Nedjelja, 28.05.2023 | 10:37
IZVOR: kolektiv.me

Spajić: Brzom cestom ćemo Pljevljima vratiti ekonomski i strateški značaj

Lider i nosilac liste Pokreta Evropa sad! Milojko Spajić boravio je u Pljevljima gdje je sa građankama i građanima razgovarao o planu ubrzanog razvoja grada, a za koji će se steći uslovi nakon izgradnje brze ceste Sarajevo – Pljevlja – Bijelo Polje.




Foto: Pokret Evropa sad

„Pljevlja su u prošlosti imala poseban strateški i ekonomski značaj i vrijeme je da stvorimo sve uslove da budu razvojni centar sjevera. Izgradnjom brze ceste Sarajevo – Pljevlja – Bijelo Polje spriječićemo dalju infrastrukturnu izolaciju Pljevalja, približiti ih administrativnim centrima i stvoriti uslove za brži razvoj. Samo dobro povezan grad može biti privlačan za ulaganja i brz napredak i upravo zbog toga će ovaj projekat biti među prioritetima buduće vlasti", kazao je Spajić.

Kako je naveo, Pljevljaci su itekako svjesni značaja ovakve ceste koja im može unaprijediti kvalitet života, znajući koliko su putovanja u nekim slučajevima i stvar prijeke potrebe, a ostvaruju se i radi liječenja i medicinskih tretmana. Osim toga, poručuje, stvoriće se povoljan ambijent za investitore, ali i privredni razvoj koji može oživjeti Pljevlja.

Foto: Pokret Evropa sad

Tribini u Pljevljima prisustvovali su i Anđela Jakšić Stojanović, Branko Krvavac i Boris Pejović, članovi Predsjedništva koji su predstavili program Pokreta i ključne prioritete u narednom periodu, kao i članovi Opštinskog odbora.

"Intenzivno ćemo raditi na diversifikaciji crnogorske ekonomije, fokusirajući se ne samo na razvoj turizma, već i energetike, poljoprivrede, informaciono-komunikacionih tehnologija i prerađivačku industriju koje smo prepoznali kao strateške prioritete budućeg razvoja", kazala je Jakšić Stojanović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.