Ponedjeljak, 16.01.2023 | 21:07
IZVOR: b92.net

"Nije sjutra, nije juče – vrijeme je SADA" - Ko je najstarija žena u istoriji IZBORA za MIS UNIVERZUMA?

R’Boni Gabrijel iz SAD proglašena je za Mis univerzuma na takmičenju u ljepoti, čiji je domaćin bio Nju Orleans.




Foto: Youtube screenshot/Miss Universe

Podsjetimo, učesnice iz 84 države borile su se za titulu najljepše. Do samog kraja ovog izbora nije se znalo koja će ljepotica ponijeti titulu mis univerzuma, jer je svaka, na sebi svojstven način, zračila šarmom, ali i ljepotom zemlje koju je predstavljala.

Ipak, mnogobrojni gledaoci širom svijeta donijeli su konačnu odluku da je R’Boni Gabrijel iz SAD dostojna krune mis univerzuma. Zanimljiva je i činjenica da djevojka ima 28 godina, što je gornja granica za učešće na izboru lepote, te je imala jasnu poruku za organizatore.

"Voljela bih da se starosna granica za učešće na ovom takmičenju poveća, jer imam 28 godina. A to je najstarije doba za takmičenje. Moj omiljeni citat je – ‘Ako ne sada, onda kada?’ Jer, kao žena, vjerujem da nas godine ne definišu. Nije sjutra, nije juče – ali je sada. Vrijeme je sada", rekla je ona.

Foto: Instagram screenshot/fansof_missusa2022

Inače, R’Boni Gabrijel je modna dizajnerka, model i instruktorka šivenja, a zvanje je stekla na univerzitetu "North Texas". Kako prenose strani mediji, ova Amerikanka dolazi iz velike porodice, te ima još četiri brata. Odmalena je voljela modu i modne trendove, a želja joj je, ali i poslovni cilj, da transformiše načela modne industrije.

"Kao strastvena dizajnerka, koja šije od 13. godine života, koristim modu kao snagu koja čini dobra djela. U svojoj industriji smanjujem zagađenje kroz reciklirane materijale. Predajem časove šivenja ženama koje su preživjele trgovine ljudima i nasilje u porodici. I to kažem zato što je toliko važno ulagati u druge, ulagati u našu zajednicu i koristiti svoj jedinstveni talenat da napravite razliku. Svi mi imamo nešto posebno, i kada zasadimo to sjeme (u) druge ljude u svom životu, mi ih transformišemo i koristimo to kao sredstvo za promjene", rekla je ona.

R'Boni je, takođe, i najstarija mis univerzuma u istoriji ovog takmičenja. Amanda Dudamel iz Venecuele je prva pratilja, dok je Andreina Martinez iz Dominikanske Republike druga pratilja.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Radnici Instituta Igalo danas očekuju tri zarade

Petak, 26.04.2024 | 08:54

Radnicima Instituta "Dr Simo Milošević" danas bi trebalo da bude isplaćen novac za zarade koje im se duguju. U Sindikatu Instituta smatraju da će pomoć zaposlenima značiti mnogo ali da problemi te zdravstvene ustanove ostaju. Vjeruju da će tokom narednih dvadesetak dana ipak naći rješenje. 

„Sedam dana smo se zabavljali i zaprosio sam je nakon maturske večeri“: Ovako je počela ljubavna priča Aca Pejovića i supruge Biljane – „Imala je jedan uslov za brak“

Petak, 26.04.2024 | 08:49

Aco Pejović već 27 godina uživa u braku sa suprugom Biljanom.

Seka Sablić: Strašno je što smo posvađani sa svim susedima;

Petak, 26.04.2024 | 08:37

Zamračili su sve zvijezde koje su u kulturi postojale, oni su zamračili Čkalju, Miću Orlovića, Milenu Dravić. Milena je mislila da je na crnim listima. Kao rez je bio kada su počeli da forsiraju turbo folk. Kultura ne postoji, ona je na koljenima, ali pozorišta su, ipak, puna i mi sa zadovoljstvom igramo te predstave, opisala je današnje stanje u kulturi i društvu u Srbiji u emisiji “360 stepeni” čuvena glumica Jelisaveta Seka Sablić, piše N1.

"Izgradnja mostova sa njemačkom privredom velika šansa za razvoj"

Petak, 26.04.2024 | 08:32

Vlada Crne Gore želi da privuče kredibilne investitore iz partnerskih zemalja, a otvaranje predstavništva Saveznog udruženja za ekonomski razvoj i vanjsku trgovinu (BWA) iz Njemačke, pomoći će u izgradnji mostova sa njemačkom privredom, saopšteno je iz kabineta Spajića.

Od muža trpjela nasilje 13 godina: Porodica i prijatelji okrenuli leđa

Petak, 26.04.2024 | 08:26

"Trpjela sam nasilje 13 godina dok nisam shvatila da gubim volju za životom", tako opisuje svoju svakodnevnicu sagovornica emisije "Mreža" koja je sada pod okrivljem Sigurne ženske kuće, nakon što je pobjegla od supruga nasilnika. 

"Plan rasta treba da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi"

Petak, 26.04.2024 | 07:04

Usvajanje Plana rasta za Zapadni Balkan ujedno je i posljednji korak ka uspostavljanju instrumenta vrijednog šest milijardi eura, koje će do 2027. biti na raspolaganju našem regionu. Koizvjestilac Karlo Resler za TVCG ističe da bi taj mehanizam trebalo da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi po jasno definisanim kriterijumima.

Milović: Bićemo ponovo grad razvoja i pravih vrijednosti, pobijedićemo u Budvi

Četvrtak, 25.04.2024 | 22:06

Večeras je u Budvi predstavljena pobjednička izborna listu ,,Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, koja će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima 26. maja.

Vrijeme sjutra: Promjenljivo oblačno uz ove temperature

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:56

Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, a od sredine dana ponegdje slaba kiša, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

Radonjić: Proces protiv Lazovića i Katnića nije osveta, odluka suda u vezi Mijajlovića ukazuje na nejednako postupanje

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:31

Specijalni državni tužilac i portparol Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) Vukas Radonjić kazao je da se u procesu tog tužilaštva protiv bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića i nekadašnjeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića nema govora o osveti i revanšizmu.

SMUTI SA BOROVNICAMA: Povećava energiju i ubrzava metabolizam (RECEPT)

Četvrtak, 25.04.2024 | 21:13

- Isprobajte recept za antiejdžing smuti sa borovnicama. Ova kombinacija sastojaka sjajno djeluje na organizam i tako pomaže da se olakša rad digestivnog trakta, poveća energija i ubrza metabolizam, kaže Tatjana Popović, health coach i nutricionista.