Utorak, 21.04.2020 | 12:11
IZVOR: stil.kurir.rs

Započnite dan bananom i čašom tople vode: ODLIČNA kombinacija na prazan želudac

Banana je puna minerala, vitamina, vlakana i ostalim hranljivim sastojcima za naš organizam.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Prava je energetska bomba jer daje svu potrebnu energiju za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Ali, znate li šta će se desiti ako je pojedete ujutru na prazan želudac u kombinaciji sa čašom tople vode?

 Tada njene supermoći znatno rastu. Osim što je banana zdrava (kontrolirše krvni pritisak, hranjiva je, jača kosti, dobra je prevencija tumora), konzumiranjem sa čašom tople vode može pomoći da lakše izgubite kilograme. 

 Na taj način banana ubrzava metabolizam i podstiče probavu. Topla voda (ne mora biti jako topla, otprilke temperature tijela) pomaže da se vlakna iz ovog voća lakše probavljaju, a nije toliko neugodno popiti čašu mlake vode, kao hladne na prazan želudac.

Ukoliko kombinujete ovaj prvi obrok sa zdravom ishranom u drugim obrocima, umjereno vježbate i još umerenije konzumirate alkohol, brzo ćete vidjeti rezultate.

Osim toga, daje osjećaj sitosti, te sigurno nećete brzo ogladniti, a sprečava i apsorpciju ugljenih hidrata, što je od presudne važnosti kod sagorijevanja masti.

Bitno je da jedete bananu i pijete vodu polako, a najmanje pola sata nakon toga ne jedete ništa drugo. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Novi Upravni odbor NIJE SMIJENIO izvršnu direktoricu ŽPCG

Petak, 26.04.2024 | 16:10

Odbor direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG) nije smijenio izvršnu direktoricu Ilinku Pavićević, potvrđeno je Danu nezvanično iz tog preduzeća

Nema potrebe da se TUŠIRATE SVAKI DAN - Stručnjaci objašnjavaju i ZAŠTO

Petak, 26.04.2024 | 16:06

Da li je potrebno da se peremo veoma često? Neki stručnjaci vjeruju da se svakodnevno tuširanje više zasniva na „društvenom ugovoru“ nego na stvarnim higijenskim potrebama.

URA FORMIRALA Bokešku inicijativu: Boka da se pita

Petak, 26.04.2024 | 15:56

Opštinski odbori Građanskog pokreta URA iz Kotora, Herceg Novog i Tivta sinoć su na osnivačkoj sjednici formirali Bokešku inicijativu, kao prvo regionalno tijelo jedne partije u Crnoj Gori.

Apelacioni sud POTVRDIO OSLOBAĐAJUĆU presudu Krstovićima

Petak, 26.04.2024 | 15:47

Budimir Krstović i njegova kćerka Marina Krstović, u ponovljenom sudskom postupku oslobođeni su od optužbe da su švercovali 1.206, 298 kilograma kokaina.

KCCG organizuje PREVENTIVNE PREGLEDE povodom mjeseca borbe protiv melanoma

Petak, 26.04.2024 | 15:42

Maj je mjesec borbe protiv melanoma, najagresivnijeg tumora kože, a Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Crne Gore tim povodom se i ove godine pridružuje globalnoj akciji, organizovanjem preventivnih pregleda bez uputa i prethodnog zakazivanja od strane izabranog ljekara.

NOVA ADRESA Direkcije za kaznenu i prekršajnu evidenciju

Petak, 26.04.2024 | 15:33

Ministarstvo pravde Crne Gore obavještava javnost da Direkcija za kaznenu i prekršajnu evidenciju, koja se do sada nalazila na Starom aerodromu – Bulevar Pera Ćetkovića br. 259, prelazi na novu adresu – Bulevar Ivana Crnojevića br. 167, u Podgorici.

Šaronović: Ljubo Milović bi za UŠTEDU od 48 MILIONA morao da radi 5.000 godina

Petak, 26.04.2024 | 15:29

Skupština je danas nastavila sa radom, a na pitanja poslanika odgovara ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Rasta pokazao kako se OPORAVLJA od OPERACIJA - Reper poslao JASNU PORUKU (FOTO)

Petak, 26.04.2024 | 15:15

Reper Stefan Đurić, poznatiji kao Rasta, hitno je primljen u bolnicu prije dva dana, a juče je operisan.

UP: Maloljetnica OSUMNJIČENA za slanje LAŽNIH DOJAVA o bombama u školi

Petak, 26.04.2024 | 15:03

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi, zajedno sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala zaduženim za rasvjetljavanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala identifikovali su i podnijeli krivičnu prijavu protiv maloljetnog lica, strane državljanke, stare 15 godina, koja se sumnjiči da je, zajedno sa za sada nepoznatim licima, izvršila krivična djela izazivanje panike i nereda i lažno prijavljivanje putem podstrekivanja u produženom trajanju.

Marković: Disciplinska odgovornost tužilaca pitanje javnog interesa

Petak, 26.04.2024 | 15:00

Disciplinska odgovornost nije interna stvar radnog odnosa i ne tiče se samo interesa tužioca i Tužilačkog savjeta. To je pitanje od javnog interesa, vezano za nivo kvaliteta, transparentnosti i odgovornosti, neodvojivo od principa da je pravda jedna od suverenih državnih ovlašćenja koja se obavljaju u ime građana i građanki kako bi se obezbijedila vladavina prava, saopštio je vrhovni državni tužilac Milorad Marković tokom okruglog stola “Etika, integritet i disciplinkska odgovornost državnih tužilaca i državnih tužiteljki u Crnoj Gori: izazovi i mogućnosti” koji su Udruženje državnih tužilaca Crne Gore i Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu organizovali u saradnji sa Programskom kancelarijom Savjeta Evrope.