Petak, 03.02.2023 | 07:26
IZVOR: rts.rs

Djevojka ga ODBILA, muškarac traži odštetu od 2,3 MILIONA DOLARA za pretrpljeni bol

Gospodin Kavšigan podnio je sudu u Singapuru dve tužbe protiv Nore Tan Šu Mei jer su, kako tvrdi, njeni postupci nanijeli štetu „njegovoj reputaciji“ i prouzokovali duševni bol praćen depresijom koja je iz korijena promijenila njegov život.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Kavšigan je jednu tužbu protiv gospođe Nore Tan Šu Mei podneo Prekršajnom sudu u Singapuru sa odštetnim zahtjevom u iznosu od 17.000 dolara, zbog navodnog kršenja sporazuma o poboljšanju njihovog odnosa.

Drugi je podnijet Višem sudu sa zahtjevom odštete od 2,3 miliona dolara, zbog emocionalne traume koju je navodno pretrpio pošto je saznao da ga ona smatra samo za prijatelja.

Tužba podnijeta Prekršajnom sudu je poništena, a zamjenik predsjednika suda je ovu tužbu ocijenio kao zloupotrebu suda i dodao da sud neće biti saučesnik u Kavšiganovom „pokušaju da primora gospođicu Tan na vezu sa njim“.

Pozadina odnosa

Gospodin Kavšigan je prvi put upoznao Noru Tan na društvenim mrežama 2016. godine. Postali su prijatelji, ali su problemi počeli da se javljaju krajem 2020. godine, kada je došlo do „nesporazuma u pogledu toga kako vide svoju vezu“, kako stoji u sudskim spisima u koje je CAN imala uvid.

Ona je njega smatrala za prijatelja, ali je on nju doživljavao kao najbliskiju osobu. Pošto je došlo do verbalnih nesporazuma Nora Tan je zatražila da prorijede svoje druženje.

Kavšigan je to doživio kao „korak unazad u njihovoj vezi“ i nije želio da prihvati njen zahtjev. Na kraju joj je zaprijetio tužbom.

Savjetovanje kod terapeuta

Nekoliko nedjelja posle svađe, Noru Tan je pozvala žena koja se predstavila kao Kavšiganov terapeut, i zamolila je da se pridruži konsultacijama sa njim.

Misleći da će to pomoći Kavšiganu da se pomiri sa realnošću, redovno je prisustvovala razgovorima sa terapeutom skoro godinu i po dana, ali je na kraju odustala jer je smatrala da su „besmislene i uzaludne“, a i sama više nije mogla da se nosi sa njegovim „nerazumnim zahtjevima“.

Tužba i kontratužba

Na kraju je u proljeće 2022. godine Nora Tan prijavila Kavšigana za uznemiravanje, na šta je on zaprijetio kontratužbom. U maju je prestala da komunicira sa njim pošto više nije mogla da se nosi sa njegovim nerazumnim zahtjevima i nesposobnošću da uvažava njene lične granice.

Kada je Kavšigan podnio tužbu, Tanova je podnijela hitan zahtjev za zabranu prilaska i podnijela odbranu i protivtužbu Višem sudu. Navela je da je bila žrtva uznemiravanja i da joj je on slao prijeteće poruke.

Prema advokatima Nore Tan, sud je naložio g. Kavšiganu da plati sudske troškove. A pretres pred Višim sudom zakazan je za februar.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

ANKETA: Da li treba POVEĆATI KAZNE za NEPROPISNO parkiranje u Podgorici?

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:29

Glasajte u našoj novoj anketi.

Nikolić: Reakcije po taktu BIA, najbolja potvrda tačnosti Đukanovićevih tvrdnji

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:48

Ništa bolje ne potvrđuje tačnost i preciznost teza iznijetih u intervjuu Mila Đukanovića, kao reakcije koje su uslijedile: oglasili se svi oni politički i medijski abonenti obavještajne agencije iz susjedstva, i najbolje pokazali tačnost i preciznost teze da je BIA premrežila Crnu Goru i pod svoju kontrolu stavila razne propagandne i parapolitičke subjekte, saopštio je portparol DPS-a Miloš Nikolić.

