Srijeda, 09.08.2023 | 16:15
IZVOR: rtcg.me

Snima se FILM o najvećoj svjetskoj OPERSKOJ PJEVAČICI - U glavnoj ulozi ova SLAVNA GLUMICA

Biografski film o operskog divi Mariji Kalas trebalo bi da počne da se snima u oktobru u Budimpešti.




Foto: Warner Classics/ YouTube screenshot

Film će režirati Pablo Larajn, a naslovnu ulogu tumačiće, kako je ranije najavljeno - holivudska zvijezda Anđelina Džoli.

Nakon biografskih filmova o princezi Dajani i Džeki Kenedi, čileanski reditelj Pablo Larajn snima film o još jednoj ženi slavne biografije.

Pod nazivom „Marija“ film se fokusira na „burnu, lijepu, i tragičnu“ priču o životu najveće svjetske operske pjevačice, tokom njenih poslednjih dana sedamdesetih godina prošlog vijeka.

„Dobiti šansu da kombinujem moje dvije najdublje i najintimnije strasti – film i operu jeste ostvarenje dugo sanjanog sna. A raditi ovo s Anđelinom, izuzetno hrabrom i radoznalom umjetnicom je fascinantno. Istinski poklon“, kazao je ranije Larajn.

Scenario za film o Mariji Kalas je napisao Stiven Najt, inače pisac scenarija za film „Spenser“, i tvorac "Peaky Blinders".

Marija Kalas, jedan od najvećih soprana u istoriji opere, rođena je 1923. godine u Njujorku u porodici grčkih emigranata.

Kada su joj se roditelji razišli, seli se sa majkom i sestrom u Atinu. Uprkos preprekama, s kojima se susretala, uspijeva da se nametne na operskoj sceni svoje zemlje i to već nakon debija 1942. godine u Grčkoj nacionalnoj operi kao Pučinijeva „Toska“.

Od tada se samo nižu uloge širom Evrope i svijeta, a slava i pažnja kojom su obasipali Mariju Kalas bila je do tad bez premca.

Kao jedna od najvećih zvijezda toga doba sve što se ticalo Kalasove punilo je stupce tadašnje svjetske štampe.

Mediji su se naslađivali njenim rivalitetom sa italijanskom operskom zvijezdom Renatom Tibaldi, a naročito privatnim životom Marije Kalas, prevashodno turbulentnom vezom sa grčkim biznismenom Aristotelom Onazisom.  Ali, i njenom depresijom, kao i zdravstvenim problemima, naročito s vidom.

Kalas je preminula 1977. kada je imala samo 53. godine. Probudila se tog 16. septembra, doručkovala u krevetu i onesvijestila se. Srčani udar bio je tako jak da kada je stigao doktor, mogao je samo da konstatuje smrt.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Evo kako možete PREPOLOVITI jabuku koristeći SAMO RUKE

Četvrtak, 09.05.2024 | 17:21

Čak i ako nemate nož pri ruci, bez problema možete pojesti jabuku.

PES: Vlada amandmanskim djelovanjem precizirala da se NIJEDAN NAROD ne može smatrati GENOCIDNIM

Četvrtak, 09.05.2024 | 17:09

Najave Demokratske narodne partije (DNP) da će razmotriti podršku Vladi je apsolutno legitiman potez, poručuju iz Pokreta “Evropa sad”.

DPS Bijelo Polje: Zašto PES i Demokratska Crna Gora NE SLAVE 9. maj?

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:35

Ostaje zabilježeno da Pokret Evropa sad i Demokratska Crna Gora, bez obzira na barjačenje evropskog i demokratskog u svojim imenima, nijesu prisustvovali događaju koji je podsjetio na pobjedu civilizacijskih vrijednosti, na kojima počiva savremena Evropa, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Bijelo Polje.

Spajić Abazoviću: "Dosado jedna dosadna, razumijem KOMPLEKSE i FRUSTRACIJE"

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:30

U Skupštini Crne Gore u toku je premijerski sat.

Ministarstvo ZABRANILO gradnju hotela u blizini vrtića u Budvi

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:13

Urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine donijela je Rješenje o zabrani građenja turističkog objekta “BARQUITO” d.o.o. Budva, koji je bio planiran za izgradnju u blizini vrtića “Ljubica V. Jovanović Maše”.

Obradović: Želimo da sve protekne u FER i SPORTSKOM duhu

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:09

Košarkaši Partizana nalaze se pod imperativom pobjede u majstorici polufinala protiv Budućnosti.

DNP o NAJAVI da će Crna Gora GLASATI za rezoluciju o Srebrenici: Dovedena u pitanje PODRŠKA Spajićevoj Vladi

Četvrtak, 09.05.2024 | 16:02

Nepostojanje ekonomskog programa Evropa sad 2, indolentan, nestručan i vrlo sumnjiv i skandalozan način ponašanja i rada jednog broja ministara, ali i današnja podrška Rezoluciji o Srebrenici, doveli u pitanje našu dalju podršku njegovoj Vladi, saopšteno je iz Demokratske narodne partije DNP.

"Katnićevo hapšenje bezobzirna osveta koja urušava GRAĐANSKI MIR"

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:57

U organizaciji grupe građana danas je ispred ugrade Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici održan protest “Milivoje Katnić – presuda bez optužnice i bez suda” i “Smrt fašizmu – život Milivoju Katniću”.

Ova muška i ženska imena NAJPOPULARNIJA su u Evropi

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:48

Euronews Culture objavio je  listu  najčešćih imena u 30 evropskih zemalja.

Kris Džener OTKRILA da ima tumor

Četvrtak, 09.05.2024 | 15:27

Kris Džener, majka i menadžerka sestara Kardašijan, saopštila je da boluje od tumora.