Četvrtak, 23.05.2024 | 12:43
IZVOR: kolektiv.me

CNP: Predstava “Ja sam ona koja nisam” na Velikoj sceni

Predstava “Ja sam ona koja nisam”, po tekstu Mata Matišića, u režiji Vita Taufera biće izvedena u petak 24. maja u 20 sati na Velikoj sceni.




Foto: Duško Miljanić

Predstava se sastoji od tri jednočinke koje se, svaka na svoj način, bave ženskim pitanjem. U prvoj nailazimo na mladu ženu na početku života opterećenu porodičnim nasljeđem, u drugoj u zrelom dobu i u trećoj, u 65. godini u trenutku rekapitulacije svojeg života. Svaka od tih žena ima svoj problem, svoju priču, svoj način borbe sa životom u okruženju koje je dominantno muško.

Uloge tumače: I čin – Anđela Marunović, Stevan Radusinović, Gorana Dragašević, Srđan Grahovac, Žaklina Oštir, Jelena Nenezić, Dejan Đonović, Lazar Dragojević; Predrag Pavićević, Marko Kažić, kao i studentkinje glume FDU Cetinje: Mina Mićović, Andrea Drašković, Radmila Škuletić i Kristina Mrkić. II čin: Ana Vučković, Zoran Vujović, Lazar Dragojević i Davor Dragojević. III čin: Varja Đukić, Izudin Bajrović, Aleksandar Gavranić, Ana Vučković, Anđela Marunović i Srđan Grahovac.

Autorski tim predstave čine: Stefan Bošković, dramaturg, Lazar Bodroža, scenograf, Lina Leković, kostimografkinja, muziku potpisuje Mate Matišić, koreografkinja je Julija Milačić-Petrović Njegoš, a izvršna producentkinja Nela Otašević.

Ulaznice se mogu se rezervisati i kupiti putem veb-sajta www.cnp.me i na biletarnici, a više informacija o aktivnostima Crnogorskog narodnog pozorišta dostupno je na društvenim mrežama Facebook i Instagram, kao i Viber kanalu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Odbojkaški savez: DUBOKO nas je pogodila vijest o PRERANOM ODLASKU Matije

Nedjelja, 16.06.2024 | 09:23

Povodom tragične vijesti o smrti Matije Šarkića, fudbalskog reprezentativca Crne Gore, predsjednik OSCG, Cvetko Pajković, uputio je u ime Odbojkaškog saveza Crne Gore telegrame saučešća porodici Šarkić i Dejanu Savićeviću, predsjedniku Fudbalskog saveza Crne Gore.

Spajić: Neka nas PRAZNIČNI DANI učvrste u spremnosti na nesebičan trud i požrtvovanost

Nedjelja, 16.06.2024 | 09:10

Predsjednik Vlade Crne Gore, Milojko Spajić čestitao je građanima i građankama islamske vjeroispovjesti Kurban bajram, praznik radosti i zajedništva, koji dodatno inspiriše duh solidarnosti i uvažavanja među svim građanima Crne Gore. 

"Mene suprug NE RAZUMIJE" - Ana Ivanović o BRAKU sa bivšim fudbalerom

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:42

Bivša teniserka Ana Ivanović već godinama je u braku sa bivšim fudbalerom nemačke reprezentacije Bastijanom Švajnštajgerom. Ona je nedavno progovorila o svojoj bračnoj zajednici.

Milatović: Simbolika Kuban Bajrama inspiriše nas da DOBRIM DJELIMA budemo OSLONAC jedni drugima

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:36

Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom Kurban-bajrama, poručio je  predsjednik Crne Gore Jakov Milatović. 

UHAPŠEN vozač kod kojeg je navodno pronađena marihuana: ODBIO da se podvrgne ispitivanju i analizi?

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:33

Danilovgradska policija uhapsila je S.Ć.(32) nakon što je u njegovom vozilu pronađen veći pvc zamotuljak sa sadržajem nalik marihuanu, drobilica sa ostacima biljne materije, dvije pvc kese sa ostacima biljne materije, četiri rizle i jedna improvizovana cigareta tzv.džoint u kojoj se nalazila biljna materija zelene boje nalik na opojnu drogu marihuana, saopšteno je iz Uprave policije.

SDP: Kurban Bajram je vrijeme kada se slavi SOLIDARNOST, LJUBAV i ZAJEDNIŠTVO

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:29

Povodom Kurban Bajrama, Socijaldemokratska partija Crne Gore upućuje najiskrenije čestitke svim građanima koji slave ovaj veliki praznik.

Ovo su najčešći pokazatelji da se NE KREĆETE dovoljno

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:20

Bilo da radite od kuće ili u kancelariji, ako cijeli  dan sjedite zbog posla, vaše tijelo možda propušta ključne pokrete i koristi koje oni donose.

Prošle godine isplaćeno 1,59 MILIONA EURA zbog ŠTETE nastale u UDESIMA neosiguranih vozila

Nedjelja, 16.06.2024 | 08:03

Evidentno je da imamo porast broja neosiguranih vozila na drumovima, kazao je Gradskom portalu izvršni direktor Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore Boris Šaban.

MOHITO ZA SVAČIJI UKUS: Bezalkoholno piće koje će vas odmah rashladiti u toplim danima

Subota, 15.06.2024 | 21:59

Od samo nekoliko sastojaka napravite napitak koji će vam odmah prirasti za srce.

Modrić poslije poraza od Španije: Lopta nije htjela u gol, a oni su sve pogodili, to je fudbal

Subota, 15.06.2024 | 21:52

Kapiten Hrvatske Luka Modrić rekao je da njegov tim danas nije koristio šanse, a Španija jeste, što joj je donijelo ubjedljivu pobjedu.