Ponedjeljak, 13.05.2024 | 17:47
IZVOR: b92.net

Bivši teniser o Đokoviću: "Novak bi nakon Igara u Parizu mogao da kaže ZBOGOM TENISU"

Mark Peči, bivši britanski teniser i nekadašnji trener Endija Marija, smatra da Novak Đoković neće još dugo igrati tenis.




Foto: YouTube screenshot/ Sky Sports

Poslije poraza u Rimu od Alehandra Tabila, počele su da kruže spekulacije oko toga do kada bi Đoković mogao da igra, a Britanac je tu otišao najdalje.

On se oglasio na mreži X rekavši kako ga sve podsjeća na 2002. godinu i povlačenje takođe bivšeg broja jedan, Pita Samprasa.

"Ima li još neko da vjeruje da će Novak imati masivan pokušaj na Olimpijskim igrama za taj jedini trofej koji nema i onda da kaže zbogom tenisu? Počinje sve a ima te vibracije sa Pitom Samprasom iz 2002. I dalje mu je među favoritima za Rolan Garos i Vimbldon, ali da bi bio tako sjajan tako dugo potrebna je neviđena žrtva", napisao je Peči.

Britanski stručnjak je podsjetio na dane kada je Sampras pokušavao da ostane na vrhu liste po osvajanju 13. grend slema, 2000. na Vimbldonu.

Amerikanac se povukao dvije godine kasnije pošto je na US Openu osvojio 14. grend slem trofej.

Posijle toga nije igrao 12 mjeseci, da bi tek na ljeto 2003. prije turnira u Njujorku potvrdio povlačenje.

Što se tiče Novaka, on ove sezone još nema nijedno finale.

Na Rolan Garosu koji počinje 26. maja biće prvi nosilac i braniti pehar koji je osvojio prošle godine. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vješto ga krila od javnosti - Senidah objavila romantičnu fotografiju sa OSAM GODINA MLAĐIM DEČKOM (FOTO)

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 17:54

Popularna trep pjevačica Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, na društvenim mrežama pokazala je dečka Stefana koji je 8 godina mlađi od nje.

FSCG KAZNIO golmana Budućnosti zbog nedavnog napada

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 17:09

Golman Budućnosti Đorđije Pavličić dobio je zabranu igranja 10 utakmica zbog fizičkog napada na saigrača Igora Ivanovića nakon nedavnog duela protiv Sutjeske (2:2).

Darko Lazić ponovo POSTAJE OTAC - "Ovo je kruna NAŠE LJUBAVI“

Utorak, 28.05.2024 | 08:04

Pjevač Darko Lazić i njegova supruga Katarina čekaju svoje prvo dijete, dok folker iz prethodnog braka ima ćerku Lorenu i iz veze sina Alekseja.

Nadal: TEŠKO mi je, moguće da je ovo POSLJEDNJI MEČ u Parizu

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 19:18

Rafael Nadal se poslije dvije godine vratio na teren Rolan Garosa koji je osvojio 14 puta u karijeri, ali je eliminisan već u prvoj rundi - bolji je bio Aleksandar Zverev u tri seta. "Kralj šljake" nakon meča je rekao da je ovo možda i posljednji meč na Rolan Garosu.

DPS: Iz Budve sinoć stigla još jedna POTVRDA da smo NAJJAČA politička partija u Crnoj Gori

Ponedjeljak, 27.05.2024 | 18:27

Lokalni izbori održani u Budvi još jednom su potvrdili da je Demokratska partija socijalista u ovom trenutku ubjedljivo najjača politička partija u Crnoj Gori, saopštili su iz te stranke.

FSCG pokrenuo postupak po žalbi FK Ibar

Utorak, 28.05.2024 | 16:31

Nakon dešavanja na meču baraža za popunu Druge lige između Budve i Zete, oglasila se i Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore.

Pet najzdravijih ugljenih hidrata koje možete jesti bez griže savjesti

Utorak, 28.05.2024 | 16:05

Dijete sa niskim procentom ugljenih hidrata mogu da budu korisne za neke ljude, ali nema razloga da u potpunosti izbjegavate hranu sa visokim udijelom ugljenih hidrata.

Milatovića Krapović, Lazarević i pukovnici upoznavali sa trenutnim stanjem u crnogorskoj Vojsci

Utorak, 28.05.2024 | 15:08

Predsjednik države Jakov Milatović primio je u rezidenciji na Cetinju ministra odbrane Dragana Krapovića, načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Zorana Lazarevića i pukovnike Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Kabineta Predsjednika države.    

TAJNA CEREMONIJA u Beogradu - VJENČALI se Anastasija i Nemanja Gudelj

Utorak, 28.05.2024 | 14:11

Tajno vjenčanje.

Asanović: Ibrahimović iznio neistine koje nemaju veze sa sportom, krivo mu što su Budva i Zeta u višem rangu

Utorak, 28.05.2024 | 13:47

Predsjednik Bošnjačke stranke ErvIn Ibrahimović iznio je neistine koje nemaju veze sa sportom, već pokazuju da mu je krivo što su fudbalski klubovi Budva i Zeta obezbijedili plasman u viši rang, saopštio je predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović.

"Užasna odluka": Netflix uvodi PROMJENU koja se mnogima neće svidjeti?

Utorak, 28.05.2024 | 13:37

Netflix je u poslednje vreme nekoliko puta "stao na žulj" korisnicima, a čini se da ne planira da prestane sa testiranjem njihove tolerancije.

VELIKI POVRATAK Fiat-a: Poznati model stiže i u benzinskoj verziji

Utorak, 28.05.2024 | 13:21

Fiat 500e, poznat kao električni automobil, uskoro će dobiti benzinsku verziju sa blagim hibridnim pogonskim sklopom. Izvršni direktor Stellantisa, Karlos Tavares, mogao bi uskoro da objavi ovu značajnu promjenu, prema izvještajima Automotive News Europe.

MF - Ministarstvo, Zavod za školstvo i škole da uspostave internu proceduru odobravanja ekskurzija i škola u prirodi

Utorak, 28.05.2024 | 12:57

Povodom učestalih dilema u odnosu na obavezu ugovaranja usluge organizovanja đačkih ekskurzija, usluga iz programa „Škola u prirodi“ i eventualno izuzeće ovih usluga od primjene propisa iz oblasti javnih nabavki, Ministarstvo finansija preporučilo je Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, Zavoda za školstvo, te osnovnim i srednjim školama da uspostave internu proceduru odobravanja, zbog blagovremenog planiranja i ugovaranja ovih usluga.

Knežević Spajiću: Pošto voliš Karleušine pjesme, zamoliću je da ti da autogram kad bude održala koncert u Zeti

Utorak, 28.05.2024 | 12:30

"Miki, pošto ste izgoreli poligraf u CB-u, a ti imaš veze u Njemačkoj, da odemo u Visbaden na poligraf da vidimo ko meni baje, a ko laže od nas dvojice. I da onaj na koga zapišti poligraf podnese ostavku na sve funkcije? Je li to pošteno?" napisao je na svom Instagram profilu predsjednik DNP-a Milan Knežević.

Rakčević - Raspisan tender za rekonstrukciju Jusovače

Utorak, 28.05.2024 | 12:22

Partije vlasti u Podgorici najavile su da će podržati Izvještaj gradonačelnice Olivere Injac, ali nije poznato kako će se izjasniti odbornici Pokreta za Podgoricu, koji su juče imali niz primjedbi na njen rad.