Vlada radnicima Instituta uplaćuje 1,1 MILION EURA

Četvrtak, 25.04.2024 | 12:17

Odluka Vlade.

Ministarstvo finansija: Čistoća mora da SMANJI PLATE 10 odsto

Četvrtak, 25.04.2024 | 13:15

Preduzeću Čistoća stiglo je mišljenje Ministarstva finansija o primjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, za društva koja posluju sa gubitkom, u kojem se ukazuje da se smanjenje fonda zarada može izvršiti smanjenjem zarada zaposlenih i/ili smanjenjem broja zaposlenih.

Monteput donirao MUP-u "PRESRETAČ" visoke klase

Četvrtak, 25.04.2024 | 15:00

Kompanija Monteput donirala je automobil – tkz. presretač Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi policije. Na platou ispred Komandnog centra na Pelevom Brijegu Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa, predao je ključeve vozila v. d. pomoćnika direktora Uprave policije Draganu Goroviću.

Konatar: Rezolucija o Palestini mora biti na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Petak, 26.04.2024 | 11:39

Predsjednik poslaničkog kluba URA Miloš Konatar sastao se u Skupštini Crne Gore sa članovima Pokreta solidarnosti sa Palestinom, koji su predstavili svoje dosadašnje aktivnosti sa primarnim akcentom na peticiju o usvajanju Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini.

Rakčević: Gradnja kolektora u Botunu počinje u SEPTEMBRU

Petak, 26.04.2024 | 11:15

Gradnja kolektora u Botunu je izvjesna i počeće u septembru, a sva neslaganja mještana i predstavnika Opštine Zeta trebalo bi do tada da budu riješena, kazao je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice.

Paran ili neparan broj? Koliko jaja treba obojiti za Uskrs prema narodnom običaju

Petak, 26.04.2024 | 11:14

Domaćice tradicionalno farbaju jaja ili na Veliki četvrtak ili na Veliki petak, u skladu sa običajima njihovog kraja. Ali koliko bi jaja trebalo ofarbati?  

Poslije sunca ponovo promjena - Evo kakvo nas vrijeme očekuje za PRAZNIKE

Petak, 26.04.2024 | 10:49

Po aktuelnim prognozama, posebno će topao biti početak ljeta, jun i jul, nešto manje avgust.

Koncertna promocija novog albuma Ivana Marovića

Petak, 26.04.2024 | 10:42

Crnogorski kompozitor i instrumentalista Ivan Marović promovisaće svoj novi bend "Bisamkiez" (čita se Bizamkic) sa kojim je objavio debi album pod nazivom "I dreamt that I had done it, I awoke to find it true”.

SUPRUGE PO HOROSKOPU: Pogledajte kako se koji znak PONAŠA I SNALAZI U BRAKU!

Petak, 26.04.2024 | 10:31

Žene Bikovi su sjajne u ulozi žene, Lavice su odane i privržene, Vage su mudre i unose harmoniju u brak, Vodolija je uvijek prijatelj svom mužu...  

Palata mijenja planove za sahranu monarha: "Čarls nije dobro"

Petak, 26.04.2024 | 10:16

Zdravstveno stanje kralja Čarlsa zabrinulo je kraljevsku porodicu i njihove simpatizere, a 75-godišnji kralj nastavlja da se bori sa vrstom raka oko koje nema puno poznatih informacija.

Nikšićaninu 30 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom narkotika

Petak, 26.04.2024 | 09:55

Sud za prekršaje u Budvi izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana Nikšićaninu R.V. (33) zbog upravljanja vozilom pod dejstvom narkotika.

Nadal: Neću da igram na Rolan Garosu, ako…

Petak, 26.04.2024 | 09:40

Španski teniser Rafael Nadal će odluku o nastupu na Rolan Garosu donijeti poslije Mastersa u Rimu.

Oglasio se bivši dečko Tejlor Svift kome je posvetila nove pjesme: "Nisam ni slušao"

Petak, 26.04.2024 | 09:22

U svom najnovijem muzičkom albumu "The Tortured Poets Department" obožavatelji tvrde da je Tejlor Svift opjevala svog bivšeg dečka Metija Hilija, pevača grupe The 1975.