Ponedjeljak, 10.02.2020 | 14:15
IZVOR: cdm.me

Novi cjenovnik Parking servisa u Podgorici: JEFTINIJE MJESEČNE KARTE

Novi cjenovnik Parking servisa u Podgorici donosi jeftinije mjesečne karte, pa će povlašćena mjesečna cijena za zonu II pojeftinjena sa osam na sedam eura, dok će za zonu III karta biti smanjena sa sedam na šest eura.
Foto: Kolektiv.me

Utvrđena je i zona IV u kojoj mjesečna pretplata iznosi samo pet eura, dok je cijena za zonu I ostala nepromijenjena i iznosi 10 eura na mjesečnom nivou.

“Na ovaj način, prije svega, utičemo na smanjenje zagađenja vazduha, te stvaramo uslove za otvaranje novih parking mjesta, osavremenjujemo postojeća i ono najvažnije – stvaramo uslove da se sačuvaju parking mjesta koja su uzurpirana u proteklom periodu od strane neodgovornih pojedinaca za one ljude kojima je to stvar potrebe i koji su spremni da za te usluge plate propisima definisan novčani iznos”, navode iz Parking servisa.

Najavljeno je i da će u narednih nekoliko mjeseci grad dobiti preko 200 novih parking mjesta iza zgrade Rektorata, te 70-ak mjesta kod Palade.

“Radimo i na obezbjeđivanju dodatnih 100-ak mjesta uz saobraćajnice za koje se procijeni da je to krajnje neophodno, a dominantno u dijelu grada preko Morače i centru grada. Osim toga, od važnosti je i usvajanje i stupanje na snagu Zakona o javno-privatnom partnerstvu, budući da Grad ima značajan broj kredibilnih interesovanja da se po ovom modelu izgradi jedan dio podzemno-nadzemnih garaža, kao i spremnuu plansku i svu i drugu neophodnu dokumentaciju”, ističu iz Parking servisa.

Uz brojne investicije na osavremenjavanju postojećih parking prostora, vjerujemo da se krećemo u pravom smjeru kada je u pitanju uređivanje ove oblasti.

“Riječ je o uvođenju gps-a, smart parkinga koji pruža pomoć građanima tako što im pruža informacije o slobodnim parking mjestima, što je ujedno i „eco friendly“ projekat koji omogućava manje zagađenje životne sredine i uštede u potrošnji goriva, parkomata i brojnih već relaizovanih infrastrukturnih investicija. Neke od njih su uređenje parkinga u Mosovskoj ulici sa 103 mjesta, kao i u Ulici Velimra Terzića u Bloku V kapaciteta 94 mjesta”, ističu iz servisa.

Napomenuli su da je donošenje cjenovnika samo jedan u nizu koraka koje gradska uprava preduzima riješena da stepen saobraćajnog reda dovede na zadovojavajući nivo.

“Na prošloj sjednici gradskog parlamenta usvojena je i Odluka o javnim parkiraliština na teritoriji Glavnog grada, kojom se uređuju se način i uslovi organizovanja i obavljanja komunalne djelatnosti održavanja javnih prostora za parkiranje na teritoriji grada. Njome su propisani i uslovi za pružanje komunalne usluge, prava i obaveze vršioca komunalne djelatnosti i korisnika komunalne usluge i druga pitanja od značaja za prostore za parkiranje, kao i novčane kazne za kršenje odredbi propisanih ovom Odlukom”, zaključuju u Parking servisu.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Mrki
15.02.2020 21:14

Postace auto luksuz, kao sto rece jedan coek

0 0

OSTALE VIJESTI

EPCG: "Podijelimo teret" i "Za čist račun" privlače pažnju potrošača

Petak, 04.12.2020 | 12:41

Elektroprivreda Crne Gore je, zvog velikog interesovanja potrošača, odlučila da akciju Podijelimo teret 8, koja je trebala da se završi 31. oktobra, produži do kraja tekuće godine.

