Utorak, 18.07.2023 | 08:39
IZVOR: vijesti.me

Ronaldo - NE VRAĆAM se u Evropu, saudijska liga JAČA od MLS

Kristijano Ronaldo je sa Al Nasrom stigao u svoj Algarve u Portugalu, u prvom test meču Saudijci i on bili su nemoćni protiv Selte (poraz 5:0), a onda je jedan od najboljih fudbalera svih vremena u svom stilu govorio o mnogim temama...




Foto: YouTube screenshot/ الدوري السعودي للمحترفين - Saudi Pro League

Prije svega još jednom je ponovio da od povratka u evropski fudbal neće biti ništa.

"Ta vrata su potpuno zatvorena. Imam 38 godina, a i evropski fudbal je izgubio na kvalitetu - jedino ga izvlači Premijer liga koja je iznad svih ostalih", poručio je Ronaldo novinarima u Portugalu, a prenosi ESPN.

Portugalac koji je u Evropi postao legenda Mančester junajteda i Real Madrida prva je od velikih zvijezda koja je otišla u Saudijsku Arabiju.

"Moja odluka da se pridružim saudijskim klubovima bila je 100 odsto ključna za dovođenje novih vrhunskih igrača. To je činjenica", nema dilemu Ronaldo.

Slično misli i da je uticao na italijanski fudbal.

"Kada sam se pridružio Juventusu, Serija A je bila mrtva, a nakon što sam potpisao… Ponovo je oživjela. Gdje god da dođe Kristijano izaziva veće interesovanje", poručio je.

Navodi i da su ga mnogi kritikovali kada je otišao u Saudijsku Arabiju, ali da je sada jasno da je on svima otvorio vrata te zemlje.

"Za samo godinu saudijska Pro liga će biti jači od turskog i holandskog šampionata. Uz sve to počeli su da dolaze igrači koji nisu stari - poput Rubena Neveša i Žote".

S druge strane, njegov "vječni" rival Lionel Mesi nije želio da se oproba u Saudijskoj Arabiji već se odlučio za Sjedinjene Amerilke Države i MLS.

"Saudijska Pro liga je jača od MLS-a", tvrdi Portugalac.

Od velikih imena ovog ljeta ligu Saudijske Arabije pojačali su između ostalih Karim Benzema, Marcelo Brozović, Ngolo Kante i Roberto Firmino.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
⚽️⚽️⚽️
18.07.2023 15:20

I pare su ti tamo jače .

1 0

Nakon SUNČANOG DANA, pripremite KIŠOBRANE - Utorak u znaku PADAVINA

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 22:02

Iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju za utorak najavljuju pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. 

Zečević ODGOVORIO Maškoviću: Nijesmo zaposlili 190 radnika, odluka da gradski prevoz NE RADI za Vaskrs RACIONALNA

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 21:47

Direktor preduzeća “Putevi” Radoš Zečević demantovao je tvrdnje odbornika Socijaldemokrata Miloša Maškovića da je, za godinu dana, zaposlio 190 novih radnika, odnosno da je modernizacija gradskog prevoza, kao projekat prethodne gradske uprave, novoj poslužila kao paravan za zapošljavanja, uglavnom po partijskom ključu.

VIDEO: Fanovi uočili GREŠKU u jednom od trenutno NAJPOPULARNIJIH FILMOVA: Da li ste primjetili SPORAN DETALJ?

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 21:40

Romantična komedija "The Idea of You" u kojoj glavne uloge tumače En Haavej i Nikolas Golicin je osvojila je gledaoce širom svijeta, a na društvenim mrežama su uočili grešku u jednoj od scena.

Mujović: Crna Gora će dobiti 200 NOVIH megavata zelene energije

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 21:24

Crna Gora ima potencijal vode, vjetra i sunca i u naredne dvije godine će implementirati 200 megavata električne energije iz novih izvora, poručio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

Jelena Karleuša ponovo o Dušku Tošiću - "ŽELIM da moje ćerke kada ustanu VIDE tatu"

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 21:14

Pošto sam ja dete razvedenih roditelja, prosto sam alergična na propast institucije porodice, rekla je Karleuša

ZVANIČNO - Crnogorski reprezentativac kod Ćavija Paskvala

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 21:07

Ako od EHF-a dobijemo vajld kartu za Ligu šampiona naredne sezone ćemo igrati na fajnal-foru, poručio je nedavno Jonuc Popa, predsjednik Dinama iz Bukurešta.

Napravite DOMAĆI preparat protiv KOMARACA od prirodnih sastojaka

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 20:57

Koji su domaći recepti koji djeluju - pitamo se na početku svake proljećne i ljetne sezone, stoga pogledajmo što se nudi među prirodnim opcijama. 

Ovo su znaci koja ukazuju na SREĆNOG PSA: Mahanje repom nije jedan od njih

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 20:43

Većina vlasnika pasa bi vjerovatno voljela da zna šta njihov ljubimac misli.

OTKRIVENO zašto je Holanđanin diskvalifikovan sa Eurosonga

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 20:26

Završena je istraga protiv Josta Klajna, holandskog predstavnika na Evroviziji koji je diskvalifikovan uoči finala takmičenja. 

Na Sajmu knjiga prezentovano obogaćeno izdanje Bazduljevog PRVOG ROMANA - Koncert grupe U2 kao književna inspiracija

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 20:15

Međunarodni podgorički sajam knjiga svake godine okuplja veliki broj istaknutih domaćih, ali i inostranih pisaca, od kojih neki razviju posebnu vezu sa Sajmom knjiga, te mu se iznova vraćaju.