Utorak, 11.07.2023 | 08:32
IZVOR: index. hr

LEGENDARNI sudija izdvojio "NAJPROBLEMATIČNIJE IGRAČE" - Na listi su ikone Premijer lige

Penzinisani engleski sudija Mark Clattenburg matra se jednim od najboljih sudija svoje generacije.




Foto: YouTube screenshot/ LADbible TV

U Premier ligi proveo je dugih 17 godina, od 2011. do 2018. godine, a 2016. sudio je finale Europskog prvenstva i finale Lige prvaka, što mu je bio vrhunac karijere.

U intervjuu za engleski časopis Pitch Invader Clattenburg je govorio o svojoj dugoj karijeri, i pritom istakao petoricu igrača kojima je bilo najteže suditi zbog njihovog problematičnog ponašanja na terenu i pritiska koji su vršili na ekipe sudija.

Sva petorica su vrlo poznata. Radi se o golmanu Arsenala Jensu Lehmannu, štoperu Reala Pepeu, štoperu Uniteda Riju Ferdinandu i njegovom starijem saigraču Roy Keanu te Craigu Bellamyju, napadaču niza engleskih klubova, između ostalih, i današnjih prvaka Manchester Cityja.

Foto. YouTube screenshot/ Sky Sports Retro

Clattenburg je rekao kako su svi oni bili problematični, pokušavali se uvući pod kožu sudijama i iznuditi odluku u korist svoje ekipe, ali kao posebno problematične izdvojio je Keanea i Bellamyja, s kojima mu se, kako kaže, nije bilo nimalo prijatno susretati. 

Keane je namjerno povrijedio oca današnje superzvijezde

Tokom svog vrhunca Roy Keane je bio jedan od zastrašujućih igrača u Premier ligi i ostavio je trag na više protivnika, bukvalno. Čitava generacija navijača mogla je kroz više sezona pratiti njegovo rivalstvo s kapetanom Arsenala Patrickom Vieirom, a ikona Manchester Uniteda sukobila se s još mnogima na terenu.

Njegov možda najgori čin bio je planiran start na Alfu-Ingeu Halandu, nakon kojeg je otac sadašnje norveške superzvijezde Erlinga Haalanda zaradio tešku povredu koljena. Keane je skupio sedam crvenih kartona tokkom karijere na Old Traffordu, a njegov konfliktni karakter pridonio je i njegovom naglom odlasku iz kluba.

Sir Alex Ferguson prekrižio ga je 2005. nakon teškog i iznenađujućeg 4:1 poraza od Middlesbrougha. Keane je bio povrijeđen i nije nastupio, ali je nakon utakmice u izjavi za MUTV brutalno napao saigrače, ponajprije Rija Ferdinanda, koji se takođe našao na Clattenburgovoj listi. 

Bellamy je saigrača udario palicom

Foto: YouTube screenshot/ The Central Club

Keanea je istakao po njegovoj tendenciji da se sudijama unosi u lični prostor, dok je Bellamyja Clattenburg nazvao užasno nepristojnim i neprijatnim čovjekom. Velški napadač u karijeri je igrao za niz velikih klubova kao što su Liverpool, Manchester City, Celtic i West Ham, ali bez obzira na to gdje se nalazio, Bellamy je uvijek izazivao skandale.

Tokom perioda, u Liverpoolu udario je Johna Arne-Riisea golf palicom, a sukobio se i s Robertom Mancinijem na pomoćnom terenu tokom boravka u Cityju. Bio je u svađi s pomoćnim trenerom Newcastlea Johnom Carverom tokom razdoblja velikana engleskog i svjetskog fudbala sir Bobbyja Robsona na St James' Parku. Robson ga je nazvao "jedinim čovjekom koji bi mogao započeti svađu sam sa sobom".

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Đoković ponovo na teren poslije incidenta sa flašom: Zakazao TRENING

Subota, 11.05.2024 | 11:24

Najbolji teniser Novak Đoković zakazao je trening u subotu u Rimu.

Vazdušasta struktura i poseban ukus: NJUJORŠKI ČIZKEJK je poslastica, kojoj nećete moći da odolite

Subota, 11.05.2024 | 11:05

Njujorški čizkejk ne djeluje toliko zanimljivo kao onaj sa voćnim prelivom, ali vjerujte da se dosta razlikuje od voćnog i da je ukus zaista jedinstven.

Uprava: Otkriven lager od 20 komada bespravno posječenih smrčevih trupaca, bez žiga, pločice, papirlogije...

Subota, 11.05.2024 | 10:50

Kasno sinoć u selu Banjevac, udaljenom desetak kilometara od Berana, zahvaljujući OB Berane i UIP je otkriven novi lager od 20 komada bespravno posječenih smrčevih trupaca, na kojima nije bilo šumskog žiga, pločice niti valjane papirologije, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Vučević o najavi Spajića da će Crna Gora glasati za rezoluciju: Ne vidim ovo kao prijateljski gest

Subota, 11.05.2024 | 10:41

Ja ovo ne vidim kao prijateljski gest prijateljske države, rekao je predsjednik Vlade Srbije Miloš Vučević komentarišući to što je predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić rekao da će Crna Gora u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) glasati za Rezoluciju u genocidu u Srebrenici.

VIDEO: Kinezi bacili automobil sa VISINE od 32 metra - Pogledajte šta se dogodilo sa ovim modelom

Subota, 11.05.2024 | 09:51

Testovi izdržljivosti automobila uvijek izrode neke ekstremne ideje, a ovoga puta u glavnoj ulozi bila je jedna kineska marka.

Milatović pozvao Šarla Mišela da posjeti Crnu Goru

Subota, 11.05.2024 | 09:26

Predsjednik države je u pismu čestitke povodom Dana Evrope, predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu kazao da su jedinstvo, solidarnost i jednakost među evropskim demokratijama cilj kojeg se nećemo odreći, dodajući da temelji EU izgrađeni na slobodarskim i vizionarskim idejama garantuju bolju i sigurniju budućnost.

FOTO: Prvi dan Sajma knjiga protekao u znaku regionalne saradnje i prijateljstva sa Francuskom

Subota, 11.05.2024 | 08:49

Prvi dan 18. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja, koji se ove godine organizuje od 10. do 17. maja u sajamskom prostoru Tržnog centra Big Fashion, protekao je u najboljem redu uz dobru posjećenost, kvalitetnu ponudu knjiga i bogat program.

CG: Nezaposleno 4.000 VISOKOŠKOLACA, evo koliko doktora medicine i doktora nauka čeka na posao

Subota, 11.05.2024 | 08:17

Podaci Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Đoković posle incidenta - Ovo je bila nezgoda, ali DOBRO SAM

Subota, 11.05.2024 | 07:59

Novak Đoković je u velikom stilu prošao u treće kolo Mastersa u Rimu, a onda je na putu ka svlačionici doživio neprijatnost.

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 10.05.2024 | 22:22

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.