Utorak, 14.05.2024 | 18:56
IZVOR: cdm.me

Opet Dugme okupio Brega: Alen Islamović otkrio da grupa snima novi album

Nakon sarajevskog koncerta Bijelog dugmeta kojim su započeli turneju “Doživjeti stotu”, Alen Islamović je najavio da grupa sprema i novi album.




Foto: YouTube screenshot/ K1 Televizija

Islamović je gostujući u podcastu Soundtrack vremena (dio produkcijske kuće Balkast) dan nakon koncerta u Sarajevu otkrio da bi u septembru trebali da rade na novom albumu.

“Trebali bi raditi novu ploču, ali gramofonsku ploču. Neće biti izdanja CD-a, klasična gramofonska ploča. Prodavaće se online, znaće se kad šta i kako”, kazao je Islamović, prenosi Klix.ba.

Pojasnio je i šta publika može očekivati:

“Biće to rock ploča, ova će postava raditi. Biće jedno veliko osvježenje ono u šta će se upustiti Bijelo dugme i ne smijem više ništa reći”.

Turneja pod nazivom “Doživjeti stotu” počela je upravo u glavnom gradu BiH, gdje je i osnovan bend 1974. godine, koji je ubrzo postao najpopularniji sastav bivše Jugoslavije.

Brojne generacije uživale su u bezvremenskim hitovima kao što su: “Ružica si bila”, “Đurđevdan”, “Za Esmu”, “Evo, zakleću se”, “Ako ima Boga”, “Hajdemo u planine”, “Padaju zvijezde”, “Ne spavaj mala moja muzika dok svira”, “Napile se ulice”, “A i ti me iznevjeri”, “Da te bogdo ne volim” i drugim.

Povod je bio obilježavanje 50. godišnjice od osnivanja benda, a Goran Bregović je odlučio okupiti Alena Islamovića i Mladena Vojičića Tifu kao vokale te Điđija Jankelića na bubnjevima i Zorana Redžića na basu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

ABA liga: Budućnost Voli TREĆA, a ovo je NAJGLEDANIJI tim u ovoj SEZONI

Četvrtak, 30.05.2024 | 14:07

Sezona 2023/24 bila je prosto zapanjujuća imajući u vidu interesovanje navijača za utakmice ABA lige i koja je postavila nove rekorde posjećenosti u regionalnom takmičenju.

Radović: Ovo je 17 NAJBOLJIH koje trenutno IMAMO, niko se nije oprostio

Četvrtak, 30.05.2024 | 14:14

U kvalifikacijama za Olimpijske igre košarkaška reprezentacija Crne Gore će biti izuzetno oslabljena, jer neće biti pet veoma važnih igrača - kapiteena Bojana Dubljevića, Nikole Ivanovića, Vladimira Mihailovića, Marka Todorovića i Nemanje Radovića.

Fanovi popularne pjevačica pokrenuli novu teoriju zavjere: Da li je Tejlor Svift NAPISALA KNJIGU?!

Četvrtak, 30.05.2024 | 13:49

Poznato je da Tejlor Svift ima milionski broj fanova, kao i da su oni prilično vatreni i zagrženi obožavaoci ove popularne pjevačice. Sebe nazivaju armijom i ništa vezano za život Sviftove ne može da im promakne.

Mujović: Rudnika u Mojkovcu NEĆE BITI

Četvrtak, 30.05.2024 | 14:50

Stekli su se uslovi i raskidamo ugovor za prostor Rudnika Brskovo. Rudnika u Mojkovcu neće biti Rudnika u Mojkovcu neće biti, saopštio je nakon današnje sjednice Vlade ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

Zenović: IBAR zakoni da uđu u HITNU skupštinsku proceduru

Četvrtak, 30.05.2024 | 14:00

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom Unijom Predrag Zenović kazao je da očekuje da će Skupština Crne Gore po postupku hitnosti krenuti u proceduru sa svim zakonima koji su prošli, odnosno utvrđeni kao predlozi na Vladi Crne Gore.

