Ponedjeljak, 27.05.2024 | 15:48
IZVOR: cdm.me

Apelacioni sud ODBIO ŽALBE: Katnić i Lazović ostaju u pritvoru

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovane žalbe okrivljenog Milivoja Katnića, njegovog branioca, kao i branilaca okrivljenog Zorana Lazovića, podnijete protiv rješenja Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora od 13. maja, dok je usvojio žalbu SDT-a i preinačio isto rješenje tako što Lazoviću pritvor produžen i po pritvorskom osnovu. Ovu odluku vijeće Apelacionog suda Crne Gore, donijelo je na današnjoj sjednici.




Foto: arhiva, YouTube screenshot/MediaBiro; YouTube screenshot/PR Centar (Kolaž)

“Rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor za još dva mjeseca Lazoviću zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela zloupotreba službenog položaj, a Katniću zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo – stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična djela zloupotreba službenog položaja. Viši sud u Podgorici produžio je pritvor okrivljenima po pritvorskim osnovima zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da bi okrivljeni ostankom na slobodi mogli ometati postupak uticajem na svjedoke”, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Po ovom rješenju pritvor im traje do 14. jula.

“Apelacioni sud je okrivljenom Lazoviću produžio pritvor i po pritvorskom osnovu iz čl. 175 st. 1 tač.4. Zakonika o krivičnom postupku, budući da je ocijenio da su ispunjeni uslovi u pogledu visine zaprijećene kazne i da postoje teške okolnosti djela koje istom daju karakter posebno teškog, a ogledaju se u načinu izvršenja predmetnog krivičnog djela”, zaključuju u Apelacionom sudu.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Kilogram malina DESET EURA - PROČITAJTE koiliko iznose CIJENE drugog voća i povrća

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:46

Stigle su i maline, pa je za 250 grama ovog voća neophodno izdvojiti 2,50 eura.

Milatović za Radeva priredio svečanu večeru: Crna Gora u Bugarskoj ima ISKRENOG PRIJATELJA

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:35

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović priredio je svečana večeru u čast predsjednika Bugarske Rumena Radeva.  

Prva senzacija na Euru - Slovačka POBIJEDILA favorita

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:23

Najveće iznenađenje od starta Evropskog prvenstva režirala je Slovačka.

Šćepanović: Kovačević mora da ODE sa čela grada

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:19

Da svaka istina boli, pogotovo one koji vrlo svjesno uništavaju grad, pokazuje i najnoviji ispad direktora Sportskog centra, Boška Draškovića, koji jejoš jednom pokazao svoje pravo lice fizički nasrćući na predsjednika Opštinskog odbora DPS Nikšić Borisa Muratovića, saopštila je odbornica DPS-a u SO Nikšić, Kristina Šćepanović.

Nišić obišla Dom starih u Pljevljima

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:15

Ministarka rada i socijalnog staranja, Naida Nišić, direktor Rudnika uglja Pljevlja, Nemanja Laković i državni sekretar u Ministarstvu energetike i rudarstva, Loran Mohamad, posjetili su danas JU Dom starih u Pljevljima, saopšteno je iz tog resora.

Spajić sa Nefjuom: Samo smo zagrebali površinu, nastavljamo odlučnu BORBU PROTIV KORUPCIJE

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:05

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastao se sa koordinatorom američkog Stejt departmenta za globalnu borbu protiv korupcije Ričardom Nefjuom.

Reprezentativac na golu: Mijatović ponovo u PLAVOM

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 19:58

Reprezentativni golman Milan Mijatović je novi-stari fudbaler Budućnosti.

"Imala sam EMOTIVNE PROBLEME, pa sam uradila usne": Pjevačica se POKAJALA zbog estetskih korekcija

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 19:48

Kada je sazrela je shvatila da joj to nije trebalo.    

Novak Đoković uputio EMOTIVNE riječi Jeleni - "Doživotna partnerka, najveća žena, majka..."

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 19:35

Ni ove godine nije izostala čestitka. 

Mašković: Najviše se ODLASKU Olivere Injac RADUJE Borovinić Bojović

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 19:31

"Reakcija odlazeće predsjednice Skupštine Glavnoga grada je u najmanju ruku čudna, zato što je javna tajna da se upravo ona najviše obradovala inicijativi za razrješenje gradonačelnice Olivere Injac, kazao je odbornik SD-a Miloš Mašković.