Nedjelja, 26.05.2024 | 10:11
IZVOR: rtcg.me

Đoković juri 25. GS trofej, Nadal se OPRAŠTA od Pariza?

Rolan Garos, drugi Grend slem sezone, počinje danas u Parizu. Najbolji teniser svijeta Novak Đoković igraće 20. put na Otvorenom prvenstvu Francuske i juriće četvrtu titulu na turniru, odnosno 25. grend slem trofej u karijeri. Takođe, ovo će vjerovatno biti i posljednje učešće Rafaela Nadala na Rolan Garosu, čovjeka koji je ovaj turnir osvajao rekordnih 14. puta.




Foto: YouTube screenshot/Tennis TV; YouTube screenshot/Australian Open TV (kolaž)

Đoković brani pehar u Parizu, prošle godine je u finalu savladao Norvežanina Kaspera Ruda.

Tri puta je osvajao Rolan Garos - 2016, 2021. i 2023. godine. Ukoliko dođe do trofeja, Đoković bi na prvom mjestu vječne liste prestigao Margaret Kort, koja se zaustavila na 24 pehara sa najvećih turnira.

Đoković još uvijek nije osvojio nijedan turnir u 2024. godini i ne samo to, nego nema niti jedno finale.

Redom je ispadao od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena, Luke Nardija na mastersu u Indijan Velsu, potom Kaspera Ruda u polufinalu Monte Karla, Alehandra Tabila u trećem kolu Rima, te Tomaša Mahača u polufinalu u Ženevi.

"Naravno da sam zabrinut. Uopšte nisam igrao dobro ove godine, osim nekoliko mečeva tu i tamo. Tako je, kako je. Ne vidim sebe kao favorita u Parizu. Ići ću meč po meč", naveo je Đoković nakon poraza od Mahača u Ženevi.

Đoković će u Parizu na startu igrati protiv Francuza Pjera-Iga Erbera.

Potencijalni protivnik Đokovića u drugom kolu biće bolji iz duela Karbaljesa Baene i Lestijena, a potom bi trebalo da ide na Muzetija, dok bi ga u četvrtfinalu čekali Rud ili Fric.

Đoković bi za finale mogao da igra sa Zverevom, Medvedevom i Nadalom, dok prije finala neće igrati protiv Sinera ili Alkaraza.

Nadal je u Parizu upisao 112 pobjeda i samo tri poraza.

Nikada niko nije osvojio isti turnir, čak ni na čelendžeru ili turniru iz kategorije 250 kao što je to Nadal na Rolan Garosu.

"Ako moram da kažem da je ovo 100 odsto moj posljednji Rolan Garos, žao mi je - neću to uraditi, jer ne mogu da predvidim šta će se događati", naglasio je Rafa.

Španac je prvu titulu osvojio 2005. godine, a posljednju prije dvije godine. On je, međutim, prošle sezone, propustio turnir zbog povrede kuka. Ove godine, Nadal je stigao kao 276. teniser na ATP listi, a prvom kolu igraće sa Aleksanderom Zverevom.

"Siguran sam da Đoković ne bi volio da igra protiv Nadala u prvoj rundi, ni Alkaras, ni Siner. Nisam ni ja, ali tako je kako je", kaže Zverev.

Ne blistaju ni ostali vodeći igrači svijeta. Siner ima probleme sa kukom, a zbog povrede je i Karlos Alkaras preskočio nedavni masters u Rimu, tako da su prognoze nezahvalne. Po bukmejkerima, Alkaras je glavni favorit za trofej.

U ženskoj konkurenciji izdvaja se Poljakinja Iga Sfjontek,koja želi da treći put uzastopno osvoji Rolan Garos.

Račinicu će pokušati da joj pokvare igračice poput Bjeloruskinje Arine Sabaljenke, Amerikanke Koko Gof, Jelene Ribakine iz Kazahstana...

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
🥎🥎🥎
26.05.2024 13:08

Nema nista od pehara , moj Noleta .

0 0
Cicko
26.05.2024 13:28

Biće tvrdoooooooooo …

0 0

Kako izgleda jelovnik KLUNIJEVIH? Biraju jednostavna jela, ovu PICU obožavaju

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 09:32

Uvijek je zanimljivo saznati kakav je jelovniok poznatih. Da li im prijaju skupi restorani ili vole obroke u svom domu. Klunijevi vole picu Margaritu.

Piksi o izjavi Tadića: "Uuu, to nije dobro, to je bila moja odluka iz..."

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 08:50

Fudbalska reprezentacija Srbije je poražena od Engleske u prvom meču na Evropskom prvenstvu ove godine sa 1:0, iako su Orlovi imali svoje prilike da dođu do gola, eventualnog boda, a možda i sva tri na ovom meču. Međutim, na kraju su ostali kraktih rukava.

Do kraja juna stiže neočekivano puno novca i unapređenje, za OVA DVA ZNAKA

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 08:40

Astrolozi kažu da će druga polovina juna doneti veliku sreću za dva znaka horoskopa, posebno u finansijama.

SUPER obrok za ljetnje dane: Pripremite salatu od lubenice sa feta sirom

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 08:02

Kombinacija sastojaka svježih i velikih ukusa čini ovu salatu od lubenice i fete sa prelivom od nara apsolutnim ljetnjim pobjednikom svih salata.

EVROPSKO PRVENSTVO- Gol Belingema za pobjedu Engleske protiv Srbije

Nedjelja, 16.06.2024 | 22:56

Selekcija Engleske pobijedila je Srbiju u prvom meču grupe C Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Kovačević: Nisam pominjao Crnogorce niti bilo koji narod u negativnom kontekstu, akcenat sam stavio na pomirenje

Nedjelja, 16.06.2024 | 21:05

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević rekao je da nije pominjao Crnogorce niti bilo koji drugi narod u Crnoj Gori u negativnom kontekstu tokom svom govora na Grahovu.

DPS: Kovačević obesmislio napore NSD-a da sebe prikažu kao pomiritelje, Nikolić: Tužilaštvo hitno da reaguje

Nedjelja, 16.06.2024 | 21:01

Novi sramni javni nastup predsjednika Opštine Nikšiću i istaknutog člana Nove srpske demokratije, Marka Kovačevića u kojem se Crnogorcima prijeti da će se sa njima obračunavati kao sa Turcima, očigledno je najbolja preporuka za najavljeni ulazak ove partije u Vladu, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS) u saopštenju dostavljenom medijima.

Spajić: Za izjavu Kovačevića nema opravdanja, nadležni organi da utvrde sve činjenice i okolnosti

Nedjelja, 16.06.2024 | 21:00

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić rekao je da najoštrije osuđuje govor predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića i da je u pitanju užasna izjava za koju nema opravdanja.

Početak radne SEDMICE u znaku SUNCA - Ove nas TEMPERATURE očekuju

Nedjelja, 16.06.2024 | 15:04

U ponedjeljak nas očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Krajem juna o davanju u zakup proizvodnih kapaciteta EPCG Željezara Nikšić

Nedjelja, 16.06.2024 | 15:00

Akcionari Elektroprivrede (EPCG) trebalo bi da na Skupštini dioničara 28. juna razmatraju Predlog odluke o odobravanju nacrta ugovora o zakupu proizvodnih kapaciteta EPCG Željezara Nikšić i daju saglasnost za potpisivanje.