Ponedjeljak, 16.01.2023 | 17:43
IZVOR: Cdm.me

Crna Gora SAVLADALA Čile - "Lavovi" sa dva boda idu u drugu fazu Mundijala

Sa dvije pobjede i ukupno dva boda crnogorski rukometaši plasirali su se u drugu fazu Svjetskog prvenstva.




Foto: Facebook screenshot/Rukometni savez Crne Gore (arhiva)

“Lavovi” su u posljednjem kolu prvog dijela šampionata savladali u Krakovu Čile sa 35:33.

Nije večerašnji meč bio ni malo lak za izabranike Zorana Roganovića.

Crna Gora je tokom većeg dijela utakmice imala prednost, najčešće između dva i četiri gola, ali su Čileanci konstantno prijetili.

Uspijevali su i da izjednače rezultat, ali bi po pravilu u tim trenucima “lavovi” nalazili pravi odgovor i vraćali vođstvo.

Možda i ključni trenutak bio je na dva minuta prije kraja, kada je sedmerac Čileancima odbranio Simić, da bi u sljedećem napadu Branko Vujović pogodio za 34:31.

U finišu je Čile smanjio minus, ali je Crna Gora sačuvala pobjedu.

U našoj selekciji 12 golova Miloša Vujovića, devet je postigao Branko Vujović.

Važan doprinos dali su i Božo Anđelić sa pet i Nemanja Grbović, koji je postigao prva četiri pogotka našeg tima, da bi nakon toga dobio crveni karton poslije jednog duela sa čileanskim reprezentativcem.

Sa druge strane, devet pogodaka Fojtmana, po šest su dali Ahumada i Salinas.

Crnogorski rukometaši drugu fazu Svjetskog prvenstva igraće od četvrtka, a rivali će biti Slovenija, Francuska i Poljska.

Tok utakmice:

50. minut – Miloš Vujović bez promašaja večeras zasad, pogodio je 11 puta iz isto toliko udaraca ka golu. 29:26 pred posljednjih 10 minuta.

45. minut – Daju Čileanci dva gola, prepolovili su naše vođstvo, pa je odmah tajm autom reagovao Roganović.

43. minut – Ponovo raste prednost Crne Gore, poslije solo prodora Anđelića vodimo 26:22. Minut odmora zovu sa klupe Čilea.

39. minut – Dva gola zaredom Miloša Vujovića sa sedam metara, vraćamo dva gola viška, 23:21.

35. minut -Čileanci bolje otvaraju nastavak, uspjeli su da izjednače nakon gola Salinasa na 21:21.

Goleada u prvom dijelu, 20:18 za Crnu Goru na poluvremenu. Napad je odličan, ali škripi u odbrani. Miloš Vujović dao je sedam golova, Branko Vujović postigao je pet pogodaka. U ekipi Čilea pet golova Ervina Fojtmana.

26. minut – Igra se u ritmu gol za gol, poslije pogotka Miloša Vujovića vodimo 17:16. Selektor Roganović zamijenio je golmane, umjesto Simića među stativama je sada Matović.

23. minut – Pet minuta je naš tim bez gola, dodatno je “lavove” poremetio i crveni karton za Grbovića. Sve to koriste Čileanci da izjednače na 13:13, pa je tajm autom reagovao Zoran Roganović.

22. minut – Crveni karton za Nemanju Grbovića poslije duela sa jednim igračem Čilea. Laktom se poslužio naš pivot u želji da se okrene i sudije iz Turske su ga isključile sa utakmice. Prethodno je Čile smanjio na 13:11 poslije dva gola Delgada sa krila.

15. minut – Dva sjajna gola Miloša Vujovića. Prvi poslije cepelina sa Brankom Vujovićem, a drugi nakon fenomenalne kontre i asistencije golmana Simića. Vodi naš tim sa 9:7.

12. minut – Uzvraćaju Čileanci, Aumada-Koljado, pa dva gola Ervina Fojtmana za izjednačenje, 7:7.

9. minut – Razigrali su se “lavovi”, u seriji smo 5:0, a poslije gola Miloša Vujovića iz kontre za 7:4, tajm aut je pozvao selektor Čilea.

5. minut – Naši se muče u odbrani, dok u napadu sa tri gola dominira Nemanja Grbović. Čile vodi 4:3.

Najava utakmice:

Selektor Roganović odlučio je da utakmicu počnu Simić, Branko i Miloš Vujović, Anđelić, Čepić, Radović i Grbović.

