Ponedjeljak, 12.02.2024 | 13:42
IZVOR: kolektiv.me

REVIJA PREDSTAVA “FebruArt” od 21. do 24. februara u KIC-u “Budo Tomović”

Sekretarijat za kulturu Glavnog grada Podgorica, organizovaće od 21. do 24. februara, u 20 časova, u Velikoj sali KIC-a Budo Tomović, četvrtu reviju predstava "FebruArt".




Foto: Sekretarijat za kulturu Glavnog grada

Ljubitelji pozorišta moći će da vide neke od trenutno najpopularnijih predstava u regionu, u produkciji poznate beogradske produkcijske kuće BeoArt: "Sitnice koje život znače", "Zajedno", "Bilo jednom na Brijunima" i "Ne možeš pobeći od nedelje", koje potpisuju poznati reditelji i glumci. 

Predstava "Sitnice koje život znače", biće izvedena prve večeri revije, u srijedu, 21. februara. Rađena po tekstu Lorenca Maronea, u režiji Andreja Nosova,  predstava postavlja univerzalna pitanja o ljubavi, gubicima i strahu od starenja. Kroz priču o glavnom junaku koji se bori sa starošću, otkrivamo da su obični trenuci ti koji čine život posebnim. 

U predstavi igraju: Mladen Andrejević, Dušan Matejić, Rade Ćosić, Nela Mihailović, Vanja Ejdus, Nina Nešković. 

Predstava "Zajedno", za koju je tekst napisala Ana Ðorđević, a režirala Jana Maričić, kroz humor, agresiju, suze, ljubav i praštanje, istražuje patologiju porodičnih veza, objelodanjujući nerazjašnjene teme, prećutana zamjeranja i sramotne tajne, dok istovremeno pokazuje i snagu njihovog nepokolebljivog zajedništva i međusobne zavisnosti. U predstavi, koja će biti izvedena 22. februara, igraju: Branislav Jerković, Jugoslav Krajnov, Gordana Đurđević Dimić, Jasmina Večanski, Nenad Pećinar, Bojana Ordinačev. 

Treće večeri revije, biće izvedena predstava "Bilo jednom na Brijunima", koja polazi od stvarnog istorijskog susreta dva bračna para: Tita i Jovanke Broz sa Ričardom Bartonom i Elizabet Tejlor. Taj susret dogodio se na ostrvu Brioni sedamdesetih godina prošlog vijeka. Podaci o susretu i  vremenu koje su bračni parovi proveli zajedno, dostupni su kroz vrlo šture pisane i video tragove jugoslovenskih medija, biografske spise o životima četiri istorijske ličnosti, te u vidu kratkih crtica iz dnevnika Ričarda Bartona. Svi ti materijali poslužili su kao inspiracija i građa za buduću predstavu. Koje uloge  igraju to četvoro ljudi, šta znači igrati više uloga u odnosu sa različitim ljudima, šta su naši pojedinačni i kolektivni identiteti, lični interesi i društvene zasluge - pitanja su kojima je prožeta priča. Autor teksta i reditelj je Kokan Mladenović, a u predstavi igraju Milan Marić, Branislav Trifunović, Tihana Lazović, Sanja Marković.  

Reviju će, 24. februara, zatvoriti predstava "Nemreš pobjeć od nedjelje", duo-drama Tene Štivičić o odnosima između partnera. U režiji Tamare Kostrešević, to je  nenametljiva komedija o ljubavi, zajedničkom životu i problemima koji prije ili kasnije iskrsnu u većini veza ili brakova. Drama obuhvata sve elemente jedne veze, od najljepših momenata zaljubljenosti i perioda kada je sve lako i ništa nije bitno sem da su oni dvoje zajedno, do postepenog spuštanja u realan, dosadan, siv život. U predstavi igraju Anđela Pećinar i Aljoša Đidić. 

Besplatne ulaznice moći će da se preuzmu od 14. do 20. februara, u 12 časova, na biletarnici KIC-a Budo Tomović. Kontakt telefon 020664237.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

MKM: Izražavamo ZABRINUTOST nastupom Desingerice, organizatori da vode računa o kulturnim vrijednostima prilikom izbora izvođača

Ponedjeljak, 22.07.2024 | 16:24

Ministarstvo kulture i medija Crne Gore (MKM), izražava zabrinutost povodom nedavnih nastupa repera Dragomira Despića, poznatog pod umjetničkim imenom Desingerica, u Crnoj Gori.

Međunarodni festival folklora na Cetinju od 1. do 4. AVGUSTA

Subota, 20.07.2024 | 10:46

Četrnaesti Međunarodni festival folklora „CIOFF Cetinje 2024“ biće održan od prvog do četvrtog avgusta na Ljetnjoj pozornici na Cetinju, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

BOGATSTVO kulture - KUD "Ramadan Šarkić" kao čuvar tradicije i most multikulturalnosti Crne Gore

Subota, 20.07.2024 | 09:03

Među raznolikim ljepotama Crne Gore, folklorni ansambli su čuvari vremena, tradicije i kulture naše zemlje i naroda. U njihovim igrama, kultura postaje vječna, plešući u ritmu srca naroda kojeg predstavljaju.

Predstava “Jelena Savojska” 23. jula u KIC-u Budo Tomović

Petak, 19.07.2024 | 13:04

Predstava “Jelena Savojska”, koju je po tekstu Marije Sarap režirao Zoran Rakočević, biće izvedena u utorak, 23. jula, u 20 časova, u sali DODEST-a, u KIC-u “Budo Tomović”.

