Četvrtak, 02.11.2023 | 09:03
IZVOR: pobjeda.me

VELIKO POJAČANJE - Jelena Despotović nakon osam godina ponovo u plavom dresu

Jelena Despotović, lijevi bek naše reprezentacije, od danas je nova igračica Ženskog rukometnog kluba Budućnost Bemaks, u čije redove dolazi iz mađarskog FTC-a.




Foto: YouTube screenshot/ Győri Audi ETO KC - női kézilabda

Potpisala je ugovor do kraja naredne sezone.

Despotović, koja je sa reprezentacijom osvojila titulu prvaka Evrope 2012, već je odradila prvi trening sa novim saigračicama, a s obzirom na to da je ove sezone već nastupala za FTC u Ligi šampiona, pravo nastupa za Budućnost u elitnom takmičenju, ima od osmine finala, ukoliko naš klub izbori plasman u eliminacionu rundu.

Njen povratak je velika stvar i za reprezentaciju, koju od 30. novembra očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu, a u aprilu naredne godine i kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

U mađarskom FTC-u, Despotović ove sezone nije imala adekvatnu minutažu, pa će kroz treninge u Budućnosti i eventualni nastup u eliminacionoj rundi EHF Lige šampiona, pokušati da se vrati na nivo kada je imala značajnu reputaciju u evropskim okvirima.

Despotović je od 2012. do 2015. nosila dres Budućnosti i bila u sastavu tima koji je 2015. osvojio drugi trofej Lige šampiona u klupskoj istoriji.

Nakon toga je nastupala za mađarski Debrecin, slovenački Krim, te mađarske klubove Đer i FTC.

Sada se vraća u redove Budućnosti sa željom da ponovo potvrdi da je igrač izuzetnih kvaliteta i biće veliko pojačanje za dvostrukog šampiona Evrope.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Žakelj: Moramo da IGRAMO kao tim, želimo da seriju VRATIMO u Beograd

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:49

Košarkaši Budućnost Volija u utorak od 18 sasti dočekuju Partizan u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Admiralbet ABA lige.

Nekadašnji radnici "Košute" najavljuju BLOKADU puta u četvrtak

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:43

Radnici nekadašnje Košute najavili su da će i u četvrtak na Kruševom ždrijelu od 11 do 15 časova blokirati putni pravac Cetinje - Podgorica.

OBRATITE PAŽNJU - Konzumiranje KAFE tokom trudnoće može dovesti do ovog POREMEĆAJA

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:33

Žene koje ne žele da se odreknu kafe tokom trudnoće trebalo bi da ograniče konzumaciju jer bi to kod njihovog djeteta moglo da izazove autizam.

SLAVLJE u porodici Gudelj - Anastasija se OGLASILA najljepšim povodom (FOTO)

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:19

Anastasija Ražnatović danas sa porodicom Gudelj slavi krsnu slavu Đurđevdan.

Koliko su sjemenke lubenice ZDRAVE za konzumaciju?

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:10

Postoji mnogo mitova kada je riječ o konzumaciji sjemenki lubenice. Negdje se ističe da su bijele sjemenke sigurnije za konzumaciju od crnih sjemenki, ali zapravo ne postoji opravdani razlog zašto biste ih trebali izbjegavati.

Dobitnica Gonkurove nagrade gost Sajma knjiga u Podgorici

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:02

Dobitnica Gonkurove nagrade i jedna od najpoznatijih spisateljica Francuske Majlis Besri (Maylis Besserie) biće specijalni gost Sajma knjiga u Podgorici, navodi se u saopštenju organizatora podgoričkog Sajma knjiga.

Milivoje Katnić počeo i ŠTRAJK ŽEĐU

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 15:01

Na zahtjev SDT-a angažovana su protekle sedmice dva vještaka psihijatrihske struke da procijene da li je Katnić u stanju da prati istragu i učestvuje u saslušavanju svkjedoka, što je on tražio od prvog dana.

Obratite pažnju: Evo koliko dugo VASKRŠNJA JAJA smiju da stoje na stolu i da se jedu

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:46

Za Veliki petak se svi maksimalno fokusiramo na ukrašavanje jaje, njihovo bojenje i uljepšavanje. Toliko se ponekad unesemo da se zabrojimo pa ofarbamo i veći broj jaja nego što smo planirali. I onda se zapitate: šta da radim sa tolikim jajima?

CNP: Predstava “671-LOV” na Sceni Studio

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:21

Predstava “671-LOV”, prema tekstu i u režiji mlade crnogorske autorke Hane Rastoder, biće izvedena u utorak 7. maja na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta s početkom u 20 sati.

Glumica Emili Blant iskreno - Htjela sam da POVRATIM poslije poljubaca sa nekim glumcima

Ponedjeljak, 06.05.2024 | 14:05

Glumica Emili Blant iskreno je govorila o odnosima sa drugim kolegama i šta se dešava kada se ne poklopi hemija glumaca, posebno u romantičnim scenama, otkrivajući da joj je poslije nekih poljubaca bilo muka.