Petak, 10.07.2020 | 13:44
IZVOR: Kolektiv.me

PREMIJERNO u Crnoj Gori: Voli Motors predstavio model BMW Serije 2 Gran Coupe!

Kompanije VOLI motors, ne prestaje da iznenađuje ljubitelje četvorotočkaša!




Foto: Kolektiv.me

Tako su u Crnoj Gori premijerno predstavili model BMW Serije 2 Gran Coupe, koji svojim performansama oduševljava već na prvi pogled.

Naime, u pitanju je potpuno novi, prvi ikada BMW model koji ulazi u novi segment. Dizajn je preuzet sa aktuelnih Gran Coupe modela, pa ga mnogi vide kao mlađeg brata serije 8 Gran Coupe.

Foto: Kolektiv.me 

A po čemu je BMW Gran Coupe poseban?

Pokreće ga motor od 1500 kubika, benzinski, sa 140 konjskih snaga.

Sprijeda vas dočekuje tipično BMW lice sa značajno modernijim izgledom što treba zahvaliti novoj trodimenzionalnoj maski, dok su prednja svijetla pomjerena unazad što doprinosi sportskom izgledu. Takođe, sa boka se se ističe silueta kupea gdje elegantna vrata bez okvira dopunjuju elegantne linije vozila i naglašavaju sportski karakter.

Foto: Kolektiv.me 

Uska LED svijetla daju posebnu dozu elegancije BMW Gran Coupe modelu – naglašavaju dinamičnu pozadinu i pružaju da je prepoznatljiv u mraku.

„Ono što prvo upada u oči je trodimenzionalna maska, koja je sada u skladu sa tom BMW dizajn filozofijom, gdje elegancija susrijeće ekstravaganciju. Za Seriju 2 Gran Coupe, slobodno možemo reći da je sportski, ali isto tako to je elegantni automobil, i prije svega funkcionalni automobil“, istakao je generalni direktor VOLI Motorsa Vladan Spasojević.

Foto: Kolektiv.me 

Foto: Kolektiv.me

BMW Serije 2 Gran Coupe je konstruisan na mehaničkoj platformi nove serije 1, što znači da ima prednji pogon, ali s druge strane ima i visokoperformansnu verziju M235i xDrive sa pogonom na sva 4 točka.

Upravo je prednji pogon izazvao mnogo pažnje kod ovog modela.

„Ne mogu da ne pomenem jedan veoma bitan detalj, tehnološki preuzet sa BMW električnog modela, a to je jedan specijalni aktuator za kontrolisano proklizavanje točkova - ARB, i on doprinosi boljem prijanjanju prednjih točkova i kada je vozilo u stanju mirovanja, kroz krivine...“, dodao je Spasojević.

Foto: Kolektiv.me

Foto: Kolektiv.me 

BMW je specifičan po svojim karakternim linijama – imamo jednu koja čitavom dužinom boka prati vozilo, zatim drugu i treću,...i sve to doprinosi ovako atraktivnom izgledu BMW Serije 2 Gran Coupe.

Velika pažnja je posvećena i prtljažniku – iako spolja izgleda mali, kada se otvori, vozaču je na raspolaganju 430 litara korisnog prostora.

Sve ljubitelje četvorotočkaša, posebno će oduševiti unutrašnjost BMW Gran Coupe-a.

Foto: Kolektiv.me

Naime, tu je analogna instrument tabla ispred vozača, veličine 5,1 inča.

„Ima centralni displej od 8,8 inča koji je osjetljiv na dodir. Međutim, kome se sviđa nešto bolje, estetski privlačnije, može da poruči BMW live cockpit professional i u tom slučaju dobija dva velika color displeja, koji inače pružaju još bolje mogućnosti. Prvo što primijetite kada uđete je da je čitav kokpit blago okrenut vozaču, a sljedeće što ćete primijetiti je sofisticiranost i kvalitet upotrijebljenih materijala“, naglasio je Spasojević.

Foto: Kolektiv.me

Foto: Kolektiv.me

Seriju 2 Gran Coupe karakterišu i vrata koja nemaju okvire, što je odlika inače cijele edicije... Tu su i atraktivne felne od 18 inča, a u zavisnosti od izabranog BMW paketa, možete kombinovati ono što vam najviše odgovara.

Cijena modela Serije 2 Gran Coupe, kreće se već od 28,990 eura.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 26.04.2024 | 22:04

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštili su iz  Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

REFORME penzionog sistema POTREBNE , ali bez jednostranih poteza

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.