Srijeda, 17.04.2024 | 20:36
IZVOR: magazin.novosti.rs

Potpuno PRIRODAN NAČIN - Ofarbajte jaja SODOM BIKARBONOM

Soda bikarbona je jedan od najčešće korišćenih sastojaka u kuhinji svake domaćice.




Foto: Ilustracija/Piabay.com 

Odlična je za čišćenje raznih površina u domu, neutralisanje neprijatnih mirisa i još mnogo toga, a nedavno se pojavio i metod farbanja jaja uz pomoć sode bikarbone!

Osim što su rezultat prelijepe, raznobojne šare nestvarnih nijansi, ovaj metod farbanja jaja će vam se dopasti i zato što je potpuno prirodan.

Pored sode bikarbone, za ovaj način farbanja jaja biće vam potrebne tečne prehrambene boje po želji, malo vode i malo sirćeta.

Kako ofarbati jaja uz pomoć sode bikarbone?

U kalupe za mafine sipajte po kašičicu sode bikarbone i po 2-3 kapi boje po želji. Dodajte malo vode, taman toliko da se napravi gusta pasta (što gušće, to bolje), lijepo sjedinite tako da dobijete jednoličnu boju, a potom pomoću četkice nanosite željene boje na jaja.

Kada ste nanijeli boje, prelijte preko jaja vrlo malo sirćeta. Smesa će početi da pjeni, a kada to prestane, farbanje je gotovo.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Sekulović: Izvještaj o ULASKU Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru POTPISAO Zoran Lazović

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:42

Pod oznakom povjerljivo, govoreći ovako po sjećanju, izvještaj o ulasku Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potpisao je Zoran Lazović, kazao je bivši ministar unutrašnjih poslova u 42. Vladi Crne Gore Sergej Sekulović.

UP: Knežević IZRUČEN Crnoj Gori, biće SPROVEDEN u Viši sud

Utorak, 30.04.2024 | 11:13

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju optuženog predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Petar Grašo ČEKA DRUGO DIJETE sa 14 godina MLAĐOM suprugom

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:15

Petar Grašo i Hana Huljić čekaju drugo dijete.

Nič: Spajić kazao da će Crna Gora PODRŽATI Rezoluciju UN o Srebrenici, ali je neće KOSPONZORISATI"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 21:13

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milan Nič kazao je da je, između ostalog, pitao premijera Milojka Spajića o potencijalnom crnogorskom sponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, na šta je Spajić odgovorio da Crna Gore neće sponzorisati Rezoluciju, ali će je podržati.

U toku ekstradicija Kneževića iz Londona u Crnu Goru - "DOLAZIM sa plavom torbom, mnogima NEĆE biti prijatno"

Utorak, 30.04.2024 | 10:59

Optuženi biznismen Duško Knežević kazao je za Vijesti da u Crnu Goru stiže sa plavom torbom i da mnogima nije prijatno što dolazi.

U prave ruke: Čovjek koji se osam godina bori sa rakom osvojio džekpot od 1,3 milijarde dolara

Utorak, 30.04.2024 | 18:07

Ako je ikada neka nagrada pala u prave ruke, onda se to desilo prije nekoliko dana kada je imigrant i muškarac koji se osam godina bori sa rakom dobio premiju od preko milijardu dolara.

Mjesec je ušao u Jarca: Tri znaka nek se spreme na pozitivne promjene

Utorak, 30.04.2024 | 17:57

Mjesec u Jarcu donosi sa sobom ozbiljnost, ambiciju i disciplinu. Jarac je po prirodi ambiciozan znak, usmjeren na postizanje ciljeva i ostvarenje uspjeha.

SJUTRA JE PRVI MAJ: Da li znate zašto se Praznik rada obilježava širom svijeta?

Utorak, 30.04.2024 | 17:33

Praznik rada je zajednički praznik svih radnika svijeta, a počeo je da se slavi još krajem 19. vijeka

Lebron: Da li je ovo bio moj posljednji meč? Poštujem pitanje, ali…

Utorak, 30.04.2024 | 17:07

LA Lejkersi su završili sezonu u prvoj rundi plej-ofa porazom 4:1 od Denver Nagetsa, a američke novinare zanimalo je i da li je to bila posljednja utakmica u čuvenom dresu tima iz Kalifornije za legendu Lebrona Džejmsa

Ovo je spisak kandidata za odbornika liste “Čist izbor – Petar Odžić – SDP, SD, LP i građani” za izbore u Budvi

Utorak, 30.04.2024 | 16:56

Opštinska izborna komisija u Budvi prihvatila listu “Čist izbor – Petar Odžić – SDP, SD, LP i građani”, a ovo je spisak kandidata za odbornike ove liste

NVO Biciklo.me: Da li Glavni grad krši sopstvene propise?

Utorak, 30.04.2024 | 16:29

Odluka da javni linijski prevoz putnika u Podgorici bude u potpunosti obustavljen u nedjelju 5. maja 2024. godine na Vaskrs je svojevrsni presedan, kojim se urušava ionako krhko povjerenje građana u sistem javnog prevoza u Glavnom gradu i diskriminišu njegovi korisnici, saopšteno je iz  NVO Biciklo.me.

Radonjić: Novovićev poziv da dođem u SDT sam doživio kao profesionalni izazov

Utorak, 30.04.2024 | 16:11

Tužilac Vukas Radonjić koji se od juna 2022. godine nalazi na radu u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) kazao je da je poziv glavnog specijalnog tužioca (GST) Vladimira Novovića da dođe u SDT doživio kao profesionalni izazov. On je danas imao intervju pred Tužilačkim savjetom (TS) za izbor specijalnog tužioca u SDT.

Cineplexx Specijal i novi bioskopski repertoar

Utorak, 30.04.2024 | 16:08

Redovna bioskopska akcija Cineplexx Specijal biće održana u ponedjeljak, 6. maja, umjesto uobičajenog termina – prve nedjelje u mjesecu, zbog prazničnog radnog vremena. Bioskop Cineplexx obradovaće svoju publiku u ponedeljak, kada će se u sklopu akcije CINEPLEXX SPECIJAL ulaznice za izabrane filmske naslove naći po sniženoj cijeni od 2,50€! Publika će imati priliku da uživa u ovim popularnim filmskim naslovima : Istjerivači duhova: Ledena prijetnja, Jorgovani, Prvo predskazanje, Godzila x Kong, kao i animirani film za najmlađu publiku, Nojeva barka. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama bioskopa.  

Džoni Dep opleo po Holivudu: Bacili ste me u kantu za smeće

Utorak, 30.04.2024 | 15:40

Džoni Dep se oglasio o holivudskoj filmskoj industriji, rekavši da su ga “bacili u kantu za smeće” i tražio da objasne zašto godinama nije radio u njoj.

Žarko Mrdović v.d. direktora Policijske akademije, imenovan Privremeni upravni odbor

Utorak, 30.04.2024 | 15:31

Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici za vršioca dužnosti direktora Policijske akademije imenovala Žarka Mrdovića, koji je završio Vojnu akademiju Vojske Jugoslavije i nastavnik je u Policijskoj akademiji.