Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:58
IZVOR: rtcg.me

Dragović: HAPŠENJA pokazatelj karaktera prethodne vlasti

"Hapšenja bivšeg glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoje Katnić i nekadašnjeg istaknutog policijskog funkcionera Zorana Lazovića predstavlja vid odlučne borbe državnih organa protiv mafije, organizovanog kriminala i korupcije i ona su pokazatelj karaktera prethodne vlasti", istakao je poslanik PES-a Darko Dragović.
Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Kazao je da vjeruje sadašnjem tužilaštvu i da očekuje da će se sprovesti nezavisna nepristasna istraga protiv Lazovića i Katnića.

"Vjerujem da će se utvrditi sve relavaentne činjenice i da će doći do optužnenja Katnića i Lazovića. Ne treba se miješati u rad tužilačkih organa, istraga mora biti nezavisna i nepristrasna", istakao je Dragović.

Poslanica NSD-a Simonida Kordić istakla je da je sada jako važan potez Specijalnog državnog tužilaštva.

"Jako je važan potez Specijalnog tužilaštva i da se otkoče procesi u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije posebno u najvišim rangovima bivšeg sistema", naglasila je Koridić.

"Ovo je slika kako su izgledale institucije sistema na koje smo svi mi građani bili upućivani a u kojima je bilo jako malo sistema ali mnogo izvršavanja volja koje su van onoga što se podrazumijeva u jednom sistemu vladavine prava", poručila je Kordić.

Naglasila je da očekuje da će postupak biti doveden do kraja.

"Neophodno je da postoji politička volja da se pokrenu takvi porcesi i da dođe do realnih iskoraka u borbi protvi korupcije i kriminala", poručila je Kordić.

"Važno je kakao će teći ovaj proces, ne smije se dozvoliti da dođe do odugovlačenja", kazala je Kordić

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević naglasio je da Specijalno državno tužilaštvo sada treba da radi svoj posao bez pritisaka.

"Prirodno je da kad se neko privede da se dozvoli tužilaštvu i sudovima da rade svoj posao a ne da se unaprijed osuđuje. Neka Specijalno državno tužilaštvo radi svoj posao, vidjećemo rezultate", istakao je Rakočević.

Poručio je da pojedinci koriste svaki trenutak da pokušaju da kriminalizuju partije.

"A mi koji se bavimo politikom treba da budemo odgovorni i da ne vršimo pritisak na tužilaštvo, da ne koristimo svaki trenutak da pokušamo da kriminalizujemo partije već da kao odgovorni pojedinci prema državi dopustimo državnim institucijama da rade svoj posao", poručio je Rakočević.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Zenović: Daćemo sve od sebe da budemo konstruktivni u daljem političkom životu i dinamici Budve

Nedjelja, 26.05.2024 | 22:31

Nosilac liste Pokreta Evropa sad na izborima u Budvi Predrag Zenović rekao je da su rezultati "takvi kakvi jesu" i da su zadovoljni onim što su "dali ovom cijelom procesu".

Jovanović: OSVOJILI smo devet mandata, NAJJAČI smo u budvanskoj skupštini

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:54

Nosilac liste "Budva naš grad" Nikola Jovanović proglasio je večeras izbornu pobjedu u ovom primorskom gradu.

Bešić: Sedam od devet lista PREŠLO CENZUS, što otvara kombinatoriku

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:30

Politički analitičar Miloš Bešić očekuje da će lista čiji je nosilac Nikola Jovanović, lista Za budućnost Budve i Demokratska partija socijalista na lokalnim izborima u Budvi imati između 18 i 25 odsto osvojenih glasova.

PRVI PODACI Demokrata: "Za budućnost Budve" 27 odsto glasova, "Budva naš grad" 26, DPS 21...

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:27

Demokrate su objavile prve rezultate sa lokalnih izbora u Budvi, na osnovu 9.000 prebrojanih glasova, prema podacima te partije, koja je navela da je na birališta izašlo 11.350 birača.

Jovanović: Početni rezultati govore da ćemo biti NAJVEĆE IZNENAĐENJE IZBORA

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:17

Nosilac liste Budva naš grad Nikola Jovanović istakao je da početni rezutati govore da su bili u pravu kada su najavljivali da će biti najveće iznenađenje izbora. Očekuje da će osvojiti najveći broj glasova i biti okosnica za formiranje buduće vlasti.

LOKALNI IZBORI u Budvi; Prvi REZULTATI : ZBB 31,3 odsto, BNG 19,7 odsto, DPS 19,3 odsto...

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:10

U Budvi su jutros u sedam sati otvorena biračka mjesta za lokalne izbore u Budvi. Učestvuje devet izbornih lista.

DIK: 11.029 birača iskoristilo PRAVO GLASA

Nedjelja, 26.05.2024 | 21:03

Birališta u Budvi zatvorena su u 20 sati. Na lokalnim izborima građani su birali između devet lista.  

IZLAZNOST 58 odsto, MANJA nego na prethodnim izborima

Nedjelja, 26.05.2024 | 20:55

Prema podacima Opštinske izborne komisije, izlaznost u Budvi na lokalnim izborima iznosi 58 odsto, pa je izlaznost manja u odnosu na prethodno održane izbore u ovom gradu.

Bešić: Očekujem da liste koje PREDVODE Jovanović, Mikijelj i Milović osvoje između 18 i 25 odsto

Nedjelja, 26.05.2024 | 20:52

Politički analitičar Miloš Bešić očekuje da će lista čiji je nosilac Nikola Jovanović, lista Za budućnost Budve i Demokratska partija socijalista na lokalnim izborima u Budvi imati između 18 i 25 odsto osvojenih glasova.

Izbori u Budvi: ZATVORENA birališta, Vujović: Preliminarni rezultati oko 23 sata

Nedjelja, 26.05.2024 | 20:39

U Budvi su danas održavani lokalni izbori na kojima je učestvovala devet izbornih lista. Pravo glasa na izborima imalo je 19.034 građana, koji su glasali na 28 biračkih mjesta.