CNP u Beogradu: Višeminutni aplauzi za „Šćeri moja“

Petak, 31.05.2024 | 13:37

Predstava „Šćeri moja“ Maje Todorović, u režiji Ane Vukotić, izvedena je sinoć pred punom salom Narodnog pozorišta u Beogradu. Predstava koja je tokom osmogodišnjeg trajanja izvođena u pozorištima i na festivalima u Crnoj Gori i regionu, izazvala je odlične reakcije i višeminutne aplauze beogradske publike.

MILICA TODOROVIĆ POTVRDILA RASKID: PJevačica stavila tačku na vezu

Petak, 31.05.2024 | 13:24

PoslIJe pisanja domaćih medija da je Milica raskinula vezu, pJevačica se oglasila i to potvrdila

Sjednica Skupštine kasni više od dva sata

Petak, 31.05.2024 | 13:12

Početak sjednice Skupštine Crne Gore danas kasni više od dva sata. Sjednica je prvobitno bila zakazana za juče, ali je bez obrazloženja odložena za danas. Sjednica je danas trebalo da počene u 11 časova.

Prostije nego što mislite: Naoštrite makaze očas posla i to na čak 3 načina!

Petak, 31.05.2024 | 12:51

Sasvim je normalno i očekivano da će vremenom sečiva makazica za nokte da izgube oštrinu. Ako su vam to omiljene makaze i nekupuju vam se nove, probajte sa jednim od ovih trikova.

VIDEO: Bugatti je proizveo svoj posljednji CHIRON - Pogledajte kako izgleda ovaj model

Petak, 31.05.2024 | 12:40

Rimčev Bugatti je danas otkrio svoj posljednji Chiron, verziju Super Sport nazvanu L’Ultime.

Epidemiolozi upozoravaju: Moguća velika smrtnost od morbila, roditelji da ne zanemaruju vakcinaciju

Petak, 31.05.2024 | 12:35

Ako u Crnoj Gori izbije epidemija malih boginja (morbila), mogli bi imati 180 mogućih smrtnih slučajeva, upozoravaju epidemilozi i pozivaju roditelje da ne zanemaruju ovu činjenicu i da zaštite svoju djecu. U emisiji “Link” na Radiju Crne Gore pedijatar i predsjednik Asocijacije za preventivnu pedijatriju Nebojša Kavarić podsjetio je na epidemiju malih boginja koja se nedavno desila u Rumuniji kada je umrlo čak šestoro djece na 1.000 oboljelih.    

Nikšić: Uhapšen - Vozio sa 2,42 promila alkohola u krvi

Petak, 31.05.2024 | 12:16

Policija je u Nikšiću uhapsila J.B. (55) koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,42 g/kg.

Čarapić: Vlada da povuče odluku o prinudnoj upravi u Šavniku, ako je to uslov opozicije

Petak, 31.05.2024 | 12:04

Da bi se u Crnoj Gori nastavili zdravi demokratski procesi neophodno je da Odbor za praćenje primjene Sporazuma o uslovima za održavanje popisa i Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu nastave svoj rad i isti okončaju u skladu sa zadatim ciljevima, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Vasilije Čarapić.

Pogledajte koliko je iznosila PROSJEČNA zarada za april

Petak, 31.05.2024 | 11:48

Prosječna zarada (bruto) u aprilu 2024. godine u Crnoj Gori iznosila je 1 036 eura, podaci su MONSTAT-a.

NOVA MJERA - Uvodi se ZABRANA točenja alkohola na Rolan Garosu, evo i zbog čega

Petak, 31.05.2024 | 11:38

Otvoreno prvenstvo Francuske ukida mogućnost točenja alkohola na tribinama u pokušaju da se spriječi neprimjereno ponašanje navijača, rekla je direktorka turnira Ameli Morezmo, prenosi Bi-Bi-Si.