Cetinje - Koncert Branke Šćepanović u subotu na Ljetnjoj pozornici

Četvrtak, 18.07.2024 | 14:40

Koncert Branke Šćepanović, poznate interpretatorke crnogorske tradicionalne narodne pjesme, biće održan u subotu, 20. jula, na Ljetnjoj pozornici na Cetinju sa početkom u 20:30 sati.

Đurašković: DPS Vukovića i Nikolića apsolutno nije mogući partner

Petak, 26.07.2024 | 08:45

Komentarišući fotografiju koju je poslanik Ivan Vuković objavio na mreži Iks sa opisom "Provedrilo iznad Podgorice", gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković kazao je da DPS Vukovića i Nikolića apsolutno nije mogući partner za saradnju. 

Po zahtjevu SDT-a trajno ODUZETO ovo vozilo

Petak, 26.07.2024 | 13:27

Viši sud u Podgorici je po zahtjevu za trajno oduzimanje imovine Specijalnog državnog tužilaštva, od I.T., pravosnažno osuđenog za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, trajano oduzelo putničko vozilo „Porsche Cayene“, 3.0 Diesel.

Jedna osoba PODLEGLA POVREDAMA nakon udesa između Baošića i Bijele

Petak, 26.07.2024 | 09:39

Državljanka Srbije M.N. (1965.) koja je sinoć povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na magistrali između Baošića i Bijele podlegla je zadobijenim povredama, javlja RTHN.

Milović: Programom ES2 svi zaposleni od oktobra ostvaruju POVEĆANJE ZARADE

Petak, 26.07.2024 | 14:04

Program Evropa sad 2 je poreska reforma koja podrazumijeva dvije ključne komponente - smanjenje poreskog opterećenja na rad i povećanje minimalne i prosječne zarade u Crnoj Gori, poručila je savjetnica premijera za ekonomsku politiku Milena Milović.

Rijedak prirodni fenomen: Stiže dvostruka kiša meteora od 29. do 31. jula

Petak, 26.07.2024 | 10:10

Kako se Zemljina orbita ukršta sa orbitom dvije komete ovog mjeseca, oni koji vole da posmatraju zvijezde imaće priliku da vide spektakularne duple meteorske kiše.

Šušić: Odbornici bliski Milatoviću glasanjem za skraćenje mandata već odabrali partnere

Subota, 27.07.2024 | 08:26

Nova srpska demokratija predstojećim izborima u Glavnom gradu mogla bi nastupiti u okviru koalicije “Za budućnost Podgorice”, kazao je Radiju Crne Gore šef odborničkog kluba te partije Mitar Šušić.

SAVIĆ u Trabzonu: Nadam se da će ovo biti uspješna godina za nas

Subota, 27.07.2024 | 08:07

Trabzonspor je i zvanično predstavio Stefana Savića.

Đurović: "Reakcija Hrvatske ČUDNA, mi Jasenovac NE MOŽEMO ZABORAVITI"

Petak, 26.07.2024 | 22:02

Čudna je reakcija Hrvatske u odnosu na najveći zločin i genocid u Jasenovcu, prokomentarisao je novi šef poslaničkog kluba NSD Dejan Đurović odluku zvaničnog Zagreba da tri političara iz Crne Gore proglasi nepoželjnim osobama u toj državi.

Ćećanović: Snažan vjetar učinio da se požar BRZO PROŠIRI, za sada nije blizu stambenih objekata

Petak, 26.07.2024 | 21:53

Požar koji je izbio u brdima između opština Cetinje i Podgorica, nastavio je da se širi a današnja akcija Službe zaštite i spašavanja, bila je neuspješna.

Lejdi Gaga napravila MODNI ŠOU na otvaranju Olimpijskih igara (VIDEO)

Petak, 26.07.2024 | 21:47

Zvijezda večeri pojavila se u spektakularom izdanju u Parizu.

Na ovaj način IZBACITE višak vode iz organizma: Noge vam više NEĆE OTICATI tokom ljeta

Petak, 26.07.2024 | 21:39

Da li ste uveče primjetili duboke tragove od ne tako tijesnih čarapa na nogama?

OBJAVLJENA prva mapa IZGUBLJENIG kontinenta (FOTO)

Petak, 26.07.2024 | 21:18

Godine 2017. otkriven je do tada nepoznati deo obala Novog Zelanda, što je izazvalo ogromnu pažnju širom svijeta.

NE PODNOSITE komarce? Ovo je JEDINA ZEMLJA na svijetu gdje ih nema

Petak, 26.07.2024 | 21:10

Na Islandu je jednostavno prehladno da bi komarci mogli opstati.

Da li trebate da PRESKOČITE večeru u procesu mršavljenja? Evo šta kažu istraživanja

Petak, 26.07.2024 | 20:57

Postoji stara izreka o zdravoj ishrani: "Doručkuj kao kralj, ručaj kao princ, a večeraj kao siromah." 

Određeno zadržavanje do 72 sata državljaninu Srbije OSUMNJIČENOM za falsifikovanje isprava

Petak, 26.07.2024 | 20:38

Osnovno državno tužilastvo (ODT) u Podgorici odredilo je zadržavanje do 72 sata državljaninu Republike Srbije J. U, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.