Petak, 21.07.2023 | 11:53
IZVOR: kurir.rs

Ovu KOŽNU BOLEST ima Karlos Alkaraz: O njegovom licu DANIMA SVI BRUJE (FOTO)

Karlos Alkaraz, najbolji teniser na planeti u ovom trenutku - barem kada je ATP rang lista u pitanju - skinuo je Novaku Đokoviću vimldonsku krunu i stavio je na svoju glavu. U finalu najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu 20-godišnji Španac zadenuo je sa pojas svoj drugi gred slem i spriječio našeg asa da osvoji petu uzastopnu titulu na Vimbldonu, čime je izrevoltirao većinu srpskih navijača. Oni su nezadovoljstvo zbog Novakovog poraza iskazali na društvenim mrežama, a veliki broj njih osvrnuo se i na probleme sa kožom koje ima mlađani Španac.




Foto: YouTube screenshot/Wimbledon

"Svaka ti čast, ali hajde sad kod dermatologa", glasili su komentari i opisi iznad podijeljenih fotografija najveće španske uzdanice nakon Rafaela Nadala. Ipak, ništa se tu ne može protumačiti kao zlonamjerno, koliko god da su fanovi Novaka Đokovića bili razočarani nakon poraza u finalu Vimbldona, jer ovaj 20-godišnjak iz Mursije zaista ima vidne probleme sa kožom na svom licu. Kako se zasigurno mnogi mladi nakon puberteta i tinejdžerskog doba suočavaju sa sličnim nesavršenostima na licu, kontaktirali smo naše poznate stručnjake u oblasti dermatologije da objasne porijeklo problema, ali i predoče mogućnosti liječenja.

- Radi se o srednje težoj formi akni sa sekvelama, tj. ožiljcima od nepravilno liječenih akni. U prevodu - ne liječi ih. On se, naime, ili ne liječi, ili nema dobrog dermatologa - navodi stručnjak iz Beograda u ovoj oblasti.

Postoji više načina tretiranja i liječenja ovog kožnog oboljenja.

- Srednje teške do teške akne liječe se sistemskom terapijom, antibioticima kao što su tetraciklini, pored lokalne terapije. Ako ne pomogne, onda se daju derivati vitamina A - izotretinon. Pored sistemske terapije preporučuju se i gelovi za pranje lica. Mogu se lokalno koristiti antibiotici i/ili lokalni retinoidi - ističe dermatolog.

Bravo dečko a sad kod dermatologa pic.twitter.com/x9kxaszNyY

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Ja
22.07.2023 11:24

Dermatolog od pre 50 god. Antibiotici, iako trenutno mogu da pomognu, dugorocno ce samo pogorsati stanje...unistava mu crevnu floru, a to je osnova zdravlja....

1 0

OTKRIVENO zašto je Holanđanin diskvalifikovan sa Eurosonga

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 20:26

Završena je istraga protiv Josta Klajna, holandskog predstavnika na Evroviziji koji je diskvalifikovan uoči finala takmičenja. 

Na Sajmu knjiga prezentovano obogaćeno izdanje Bazduljevog PRVOG ROMANA - Koncert grupe U2 kao književna inspiracija

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 20:15

Međunarodni podgorički sajam knjiga svake godine okuplja veliki broj istaknutih domaćih, ali i inostranih pisaca, od kojih neki razviju posebnu vezu sa Sajmom knjiga, te mu se iznova vraćaju. 

Mandić: Ima RAZLIKA među parlamentarnom većinom oko nekih tema koje NEMAJU PODRŠKU srpskog naroda u Crnoj Gori

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 20:06

U Skupštini Crne Gore održan je sastanak predstavnika parlamentarne većine o podnošenju rezolucije o Jasenovcu. Sastanku je prisustvovao i premijer Milojko Spajić.

Ivanović sa Đurićem: Srbija i Crna Gora da EKONOMSKI SARAĐUJU

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 20:04

Važno je dalje jačanje saradnje Srbije i Crne Gore u oblasti ekonomije i infrastrukture, kao i zajedničkog angažmana u inicijativama i projektima u regionalnim i evropskim okvirima.

"ŽIVA VODA"-Veče POEZIJE I DIJALOGA u svijetlu DANA KULTURE BOŠNJAKA

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 19:57

Povodom Dana kulture Bošnjaka u Crnoj Gori, poetska tribina “ŽIVA VODA“ biće održana u  srijedu, 15. maja 2024. godine,

UHAPŠENI osumnjičeni za napad na advokata u beranskom sudu

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 19:43

Uprava policije je saopšteila da su uhapšeni D.A. (47) i E.A. (18) koji se sumnjiče za napad na advokata Aleksandra Simonovića u beranskonom Osnovnom sudu.

UHAPŠENA 23 vozača - NAJVIŠE u OVOM GRADU

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 19:34

Ukupno 23 vozača uhapšena su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, saopštila je Uprava policije.

Janović: DPS neće ući u vlast, želimo NOVE IZBORE

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 19:28

Demokratska partija socijalista smatra da su Crnoj Gori potrebniji novi izbori nego rekonstrukcija Spajićeve Vlade, poručio je poslanik DPS-a i član Odbora za bezbjednost Skupštine Nikola Janović, u emisiji “Referat” Gradske RTV.

"KRALJ EMOCIJA“ - Aco Pejović NOVOM PJESMOM pomjera granice, fanovi ODUŠEVLJENI (VIDEO)

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 19:19

Nakon što je za samo 24 sata numera „Soba 501“ osvojila publiku, Aco Pejovć danas je objavio pjesmu „Posljednji valcer“.

SLABIJI zemljotres na Kosovu, OSJETIO se u Crnoj Gori

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 19:10

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio je da su danas u 18.04 registrovali zemljotres manje jačine, sa epicentrom 19 kilometara istočno od Kline (Kosovo).