Srijeda, 25.01.2023 | 20:55
IZVOR: index.hr

Zlatni rez PRESUDIO: Ovo je NAJLJEPŠI muškarac na svijetu

Zvijezda Bridgertona Regé-Jean Page proglašen je najljepšim muškarcem na svijetu, prema drevnim naučnim istraživanjima.




Foto: YouTube screenshot/L' Official USA

Za 34-godišnjeg glumca utvrđeno je da je 93.65 odsto podudaran s grčkim zlatnim omjerom ljepote Phi, kojim se mjeri fizičko savršenstvo.

Chris Hemsworth iz serije Men In Black zauzeo je drugo mjesto s 93.53 posto podudarnosti, treći je Michael B. Jordan iz filma Black Panther s 93.46 odsto a pjevač Harry Styles četvrti je s 92.30 posto. Listu je sastavio britanski estetski hirurg dr. Julian De Silva koji je za istraživanje koristio najnoviju tehniku računskog mapiranja.

"Ove potpuno nove tehnike računaskog mapiranja omogućuju nam da riješimo neke od najvećih misterija o tome što čovjeka čini fizički lijepim, a tehnologija je korisna i pri planiranju operacija pacijenata", izjavio je dr. De Silva za Daily Mail.

Šta je Phi, grčki zlatni omjer ljepote?

Ovaj postupak za mjerenje ljepote potječe iz evropske renesanse. Umjetnici i arhitekti koristili su se jednadžbom, poznatom kao zlatni omjer pri stvaranju svojih remek-djela. Omjer se može primijeniti na bilo šta, a koristio ga je Leonardo Da Vinči u poznatom djelu Vitruvijev čovjek.

Naučnici su od tada prilagodili matematičku formulu kako bi otkrili što osobu čini lijepom. Mjere se dužina i širina nečijeg lica, a pretpostavka je da, što su omjeri lica ili tijela bliži broju 1.618 (Phi), to je čovjek ljepši. Zatim se mjeri dužina od linije kose na čelu do mjesta između očiju, kao i od mjesta između očiju i dna nosa i od dna nosa do dna brade.

Osoba se smatra lijepom ako su brojevi jednaki. Zatim sepažnja posvećuje simetriji i proporcijama lica. Kako bi se neko smatrao lijepim prema zlatnom omjeru, dužina uha mora biti jednaka dulžinii nosa, a širina oka mora biti jednaka udaljenosti između očiju.

Regé-Jean Page - 93.65 odsto

Regé-Jean Page pobijedio je jer je imao najvišu ocjenu za razmak između očiju, a i položaj njegovih očiju je zaradio visoku ocjenu. "On ima klasično lijepo lice i prekrasne smeđe oči. Njegove savršeno oblikovane usne takođe su dobile visoku ocjenu, a jedina niža ocjena koju je dobio bila je širina i dužina nosa", otkrio je dr. De Silva.

Chris Hemsworth - 93.53 odsto

Foto: Instagram screenshot/ chrishemsworth

Hemsworth je jedna od najvećih svjetskih filmskih zvijezda nakon što se proslavio u australskoj sapunici Home and Away. "On ima staromodni glamur nekadašnjih holivudskih zvijezda i to daje vrlo visok rezultat kada mjerite klasičnu ljepotu", naveo je autor istraživanja.

Michael B. Jordan - 93.46 odsto

Foto: Instagrams screenhsot/michaelbjordan

Američki glumac poznat po svojoj ulozi u Black Pantheru takođe je dobio visoku ocjenu. "Glumcu Michaelu B. Jordanu malo je nedostajalo da bude drugi i imao je najbolje rezultate za širinu i dužinu nosa, a drugi najbolji je bio kada je u pitanju brada", otkrio je estetski kirurg.

Glumac Robert Pattinson bio je među prvih pet u gotovo svim mjerenim kategorijama zbog svojih klasično oblikovanih crta lica. "Kod njega su jedino usne ispodprosječne, jer su male i ravne", objasnio je istraživač.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.