Ponedjeljak, 18.03.2024 | 14:13
IZVOR: B92

Da li će biti dobar muž? Pročitajte koji KORACI ga odaju

Zabavljate se sa nekim muškarcem i pitate se da li će biti dobar suprug? Na osnovu čega to možete zaključiti? Koji znaci ukazuju na to?




Foto: Ilustracija, Pixabay

Ako vas muškarac zaprosi da li vam se smiješi život ispunjen pažnjom, podrškom i ljubavlju ili će brak više ličiti na noćnu moru? Spoljašnji izgled može da vara, ali ako pažljivo pogledate, sljedeći znaci će vam reći da li je muškarac zaista vrijedan vašeg vremena i da li će biti vaš "zauvijek". A koji su to znaci?

Njegov život je izgrađen na poštovanju

Ovakav muškarac poštuje sebe i one oko sebe. Nije pretjerano fin i ne ugađa ljudima, ali je pun poštovanja. Gleda ljude u oči kada razgovara sa njima i prati obećanja koja daje. On se ne ponaša zrelo i kompetentno samo kada ste vi u blizini, takav je sve vrijeme. A to je znak da će biti dobar muž.

Emocionalno je stabilan

Sljedeći ključni atribut koji treba tražiti kod muškarca sa kojim planirate brak je emocionalna stabilnost. Neki od najvećih umjetnika i genija istorije stvorili su stvari koje su promijenile svijet, ali nisu bili sjajni partneri. Biti u stanju da smiri buru u sebi i da se nosi sa emocijama, ključni je znak da će neko biti dobar bračni partner.

Profesor psihologije, dr Gvendolin Seidman, dobro kaže: „Osobinaa ličnosti koja najviše utiče na naše odnose je emocionalna stabilnost. Oni kojima to nedostaje obično su neraspoloženi, osjetljivi, uznemireni i brži se ljute – sve su to osobine koje onima pored nje otežavaju život.”

Njegove riječi u skladu su sa njegovim postupcima

Ovo je, takođe, jedan od ključnih znakova da će muškarac biti dobar muž. Kada priča o tome šta će da uradi, on to i radi. Kada govori o svojim vrijednostima, on to potkrjepljuje svojim stvarnim ponašanjem u stvarnom svijetu. Ima dosta moškaraca koji umiju lijepo da pričaju, puno obećavaju – ali šta je sa djelima? Šta je sa onim što rade kada ih niko ne gleda? Ovo se vezuje za sljedeću tačku.

On zna ko je i stoji iza toga

Vrsta muškarca kakvog želite kao životnog partnera ne koleba se oko toga ko je ili u šta vjeruje. Ima čvrst identitet i dragocjeno životno iskustvo koje ga je učinilo onim što jeste i učvrstilo ono za šta se zalaže na siguran način. To mu daje stabilnost u onome što će ili neće tolerisati i čini boravak s njim ohrabrujućim iskustvom.

"To su srećne duše koje znaju ko su, šta mogu da daju, šta im treba zauzvrat. To su ljudi koji su prebrodili teške životne trenutke i sad znaju kako da cijene život i sve lijepo što im se dešava“, primjećuje psiholog dr Randi Gunter.

"Oni su pronašli načine da integrišu sveukupnost svojih životnih iskustava u spoj tihog samopouzdanja".

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

PES: Abazovića nervira što se najveća hapšenja dešavaju za vrijeme Spajićeve Vlade

Subota, 27.04.2024 | 10:11

Iako je tvrdio kako se formiranju nove Vlade raduju kriminalne strukture, aktuelni događaji ga potpuno demantuju, pa se nekada relaksirani Abazović sada jako nekontrolisano ponaša i pokušava da relativizuje uspjehe Vlade koje potvrđuju svi osim njega i njegovih kolega iz opozicije, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad PES.

SUDAR autobusa i automobila, jedna osoba teško povrijeđena

Subota, 27.04.2024 | 09:54

U udesu koji se dogodio na putu Budva - Cetinje, iznad mjesta Lapčići, jedna osoba zadobila je teške povrede.

Ova vrsta ribe je NAJZDRAVIJA, losos završio na drugom mjestu

Subota, 27.04.2024 | 09:48

Po preporukama, trebalo bi jesti dvije porcije ribe nedeljno, a osim što je ukusna i hranljiva, ona je izuzetno zdrava.

"ŽRTVOVALA sam dosta toga, bila sam lojalna..." Šakira progovorila o vezi sa Pikeom

Subota, 27.04.2024 | 09:25

Pop pjevačica Šakira je u nedavnom intervjuu za "Marie Claire" istakla da je uvijek bila lojalna svom partneru, te da je dosta toga žrtvovala u 11-godišnjoj vezi sa čuvenim fudbalerom Đerardom Pikeom.

SAVRŠENA KOMBINACIJA ukusa za dobro jutro - Pripremite neodoljivi PARFE

Subota, 27.04.2024 | 09:05

Niste ljubitelj komplikovanih doručaka?

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 26.04.2024 | 22:04

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.