Subota, 06.04.2024 | 10:00
IZVOR: Kolektiv.me

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.




Foto: MediaBiro

Riječ je o novom turističkom proizvodu kojim će biti objedinjene sve manifestacije koje su se inače dešavale u ovom periodu godine u Kotoru. Na ovaj način se grad još više približio ispunjenju cilja projekta “Kotor 365” da se pozicionira kao atraktivna turistička destinacija tokom cijele godine.

“Nakon Tradicionalnog kotorskog karnevala koji je zaista bio dobro posjećen i uspješan, imali smo jednu manju pauzu, ali nastavljamo sa našim novim turističkim proizvodom “Proljeće u Kotoru”. Program smo otvorili sa koncertom VIS Tetre i YU Grupe koja obilježava 50 godina postojana. Obilježava se i 50 godina Univerziteta Crne Gore, te je tu sa nama kao partner Studentska organizacija Pomorskog fakulteta Kotor. Zaista jedna sjajna atmosfera, divno veče i prekrasno vrijeme u Kotoru,” poručio je direktor TO Kotor, Jovan Ristić.

Sinoćna rock’n’roll fešta je na gradskom trgu okupila mnogobrojnu publiku. Predstavnici svih generacija su uživali u izuzetnim nastupima, te su uglas pjevali velike hitove koji su obilježili pet decenija uspješne karijere YU Grupe.

Foto: MediaBiro

Zadovoljstvo što su nakon dužeg vremena imali priliku da nastupaju u Kotoru izrazili su i sami članovi ovog kultnog muzičkog sastava.

“Želio bih da se zahvalim Turističkoj organizaciji i Opštini Kotor što su se sjetili nas i pozvali nas. Mi nemamo nikakav problem gdje god gostujemo, mi maksimum dajemo sebe. Divan je osjećaj što nas sluša jedan širok generacijski raspon gdje su roditelji ljubav prema našoj muzici prenijeli na svoju djecu, a njihova djeca na svoju malu djecu. Nevjerovatno je kako ti klinci odreda svi vole Čudnu šumu”, naveo je jedan od osnivača YU Grupe, gitarista i pjevač, Dragi Jelić.

Nakon energičnog koncerta VIS Tetra i YU Grupe bogat program Proljeća u Kotoru se nastavlja već danas i sjutra kada će biti organizovane jedriličarske regate. Uslijediće sportska manifestacija X - out u organizaciji Multisport Akademije Mayer, MMA turnir koji se po drugi put održava u Kotoru, brdska trka i džudo turnir.

“Tu su i tradicionalne manifestacije u Perastu – kićenje “Mađa”. Tu je i Fešta od kamelija u Stolivu koja će trajati malo duže i imati malo više dešavanja u okviru same manifestacije. Što se tiče muzičkog programa, mi ga nastavljamo 21. maja za Dan nezavisnosti uz klapu Who See i Petra Graša ovdje na trgu. Cijelo Proljeće u Kotoru završavamo 1. juna koncertom Prljavog kazališta, koje nastupa po prvi put u našem gradu, a onda nastavljamo sa ljetnim dešavanjima,” najavio je direktor TO Kotor, Jovan Ristić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

PAO Instagram - Hiljade korisnika ŠIROM SVIJETA prijavljuju dva problema

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 21:20

Instagram se suočava sa prekidima širom svijeta, ostavljajući hiljade korisnika nemogućim da koriste aplikaciju.

Nič: Spajić kazao da će Crna Gora PODRŽATI Rezoluciju UN o Srebrenici, ali je neće KOSPONZORISATI"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 21:13

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milan Nič kazao je da je, između ostalog, pitao premijera Milojka Spajića o potencijalnom crnogorskom sponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, na šta je Spajić odgovorio da Crna Gore neće sponzorisati Rezoluciju, ali će je podržati.

SAJAM KNJIGA u Podgorici: Ambasadorka Francuske An-Mari Maske najavila BOGAT i RAZNOVRSTAN umjetnički program

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:56

Međunarodni podgorički sajam knjiga počinje 10. maja i trajaće osam dana u Sajamskom prostoru – Big fashion, najavili su organizatori na Press konferenciji na kojoj su govorili Predrag Uljarević osnivač Sajma knjiga i direktor izdavačke kuće Nova knjiga i An-Mari Maske ambasadorka Francuske u Crnoj Gori.

BOJOM ODJEĆE šaljete PORUKU o sebi: Kada izabrati LJUBIČASTU i CRVENU, a kada ŽUTU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:52

Koja je vaša omiljena boja kada je u pitanju odjeća? Vjerujete li da ona šalje određenu poruku o vama?

Šaljaj: Ako podgorička Čistoća OTPUSTI radnike u administraciji, terenski radnici će ŠTRAJKOVATI

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:38

Ukoliko novom sistematizacijom u podgoričkoj Čistoći bude otpušteno 69 zaposlenih u administraciji, terenski radnici će se solidarisati i organizovati štrajk, kazao je za Gradsku RTV predstavnik radnika tog preduzeća Mensur Šaljaj.

Ovo je NAJGORA HRANA za bebe koju treba IZBJEGAVATI, TVRDE stručnjaci

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:27

Obroci koji su napravljeni za bebe moraju biti zdravi i prikladni. Pojedina hrana za bebe u osnovi je potpuno bezvrijedna i nezdrava.

Predata lista DPS u Budvi: "Vrijeme je za PROMJENU VLASTI"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:15

Predata pobjednička izborna lista Demokratske partije socijalista “Budva može bolje!” Opštinskoj izbornoj komisiji Budve. Nosilac liste sa 33 kandidata za odbornike u Skupštini Opštine Budva na izborima koji su zakazani za 27. maj je prof. dr Nikola Milović. 

Nadal pokazao da može da POBJEĐUJE i nakon tri sata - Teniser SAVLADAO Kačina

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:04

Ako je bilo sumnje da li se Rafael Nadal potpuno oporavio od povrede, ona bi trebalo da je otklonjena na šljaci španske prijestonice.

URA predala listu za lokalne izbore u Budvi; Rađenović: Budva zaslužuje DRUGAČIJE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:50

Građanski pokret URA večeras je predao listu za lokalne izbore u Budvi pod nazivom "URA - dr Dritan Abazović - Drugačije. 

Sekulović: Izvještaj o ULASKU Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru POTPISAO Zoran Lazović

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:42

Pod oznakom povjerljivo, govoreći ovako po sjećanju, izvještaj o ulasku Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potpisao je Zoran Lazović, kazao je bivši ministar unutrašnjih poslova u 42. Vladi Crne Gore Sergej Sekulović.