“Lavovi” su favoriti da savladaju selekciju iz Južne Amerike i prenosu dva boda u nastavak šampionata.

Nakon poraza od Španije i pobjede protiv Irana, naši rukometaši Prvu fazu Svjetskog prvenstva završiće večeras duelom sa Čileom, jedinom selekcijom bez bodova u grupi u Krakovu.

“Lavovi” su favoriti da savladaju selekciju iz Južne Amerike i prenosu dva boda u nastavak šampionata.

Našem timu odgovara i poraz do četiri gola razlike, ali o takvom epilogu se ne razmišlja u crnogorskom taboru.

U prethodnoj rundi izabranici Zorana Roganovića savladali su Iran, što je prva pobjeda u istoriji našeg rukometa na muškim Mundijalima.

Čile je bez bodova poslije dva kola i poraza u mečevima sa Iranom i Njemačkom.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Đurašković apelovao na bivše radnike „Košute“ da OBUSTAVE blokade saobraćaja

Petak, 26.04.2024 | 10:04

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se danas sa bivšim radnicima fabrike „Košuta“ kako bi razmotrili aktuelnu situaciju i moguće korake za rješavanje problema.

Nikšićaninu 30 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom narkotika

Petak, 26.04.2024 | 09:55

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana Nikšićaninu R.V. (33) zbog upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika.

Nadal: Neću da igram na Rolan Garosu, ako…

Petak, 26.04.2024 | 09:40

Španski teniser Rafael Nadal će odluku o nastupu na Rolan Garosu doneti poslije Mastersa u Rimu.

Oglasio se bivši dečko Tejlor Svift kome je posvetila nove pjesme: "Nisam ni slušao"

Petak, 26.04.2024 | 09:22

U svom najnovijem muzičkom albumu "The Tortured Poets Department" obožavatelji tvrde da je Tejlor Svift opjevala svog bivšeg dečka Metija Hilija, pevača grupe The 1975.

Jokić: Pobjeđivanje je naš stil života

Petak, 26.04.2024 | 09:05

Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokić je iznio utiske poslije pobjede nad Lejkersima u trćem meču plej-ofa NBA lige.

Radnici Instituta Igalo danas očekuju tri zarade

Petak, 26.04.2024 | 08:54

Radnicima Instituta "Dr Simo Milošević" danas bi trebalo da bude isplaćen novac za zarade koje im se duguju. U Sindikatu Instituta smatraju da će pomoć zaposlenima značiti mnogo ali da problemi te zdravstvene ustanove ostaju. Vjeruju da će tokom narednih dvadesetak dana ipak naći rješenje. 

„Sedam dana smo se zabavljali i zaprosio sam je nakon maturske večeri“: Ovako je počela ljubavna priča Aca Pejovića i supruge Biljane – „Imala je jedan uslov za brak“

Petak, 26.04.2024 | 08:49

Aco Pejović već 27 godina uživa u braku sa suprugom Biljanom.

Seka Sablić: Strašno je što smo posvađani sa svim susedima;

Petak, 26.04.2024 | 08:37

Zamračili su sve zvijezde koje su u kulturi postojale, oni su zamračili Čkalju, Miću Orlovića, Milenu Dravić. Milena je mislila da je na crnim listima. Kao rez je bio kada su počeli da forsiraju turbo folk. Kultura ne postoji, ona je na koljenima, ali pozorišta su, ipak, puna i mi sa zadovoljstvom igramo te predstave, opisala je današnje stanje u kulturi i društvu u Srbiji u emisiji “360 stepeni” čuvena glumica Jelisaveta Seka Sablić, piše N1.

"Izgradnja mostova sa njemačkom privredom velika šansa za razvoj"

Petak, 26.04.2024 | 08:32

Vlada Crne Gore želi da privuče kredibilne investitore iz partnerskih zemalja, a otvaranje predstavništva Saveznog udruženja za ekonomski razvoj i vanjsku trgovinu (BWA) iz Njemačke, pomoći će u izgradnji mostova sa njemačkom privredom, saopšteno je iz kabineta Spajića.

Od muža trpjela nasilje 13 godina: Porodica i prijatelji okrenuli leđa

Petak, 26.04.2024 | 08:26

"Trpjela sam nasilje 13 godina dok nisam shvatila da gubim volju za životom", tako opisuje svoju svakodnevnicu sagovornica emisije "Mreža" koja je sada pod okrivljem Sigurne ženske kuće, nakon što je pobjegla od supruga nasilnika.