Završena izgradnja elektroinfrastrukture za potrebe kompleksa Đalovića pećine

Petak, 04.12.2020 | 12:32

Uprava javnih radova uspješno je realizovala projekat izgradnje primarne elektroenergetske infrastrukture za potrebe napajanja kompleksa Đalovića pećine, koji je obuhvatio dalekovod 35 kV Nedakusi – Bistrica, u vrijednosti blizu 700 hiljada eura.

NAJKVALITETNIJA goriva na jednom mjestu: Hifa Oil pumpa uskoro na NOVOJ LOKACIJI

Petak, 04.12.2020 | 10:03

Kompanija HIFA Oil u 2021. godinu ulazi sa velikim planovima i projektima.

Investicija u METROPOLI TURIZMA: Gradiće se novi hotel vrijedan 58 MILIONA EURA

Petak, 04.12.2020 | 07:41

Vlada Crne Gore donijela je odluku da se na Listu razvojnih projekata, koji konkurišu za dobijanje ekonomskog državljanstva, doda još jedan. Riječ je o hotelu “Cruiser”, čija je izgradnja planirana u Budvi.

Na auto-putu ZAVRŠENO 92% radova, još nema aneksa ugovora

Četvrtak, 03.12.2020 | 07:36

Na osnovu podataka nadzornog organa procjenjuje se da je do sada završeno 92 odsto radova na prioritetnoj dionici auto-puta Bar – Boljare, saopštio je Pobjedi direktor poslovne jedinice Monteputa za upravljanje projektom auto-puta Goran Vujović.

POLUVRIJEME: Lavice VODE protiv aktuelnog šampiona!

Petak, 04.12.2020 | 18:05

Pratite uživo meč na na našem portalu...

Vučić ČESTITAO Krivokapiću: Da sa uspjehom obavljate odgovornu DUŽNOST

Petak, 04.12.2020 | 18:01

"Da mir i stabilnost političkih prilika u regionu budu oslonac za svima potreban ekonomski napredak..."

CEDIS: Zbog radova na mreži u NEDELJU isključenja STRUJE

Petak, 04.12.2020 | 17:57

Zbog planiranih radova na mreži, u nedelju 06. decembra, bez napajanja električnom energijom će ostati:  

Krivokapić: Čega se PLAŠIMO? Neće CG postati druga srpska država

Petak, 04.12.2020 | 17:21

Krivokapić je kazao da njegova Vlada ima obavezu da ne razočara građane.  

Mandić: Nadam se da će Vlada Кrivokapić-Abazović odgovoriti očekivanjima NARODA

Petak, 04.12.2020 | 17:05

Nadam se da će vlada Krivokapić-Abazović na najbolji mogući način odgovoriti velikim narodnim očekivanjima, poručio je danas predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta DF Andrija Mandić, čestitajući izbor nove Vlade.    

ANKETA: Crna Gora je dobila novu Vladu- Da li očekujete velike PROMJENE?

Petak, 04.12.2020 | 17:02

Izglasana je 42. Vlada Crne Gore, premijer je Zdravko Krivokapić.     

Krivokapić: Nijednog ministra nijesam pitao je li Srbin, Crnogorac... Ovo je NAŠA CG

Petak, 04.12.2020 | 16:18

Krivokapić je rekao da je ovo "priča o početku direktne demokratije".

Knežević: DRAŽE mi je da budem Pipun, nego Bred Pit

Petak, 04.12.2020 | 15:55

Milan Knežević (DF) rekao je da je DF sa SPC dao najveći doprinos ovoj veličanstvenoj pobjedi "da bih ja danas mogao da vam čestitam slobodu, u ime 133 hiljade građana koji su glasali koaliciju Za budućnost Crne Gore".  

Konjević: ČESTITAM vam Krivokapiću, za nekih sat ili sat i po bićete izabrani za predsjednika Vlade

Petak, 04.12.2020 | 15:22

Raško Konjević poslanik SDP-a kazao je da čestita Krivokapiću jer će "za nekih sat ili sat i po bićete izabrani za predsjednika Vlade".  

UŽIVO: Uskoro glasanje o novoj vladi

Petak, 04.12.2020 | 15:12

U toku je sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi poslanici glasati o sastavu nove vlade koju je predložio mandatar Zdravko Krivokapić.