Ponedjeljak, 04.09.2023 | 18:41
IZVOR: azra.ba

Ako RAZMIŠLJATE o šiškama, ovo će vam pomoći: Formula koja OTKRIVA hoće li vam stajati ili ne

Vrlo često ženama, kada je riječ o promjeni izgleda, padnu na um različite frizure, a mnoge tada ozbiljno razmišljaju o šiškama.




Foto: Ilustracija/Unsplash.com 

Iako su, nesumnjivo, šiške vrlo popularne u posljednje vrijeme, no odluka nije laka s obzirom na to da se radi o dugoročnijoj promjeni izgleda.

Odrezati šiške ili ne?  Jedan je od najvećih beauty misterija, posebno za one koji iza sebe već imaju pokoji pogrešan potez. Mnogi pak imaju poprilične traume sa šiškama iz perioda vrtića (sjetimo se samo ‘kaciga’ frizura) ili pak onih iz 2010., koje bi mnogi vrlo rado zaboravili.

Bilo da se radi o tankim ili zavjesa šiškama, izbor i mogućnosti dugo nisu bile tako laskave kao ove sezone. Međutim, da ne biste i ovog puta požalili odluku, postoji jednostavna formula kojom prije odlaska frizeru možete saznati odgovaraju li vašem licu.

Formula koju su kreatori sadržaja na društvenim mrežama poput xapiaxa_ podijelili na TikToku i Instagramu vrlo je jednostavna. Potrebno je posmatrati tri crte lica, a svaka od njih dobija broj i zavisno o tome kreira se trocifreni broj, a on ukazuje na to hoće li vam šiške pristajati ili ne.

Prvo posmatrajte svoje čelo u ogledalu i prstima izmjerite visinu. Ako vam je čelo visoko oko tri prsta, upišite vrijednost 1, ako je visoko oko četiri prsta, upišite 2, a ako je visoko pet prstiju, upišite 3.

Drugi korak je ocijeniti koji je dio vašeg lica najširi. Ako vam je čelo najšire, upišite 1, ako su to jagodice, upišite 2, a ako je vilica, upišite 3.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE!

U zadnjem koraku provjerite je li udaljenost između vaših očiju veća ili manja od širine jednog oka. Ako je udaljenost veća, upišite 1, ako je manja, upišite 2.

Učitavanje rezultata

Nakon “mjerenja” trebali biste imati zapisan trocifreni broj. Ako vam je čelo visoko oko četiri prsta, jagodice su najšira tačka vašeg lica, a razmak između očiju je uži od širine jednog oka, tada bi broj bio 222. Sada možete uporediti ovu brojku s popisom u nastavku koji otkriva pristaju li vam šiške ili ne:

ovim vrijednostima šiške baš i ne pristaju: 111, 121, 221, 231

ovim brojevima pristaju sve vrste šiški: 222, 321, 312, 212, 322

za ove vrijednosti zavjesa – šiške su odlična opcija: 131, 112, 122, 132, 232, 211, 311, 331, 332.

Ova formula je u svakom slučaju dobra polazna tačka prilikom odluke o šiškama. Međutim, imajte na umu to da, osim ovih nekoliko naznaka, glavnu ulogu igra i oblik lica. Stoga, ako ih žarko želite, najbolje je posavjetovati se s frizerom.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Madrid dobija NOVOG ŠAMPIONA: Rubljov eliminisao Alkarasa

Srijeda, 01.05.2024 | 19:03

Nakon dvije godine, završena je vladavina Karlosa Alkarasa u Madridu - španski teniser je danas u četvrtfinalu ovog Mastersa izgubio od Andreja Rubljova 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Alkaras: Razmišljam o tituli, imam šansu da postanem legenda Madrida kao Nadal

Srijeda, 01.05.2024 | 14:10

Nakon trijumfa nad Janom Lenardom Štrufom, Karlos Alkaras je istakao da je počeo da razmišlja o tituli u Madridu.

Registrovan ZEMLJOTRES kod Nikšića

Srijeda, 01.05.2024 | 13:47

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 1. maja 2024. godine, u 12 časova i 19 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 10 km sjeverno od Velimlja u Opštini Nikšić, saopšteno je iz Seizmološkog Zavoda Crne Gore.

Predlog za POSNU TRPEZU - Pasulj na vodi

Srijeda, 01.05.2024 | 17:15

Za sve koji prate post na vodi, recept koji ne treba zaobići jeste pasulj. Pasulj je veoma hranljiva namirnica i u bilo kom obliku je mnogima i uvijek rado viđen na trpezi.

MUP - Apel građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima

Srijeda, 01.05.2024 | 13:35

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima.

Uprava policije: Ciljanom potragom u Podgorici lišen slobode državljanin Republike Srbije

Srijeda, 01.05.2024 | 13:01

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Grupe za međunarodne ciljane potrage Odjeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE, juče su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica realizovali ciljanu potragu i u Podgorici lišili slobode međunarodno traženo lice M.T. (41), državljanina Republike Srbije, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako da skinete pečat sa jaja? Potrebne su vam DVIJE STVARI

Srijeda, 01.05.2024 | 16:42

Bližimo se Velikom petku, danu kada farbamo jaja za predstojeći praznik Vaskrs. Uveliko su domaćice opremljene svime što im je potrebno za ovaj proces, a posebno jajima.

Da li je vrijeme da kupite novi dušek za spavanje? Saznajte uz pomoć OVOG TRIKA

Srijeda, 01.05.2024 | 16:09

Uradite ovaj jednostavan test i saznajte da li je vrijeme da kupite novi dušek za spavanje.

Živković: Zajedno da nastavimo sa afirmacijom i poštovanjem radničkih prava

Srijeda, 01.05.2024 | 12:39

Svim građankama i građanima Crne Gore, u ime Demokratske partije socijalista i svoje lično, čestitam Međunarodni praznik rada - Prvi maj, sa željom da zajednički nastavimo sa daljom afirmacijom i poštovanjem radničkih prava, saopštio je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

FOTO: Pogledajte - Pojačan saobraćaj na GRANIČNIM PRELAZIMA

Srijeda, 01.05.2024 | 12:07

Prvomajske i vaskršnje praznike, mnogi su iskoristili da se odmore i otputuju.