektiv.me

Bogat decembarski repertoar Crnogorskog narodnog pozorišta

Crnogorsko narodno pozorište pripremilo je bogat i raznolik repertoar za decembar koji će obilježiti premijera predstave “Jerma” koju po tekstu Sajmona Stouna režira Ana Tomović.




Foto: Crnogorsko narodno pozorište

Pored premijere, publiku u decembru očekuju čak četiri gostujuće predstave, predstave domaće produkcije, Mjesec evropskog filma i baletski spektakl “Čipolino” i koncert Radeta Šerbedžije.

Premijera predstave “Jerma”

Predstava “Jerma” koju po tekstu Sajmona Stouna režira Ana Tomović će premijerno biti izvedena 29. decembra u 20 sati na Velikoj sceni.

Uloge u predstavi su povjerene: Kristini Obradović, Aleksandru Gavraniću,  Žaklini Oštir, Maji Stojanović, Vuletu Markoviću i Sanji Vujisić. Dramaturg je Vuk Ršumović, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Momirka Bailović, asistentkinja kostima Gordana Bulatović a izvršni producent Danilo Milatović. Predstava je na repertoaru i 30. decembra.

Gostujuće predstave

Publika će u decembru imati priliku da pogleda i četiri gostujuće predstave. Predstava “Ožalošćena porodica” Branislava Nušića u režiji Jagoša Markovića u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda biće izvedena 5. decembra u 20 časova na Velikoj sceni. Predstava Nikšićkog pozorišta “Boing boing” koju je po tekstu Marka Kamoletija režirao Rastislav Ćopić je na repertoaru 7. decembra, a koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta i festivala Grad teatar “Krvave svadbe” Federika Garsije Lorke u režiji Igora Vuka Torbice decembra 11. decembra u 20 sati na Velikoj sceni. Koprodukcija Hercegnovskog pozorišta i Ju Herceg festa “Uspomene Sare Bernar” koju je po tekstu Džona Marela adaptirala i režirala Staša Koprivica će biti izvedena 13. decembra na Sceni Studio.

Gostovanja Crnogorskog narodnog pozorišta

Predstava “Pokojnik” Branislava Nušića u režiji i adaptaciji Egona Savina u koprodukciji CNP-a i Centra za kulturu Tivat će biti izvedena u četvrtak 2. decembra u Narodnom pozorištu u Beogradu, a na repertoaru Crnogorskog narodnog pozorišta je 8. i 9. decembra na Velikoj sceni. Predstava “Šćeri moja” koju je po tekstu Maje Todorović adaptirala i režirala Ana Vukotić će biti izvedena 21. decembra u Nikšićkom pozorištu.

Prednovogodišnji koncert – Rade Šerbedžija

U organizaciji Nove Knjige legendarni glumac, pjesnik, muzičar i reditelj Rade Šerbedžija  će uz bend Zapadni kolodvor održati koncert pod nazivom “Eto pjesma” 15. decembra na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta. Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti u Gradskoj knjižari.

Podgorica Film Festival – Mjesec evropskog filma

U Crnogorskom narodnom pozorištu će od 1. do 3. decembra biti održan Podgorica Film Festival. Publika će imati priliku da pogleda dugometražne i kratke filmove evropske kinematografije. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Baletski spektakl “Čipolino”

Baletski spektakl “Čipolino” Baletske škole Princeza Ksenija biće izveden u subotu 17. Decembra u 17 i 20 časova na Velikoj sceni. Muziku je komponovala Karen Hačaturijan, a režiju i koreografiju potpisuje Katja Petrovska.

Decembarski repertoar

U okviru decembarskog repertoara biće izvedene i predstave: “Bladi Mun” Ane Đorđević, “Očevi su grad(ili)” Borisa Liješevića, “Djeca sunca” Maksima Gorkog u režiji Jovane Tomić, “Proces” Franca Kafke u režiji i adaptaciji Dušanke Belade i “Šćeri moja” Maje Todorović u režiji Ane Vukotić.

Ulaznice se mogu rezervisati na biletarnici, pozivom na broj 020/274-009.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

FOTO: VELIČANSTVENIM KONCERTOM obilježeno 78 godina folklornog ansambla "Budo Tomović"

Petak, 26.04.2024 | 11:46

Da je Folklorni ansambl “Budo Tomović” vjerni čuvar i reprezent tradicije i kulturne baštine, pokazao je još jednim sjajnim koncertom, ovog puta u čast 78 godina trajanja i postojanja.

Koncertna promocija novog albuma Ivana Marovića

Petak, 26.04.2024 | 10:42

Crnogorski kompozitor i instrumentalista Ivan Marović promovisaće svoj novi bend "Bisamkiez" (čita se Bizamkic) sa kojim je objavio debi album pod nazivom "I dreamt that I had done it, I awoke to find it true”.

SVEČANO OTVARANJE manifestacije “Dani Dragana Radulovića” u petak u KIC-u

Srijeda, 24.04.2024 | 16:40

Svečano otvaranje manifestacije "Dani Dragana Radulovića" održaće se u petak, 26. aprila, u 11 časova, u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović". Manifestaciju će otvoriti gradonačelnica Podgorice  Olivera Injac, a u programu će nastupiti djeca iz Umjetničkog ateljea "Arlekin" i hor "Zvjezdice", saopštili su iz Glavnnog grada. 

Koncert Folklornog ansambla “Budo Tomović” u Velikoj sali KIC-a

Srijeda, 24.04.2024 | 09:16

Sedamdeset osam godina uspješnog postojanja, Folklorni ansambl „Budo Tomović” obilježiće koncertom koji će biti održan u četvrtak, 25. aprila, na velikoj sceni KIC-a, u 20 sati

Ministarka Vujović u zvaničnoj posjeti Briselu

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 13:33

Ministarka kulture i medija dr Tamara Vujović boraviće od danas do srijede u zvaničnoj posjeti Briselu.

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 26.04.2024 | 22:04

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštili su iz  Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

REFORME penzionog sistema POTREBNE , ali bez jednostranih poteza

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.