Utorak, 02.04.2024 | 12:26
IZVOR: večernjilist.hr

Profesionalni DRESER otkriva šta je PRVO što biste trebali naučiti svog NOVOG PSA

Profesionalna dreser pasa Amelija Stil istaknula je jednu vrlo važnu stvar kojoj morate prvo naučiti svoje štene. 




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Kada imate novo štene, postoji mnogo različitih stvari koje možete naučiti.

Odakle početi

Uz toliko stvari koje treba razmotriti, može biti teško znati odakle početi! I, naravno, različiti vlasnici pasa imaće različite prioritete, zavisno o vašim preferencijama i vašem svakodnevnom životu. Na primjer, neki vlasnici vole rano učiti svoje pse da ne idu po namještaju, ali drugi su opušteniji i to ih mogu naučiti kasnije, ili uopšte ne, prenosi Yahoo.

Neki su strožiji kada je riječ o psećim poslasticama – drugi su s njima liberalniji, u granicama umjerenosti. Svi smo različiti. Profesionalna dresr pasa i savjetnica za ponašanje Amelija Stil (Amelia Steele), ili Amelia the Dog Trainer, istaknula je jednu vrlo važnu stvar kojoj morate prvo naučiti svoje štene - a to bi moglo biti nešto što ne očekujete...

Postavljanje temelja

- Naravno, jedna od prvih stvari koje volim učiniti sa štencima jeste naučiti ih da se odazivaju na svoje ime - počinje Stil - ovo  može biti od velike pomoći. Želimo da znaju kada nam je potrebna njihova pažnja, ali to je takođe jako dobra vještina za postavljanje temelja za trening dozivanja.

Stil opisuje igru koju voli igrati sa psićima. To uključuje bacanje komada hrane kako bi vaš pas otišao i pronašao ga. Nakon što vaš pas pronađe komad hrane, zovite ga po imenu, dajte im oznaku poput ''dobar dečko'' ili ''dobra cura'' kada se odazovu. Ponovite ovu vježbu. 

Stilin savjet ima smisla jer je za sigurnost vašeg psa važno da ga naučite kako se zove prije nego kasnije. Važno je da možete privući pažnju svog psa kad god vam je potrebna - to pomaže u njihovoj sigurnosti - a dozivanje njegovog imena je odličan način da to učinite, posebno ako njegovo ime nije nešto što bi se lako moglo zamijeniti s drugim naredbama, piše Večernji.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Meteorska kiša koja dostiže vrhunac za nekoliko dana, mogla bi biti NAJBOGATIJA u ovom vijeku

Četvrtak, 02.05.2024 | 12:55

Meteori, poznatiji kao zvijezde padalice, mogu se vidjeti bilo koje noći u godini. Neke noći su međutim bolje za posmatranje neba od drugih.

SLAVLJE u KRALJEVSKOJ porodici - OGLASILA se i Kejt Midlton (FOTO)

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:57

Kejt Midlton se danas ponovo oglasila objavivši fotografiju svoje ćerke, princeze Šarlot Elizabet Dajane, u čast njenog devetog rođendana.

FOTO/VIDEO: Tradicionalnim Abrumom oživio karnevalski duh Budve: "Ljudima treba da se opuste i zabave na ovakav način"

Srijeda, 01.05.2024 | 10:08

Atraktivan program 21. izdanja Međunarodnog budvanskog karnevala nastavljen je sinoć Tradicionalnim Abrumom tokom kojeg su veseli Feštađuni i karnevalisti pozivali građane i posjetioce Starog grada i okoline na Veliki budvanski karneval.

Neviđeno do sad! Za 1€ ideš na EURO – Evo šta je potrebno da uradiš

Srijeda, 01.05.2024 | 08:57

Zapleši ritmom fudbalske igre i osjeti uzbuđenje, jer Minhen te zove, a Meridian vodi na EURO 2024! Od danas je svaki tiket recept za nezaboravnu dozu navijačkog adrenalina!

U prave ruke: Čovjek koji se osam godina bori sa rakom osvojio džekpot od 1,3 milijarde dolara

Utorak, 30.04.2024 | 18:07

Ako je ikada neka nagrada pala u prave ruke, onda se to desilo prije nekoliko dana kada je imigrant i muškarac koji se osam godina bori sa rakom dobio premiju od preko milijardu dolara.

Prema podacima MONSTATA ove opštine su u vrhu sa najvećim platama

Četvrtak, 02.05.2024 | 15:11

U prva tri mjeseca ove godine plate iznad prosječne u nivou države primali su radnici u opštinama Tivat, Zeta, Pljevlja, Podgorica, Cetinje i Kotor, pokazuju podaci Monstata.

Britni Spirs se ZVANIČNO RAZVELA, evo kome će PRIPASTI IMOVINA

Četvrtak, 02.05.2024 | 15:01

Slavna pjevačica Britni Spirs je poslije devet mjeseci okončala brakorazvodnu parnicu sa bivšim suprugom.

Korisnici bijesni na Netflix zbog NOVE ODLUKE, dio njih prijeti PREKIDOM PRETPLATE

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:56

Korisnici su i ranije bili ljudi zbog nekih odluka kompanije, poput zabrane dijeljenja lozinki, a čini se kako je novi potez nekima bio kap koja je prelila čašu.

Policija ćeSNIMATI košarkašku utakmicu sa Partizanom i fudbalsku sa Arsenalom

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:45

Uprava policije najavila je snimanje fudbalske utakmice Arsenal-Budućnost, kao i košarkaške utakmice Budućnost Voli - Partizan NIS.

Granična policija ZAPLIJENILA preko 300 kg rezanog duvana, KRIVIČNA PRIJAVA protiv jedne osobe

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:23

Policijski službenici Sektora granične policije su na lokalnom putnom pravcu Vladimir – Ulcinj u mjestu Zoganje, kontrolisali putničko motorno vozilo marke Audi A8 i lice koje je njime upravljalo B.P. (28).

PRIRODNE boje za farbanje jaja: Obojite ih namirnicama koje već IMATE KOD KUĆE

Četvrtak, 02.05.2024 | 14:16

Bliži nam se Uskrs, pa je većina domaćica fokusirna farbanje jaja.

Ovo su ZDRASTVENE PREDSNOSTI konzumiranja limuna

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:55

Limun je pikantan, sočan i svjež.

Prema Google pretragama - Ovo je NAJPOPULARNIJA AKTIVNOST među turistima u Crnoj Gori

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:41

Prema posljednjim podacima koje je prikupio i analizirao rafting kamp Modra rijeka, rafting je uvjerljivo na vrhu liste kao najpopularnija aktivnost za turiste u Crnoj Gori, sa prosječnom mjesečnom potražnjom na Google od 19500 pretraga.

I nauka POTVRDILA: Omiljeni HOBI naših baka je prava "JOGA" za mozak

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:30

Petlja, petlja, još jedna petlja…

"Nisi daleko iza mene" - Dejvid Bekam SLAVI 49. rođendan, a od Viktorije stigla POSEBNA poruka (FOTO)

Četvrtak, 02.05.2024 | 13:12

 Dejvid Bekam danas slavi 49. rođendan.