Petak, 01.03.2024 | 16:56
IZVOR: pobjeda.me

Šaranović: Spajiću sam PREDLOŽIO četiri kandidata za direktora Uprave policije

Premijeru Milojku Spajiću sam predložio ne jednog već četiri kandidata za direktora Uprave policije. Danas su na sjednici Vlade bile dvije tačke. Jedna je razrješenje Zorana Brđanina, a druga da ministar unutrašnjih poslova koordinira radom UP, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović na konferenciji za novinare.




Foto: Facebook screenshot/Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora

Prema njegovim riječima, imaju jednoglasnu podršku Vlade da Zoran Brđanin ne treba da bude direktor Uprave policije (UP).

Nakon insistiranja da vlada bez odlaganja odluci o ovom pitanju, kadrosvks kojisjan je tražila da uz prijedlog ide da se ja ovlastim da koordiniram up do izbora v.d. Direktora

On je, na današnjoj konferenciji, za medije kazao da je nakon insistiranja da Vlada bez odlaganja odluči o ovom pitanju, kadrovska komisija tražila da uz prijedlog ide i da se on ovlasti za koordinatora UP do izbora v.d. Direktora.

"Predložio sam premijeru ne jednog, već četiri kandidata za direktora UP. Međutim, na današnjoj sjednici smo imali dvije tačke - jednu za razrješenje Brđanina i druga informacija o prenošenju ovlašćenju ministru unutrašnjih poslova da koordinira Upravom policije", istakao je Šaranović.

Imajući u vidu, kako je rekao, "zlonamjerna tumačenja u medijima", da neko želi da politizuje policiju, on je razbio taj blijed pokušaj.

"Posvećen sam depolitizaciji Uprave policije",  dodao je on.

"Predložio sam da odmah nakon dobijanja ovlašćenja, kao ministar korodiniram policijom, i istog trenutka u cilju zaštite i snaženja političke nepristrasnosti - po dobijanju ovlašćenja prenesem na policijskog službenika koji ispunjava uslove za to.  I da učinim nešto što se nikada nije desilo u Crnoj Gori, da praktično odmah u ponedjeljak raspišem interni javni oglas gdje bi svi policijski službenici koji ispunjavaju uslove za direktora prijavili, kako bi dosli do najboljeg mogućeg kandidata koji bi postigao rezultate u botbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", dodao je on.

Napominje da je jedan broj članova Vlade sugerisao da se odloži sjednica do ponedjeljka, jer treba voditi računa o integracionim procesima.

"I da se konsultujem sa Evropskom komisijom oko ovih prijedloga. Prije nego što sam došao na konfernciju telefonski sam se čuo sa Varheljijem i rekao je da je u cjelosti saglasan sa stavom, da imamo podršku da preduzmemo sve korake da postignemo maksimalnu operativnost UP",  utvrdio je Šaranović.

Na upit kako komentariše mišljenje pravnika da time što će biti koordinator krši zakon, Šaranović je rekao da ni on, ni njegovi najbliži saradnici i u ranijim poslovima nikada nisu učinili nikakvu vrstu nezakonitosti, pa nemaju namjeru, kako je rekao, ni sada.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Opština Bar opredijeljena za koncept NULTOG OTPADA

Nedjelja, 28.04.2024 | 15:01

U okviru projekta "Osnaživanje kapaciteta i procesa za dobro upravljanje u Crnoj Gori", koji sprovodi Međunarodni republikanski institut (IRI), u Budvi je održana dvodnevna tematska sesija o zaštiti životne sredine na lokalnom nivou. Učesnici sesije bili su predstavnici četiri crnogorske opštine: Bara, Cetinja, Plava i Žabljaka.

RECEPT za tiramisu s jagodama koji se BRZO priprema i još BRŽE NESTANE sa TANJIRA

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:54

Obožavate tiramisu?

Andrija Milošević donio ODLUKU, fanovi ODUŠEVLJENI - "Vrijeme je za NOVE STVARI" (VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:37

Andrija Milošević već više od 25 godina glumi, smišlja, piše, kreira i producira značajne umjetničke i komercijalne sadržaje.

Znate li šta je VITANIN N?

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:25

Vitamin N neophodan je za fizičko i mentalno blagostanje, oslobađa nas stresa, puni energijom kada smo loše raspoloženi i jača imunitet. O čemu se zapravo radi?

Nenezić: PONOSAN sam što sam sa svojim sugrađanima spriječio kupovinu feribota "AF Francesca"

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:19

Predsjednik barskog parlamenta i poslanik Socijaldemokrata (SD) Branislav Nenezić kazao je danas da je ponosan što je sa građanima Bara upio da spriječi kupovinu feribota “AF Francesca”.

Kontrola optužnice: Slavko Stojanović sjutra PRED SUDOM

Nedjelja, 28.04.2024 | 14:13

Bivši direktor Uprave policije Slavko Stojanović naćiće se sjutra pred podgoričkim Viši sudom, za kada je zakazana kontrola optužnice u predmetu koji Spcijalno državno tužilaštvo vodi protiv njega.

TRIK kako da vam mlijeko NE ISKIPI, voda NE PRELIJE...

Nedjelja, 28.04.2024 | 13:59

Kuvanje može biti zadovoljstvo, ali čišćenje ploče za kuvanje nakon svakog obroka može biti prilično naporan posao.

Liberalna partija sjutra organizuje PROTEST ispred Ustavnog suda

Nedjelja, 28.04.2024 | 13:47

Liberalna partija LP organizovaće sjutra protest ispred zgrade Ustavnog suda u Podgorici sjutra u 12 sati.

Kućni lijek za MAMURLUK - Ako ste popili malo više, razbistrite glavu uz ovaj PRIRODNI NAPITAK

Nedjelja, 28.04.2024 | 13:29

Mnogi vikendom umiju da pretjeraju s alkoholom kada izađu u provod. Evo kako da ga brzo izbacite iz tijela.

U toku ISTRAGA zbog NAPADA golmana Pavličića na saigrača Ivanovića

Nedjelja, 28.04.2024 | 13:08

Saopšteno je iz Uprave policije.