Nedjelja, 27.08.2023 | 20:08
IZVOR: b92.net

ZANIMLJIVO ISTRAŽIVANJE - Žene će više varati muškarce koji ne obavljaju KUĆNE POSLOVE

Tvrdi da je žene od partnera otjeralo to što su svi kućni poslovi bili na njihovim leđima.




Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

Većina žena koje varaju to čine zato što njihovi partneri ne rade dovoljno kućnih poslova, pokazalo je veliko istraživanje u Francuskoj. Anketa od 10.000 žena otkrila je da je 73 odsto onih koje su "prinuđene na nevjerstvo" to učinilo zato što je njihova druga polovina premalo radila kućne poslove, piše Indipendent.

Anketu je sproveo Gleedon - veb-sajt za upoznavanje ljudi koji su već u vezi - a na njega su odgovorile ženske pretplatnice. Čak 72 odsto žena tvrdi da ih je to što su svi kućni poslovi bili na njihovim leđima oteralo od partnera, a mnoge od njih završile su u aferama sa drugim muškarcima.

Oko 18 odsto žena priznalo je da im je partner postao seksualno nezanimljiv jer ga nijesu zanimale kućne obaveze. Istovremeno, oko 30 odsto žena priznalo je da su ušle u aferu jer su željele da se osjećaju poželjno i seksi.

"Nisam bila zadovoljna svojim partnerom. Nije mi poklanjao dovoljno pažnje, emotivno ili fizički. Voljela sam ga, ali sam se osjećala kao domaćica koja mu služi da održava kuću", objasnila je jedna od žena.

Istovremeno, nezavisna studija sprovedena na Univerzitetu Alberta pokazala je da muškarci koji su više posvećeni kućnim poslovima imaju mnogo bogatiji i kvalitetniji seksualni život.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

CGO: Spajićeva vlada imenovala 427, a razriješila 343 javna funkcionera

Utorak, 07.05.2024 | 16:34

Aktuelna Vlada Crne Gore intenzivno imenuje i smjenjuje javne funkcionere, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje CGO.

Trajekt „30. Avgust” odlazi na remont

Utorak, 07.05.2024 | 16:21

Neophodni remont trajekta „30. Avgust” biće obavljen u brodoremontu “Punat” na ostrvu Krk u Hrvatskoj, koje je izabrano na tenderu kao najpovoljniji ponuđač za ovaj posao, prenosi portal RRTHN.

MF: Glavni osnov za dodatno finansiranje budžeta biće ulaganje u projekte

Utorak, 07.05.2024 | 15:51

Izvršni odbor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji je objavio Izvještaj o Crnoj Gori za 2024. godinu, pozdravio je snažnu posvećenost crnogorskih vlasti evropskim integracijama, ukazujući da treba iskoristiti zamah nakon formiranja nove Vlade za neophodne strukturne reforme i napredak u procesu pristupanja EU, saopšteno je iz Ministarstva finansija (MF).

Spacijalna tužiteljka i rukovodilac ODT Bijelo Polje položili zakltevu

Utorak, 07.05.2024 | 15:34

Novoizabrani rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju Vladan Đalović i specijalna tužiteljka u Specijalnom državnom tužilaštvu Ana Perović Vojinović položili su zakletvu, saopšteno je iz Tužilačkog savjeta.

UIP: Inspektori pojačanim kontrolama tokom praznika napravili uvertiru u sezonske aktivnosti

Utorak, 07.05.2024 | 15:16

Za vrijeme Praznika rada, tačnije 1. i 2. maja, tržišna inspekcija kontrolisala je poštovanje čl. 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini i tom prilikom zatvorila je 13 poslovnih objekata, pri čemu je izdato je 20 prekršajnih naloga u iznosu od 12.000 eura. Od navedenih 13 objekata pet je u Budvi,  četiri u Baru, tri u Kotoru i jedan u Ulcinju, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Poznata glumica o POROKU - "Nisam željela da umrem"

Utorak, 07.05.2024 | 15:01

Vupi Goldberg će uskoro objaviti novu knjigu, a spekuliše se da će upravo ova knjiga biti njena najiskrenija ispovijest.

OBJAVLJENA lista NAJZAGAĐENIJIH gradovi u Evropi - Među njima i dva iz Crne Gore

Utorak, 07.05.2024 | 14:50

Poražavajući rezultati. 

Poslanici SD-a predložili povećanje iznosa materijalnog obezbjeđenja

Utorak, 07.05.2024 | 14:47

Poslanici Socijaldemokrata predložili su amandmane na zakon o socijalnoj i dječjoj zaštiti u pravcu neophodnog povećanja iznosa materijalnog obezbjeđenja, jer su, kako navode, korisnici materijalnog obezbjeđenja, shodno zakonu, najsiromašnije kategorije građana i njima je u svim godinama drastičnog povećanja troškova života samo simbolično povećan iznos materijalnog obezbjeđenja.

U Baru UHAPŠENE dvije osobe sa Interpolove potjernice

Utorak, 07.05.2024 | 14:44

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su u saradnji sa Sektorom za borbu protiv kriminala, lišili slobode dva međunarodno tražena lica koja se potražuju po međunarodnim potjernicama NCB Interpol-a Sofija, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

UP: POJAČANE kontrole na utakmici Budućnost Voli - Partizan

Utorak, 07.05.2024 | 14:40

Imajući u vidu značaj košarkaške utakmice koja će se danas odigrati u SC „Morača“ u Podgorici između KK „Budućnost“ iz Podgorice i KK „Partizan“ iz Beograda, te da se na istoj očekuje veliki broj navijača pristalica oba kluba, policija će vršiti pojačane kontrole u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, saopšteno je iz Uprave policije (UP).