Četvrtak, 18.04.2024 | 13:52
IZVOR: vijesti.me

Đeljošaj: Razmatramo da produžimo akciju "Limitirane cijene" i tokom LJETA

Akcija "Limitirane cijene" je uspješna i razmatramo da je produžimo i tokom ljeta.




Foto: arhiva, Vlada Crne Gore/Đorđe Cmiljanić

To je saopštio ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade.

Trajanje akcije je trenutno planirano do kraja maja.

Upitan o ukidanju neradne nedjelje, Đeljošaj je pojasnio da očekuje da će doći do rješenja do početka ljetnje turističke sezone.

Akcijom je produženo dosadašnje važenje ograničenja marži u trgovini na veliko do pet odsto i u trgovinama na malo do sedam odsto za pšenično brašno tip 400, pšenično brašno tip 500, šećer kristal, jestivo suncokretovo ulje (bez obzira na vrstu pakovanja) i kuhinjsku so u pakovanju od jednog kilograma.

U trgovinama na veliko i na malo, maksimalni iznos marže od po 10 odsto je za: domaći bijeli sir (rinfuz), jogurt domaće proizvodnje u pakovanju od jednog litra, svježi krompir (bez ograničenja u težini), mlijeko u pakovanju od jednog litra sa 2,8 odsto mliječne masti i bez čepa, cijelo pile i svinjski vrat bez kostiju (bez ograničenja u težini), bijelu rižu dugo zrno u kesi u pakovanjima od 800 grama do jednog kilograma, tjesteninu od bijelog brašna u pakovanjima od 350 do 400 grama, smrznuti grašak u pakovanju do 500 grama i stoni margarin od 250 grama.

U ovoj grupi nalaze se i mesni proizvodi samo domaće proizvodnje u rinfuzi ili bez težinskih ograničenja - čajna kobasica, stiješnjena šunka, pileća prsa, sudžuk, goveđa čajna kobasica, pileće viršle i suva svinjska slanina. Ista pravila o smanjenju marži važe i za konzervu od 200 grama komadića tunjevine bez dodataka u ulju, kokošiju paštetu bez dodataka od 100 grama, džem od šljiva i marmeladu u pakovanju od 500 grama do jednog kilograma, goveđi gulaš u konzervi do 500 grama, blagi kečap u pakovanjima od 300 do 500 grama, svježu pastrmku bez ograničenja u težini, sardine u biljnom ulju bez dodataka u pakovanju do 200 grama, sok sirup na razblaživanje od jednog litra, polutvrdi blok sir (“edamer”, “gauda”) u rinfuzu.

Za grupu proizvoda za održavanje higijene marže u trgovinama na veliko ograničene su na 10 odsto, a trgovcima na malo na 15 odsto. U ovoj grupi nalazi se dječji sapun čvrsti u pakovanju do 100 grama, dječje pelene “economy” u pakovanju od 40 plus komada, šampon za bebe u pakovanju od 200 do 500 mililitara, voćne kašice za bebe u teglici do 130 grama, kupka za bebe u pakovanju od 200 do 500 mililitara, šampon za odrasle od jednog litra, kupka za odrasle od 250 mililitara, pasta za zube od 125 mililitara, troslojni toalet papir u pakovanju od 10 komada, deterdžent u prahu za pranje veša u pakovanju od tri kilograma i higijenski ulošci standardni od deset komada.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Madrid dobija NOVOG ŠAMPIONA: Rubljov eliminisao Alkarasa

Srijeda, 01.05.2024 | 19:03

Nakon dvije godine, završena je vladavina Karlosa Alkarasa u Madridu - španski teniser je danas u četvrtfinalu ovog Mastersa izgubio od Andreja Rubljova 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Alkaras: Razmišljam o tituli, imam šansu da postanem legenda Madrida kao Nadal

Srijeda, 01.05.2024 | 14:10

Nakon trijumfa nad Janom Lenardom Štrufom, Karlos Alkaras je istakao da je počeo da razmišlja o tituli u Madridu.

Registrovan ZEMLJOTRES kod Nikšića

Srijeda, 01.05.2024 | 13:47

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 1. maja 2024. godine, u 12 časova i 19 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 10 km sjeverno od Velimlja u Opštini Nikšić, saopšteno je iz Seizmološkog Zavoda Crne Gore.

Predlog za POSNU TRPEZU - Pasulj na vodi

Srijeda, 01.05.2024 | 17:15

Za sve koji prate post na vodi, recept koji ne treba zaobići jeste pasulj. Pasulj je veoma hranljiva namirnica i u bilo kom obliku je mnogima i uvijek rado viđen na trpezi.

MUP - Apel građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima

Srijeda, 01.05.2024 | 13:35

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima.

Uprava policije: Ciljanom potragom u Podgorici lišen slobode državljanin Republike Srbije

Srijeda, 01.05.2024 | 13:01

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Grupe za međunarodne ciljane potrage Odjeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE, juče su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica realizovali ciljanu potragu i u Podgorici lišili slobode međunarodno traženo lice M.T. (41), državljanina Republike Srbije, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako da skinete pečat sa jaja? Potrebne su vam DVIJE STVARI

Srijeda, 01.05.2024 | 16:42

Bližimo se Velikom petku, danu kada farbamo jaja za predstojeći praznik Vaskrs. Uveliko su domaćice opremljene svime što im je potrebno za ovaj proces, a posebno jajima.

Da li je vrijeme da kupite novi dušek za spavanje? Saznajte uz pomoć OVOG TRIKA

Srijeda, 01.05.2024 | 16:09

Uradite ovaj jednostavan test i saznajte da li je vrijeme da kupite novi dušek za spavanje.

Živković: Zajedno da nastavimo sa afirmacijom i poštovanjem radničkih prava

Srijeda, 01.05.2024 | 12:39

Svim građankama i građanima Crne Gore, u ime Demokratske partije socijalista i svoje lično, čestitam Međunarodni praznik rada - Prvi maj, sa željom da zajednički nastavimo sa daljom afirmacijom i poštovanjem radničkih prava, saopštio je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

FOTO: Pogledajte - Pojačan saobraćaj na GRANIČNIM PRELAZIMA

Srijeda, 01.05.2024 | 12:07

Prvomajske i vaskršnje praznike, mnogi su iskoristili da se odmore i otputuju.