Četvrtak, 11.04.2024 | 14:34
IZVOR: b92.net

VIDEO: POGLEDAJTE kako izgleda: Stigao je Milano – prva Alfa na STRUJU

Alfa Romeo je predstavio najmanji SUV u gami, od koga se očekuje da bude novi bestseler brenda.




Foto: YouTube screenshot/Alfa Romeo

Alfa Romeo Milano je kompaktni električni krosover i trenutno najmanji model u ponudi italijanskog proizvođača.

Njegova pojava bi trebalo da bude znak da je brend dobio novi zamah pod Stellantisom, što znači da je koncern donirao većinu tehnologije i upakovao je u estetski obrazac italijanske škole dizajna.

Prednja svijetla su podijeljena, što je sveprisutan trend u savremenoj auto-industriji, a pored atraktivnih boja spoljašnjosti, kupci će moći da izaberu i felne prepoznatljivog izgleda prečnika do 20 inča.

Pogled u kabinu otkriva moderan dizajn u skladu sa aktuelnom digitalizacijom kokpita. Tu su dva ekrana dijagonale 10,25 inča, od kojih je prvi zamjena za analognu instrument tablu, a drugi opslužuje multimedijalni sistem vozila.

Alfa Romeo tvrdi da je Milano najprostraniji auto u svojoj klasi. Međutim, postoje ograničenja jer je u pitanju mehanička osnova koju koriste sestrinski Jeep Avenger i Fiat 600.

U pitanju je poznata platforma CMP2, pa Milano ima dimenzije 4170/1780/1500 mm, što je u skladu sa SUV-B segmentom, dok prtljažnik nudi 400 litara zapremine.

Što se tiče pogona, bazična električna verzija Elettrica ima bateriju kapaciteta 54 kWh i elektromotor od 156 KS - kombinacija poznata iz srodnih Stellantis modela.

Domet je 410 km, a maksimalna snaga punjenja 100 kW.

Verzija Veloce nudi istu bateriju, ali i znatno većih 240 KS. Ovaj auto ima veće kočnice, sportsko ogibljenje i premijum gume.

Postoji i "laka" hibridna opcija sa 1.2 trocilindarskim motorom i šestostepenim automatizovanim menjačem sa dva kvačila. Na raspolaganju je 136 KS, a dostupna je i u vidu Q4 verzije sa pogonom na sve točkove.

Alfa Romeo je već počeo da prima narudžbine za Milano, pa se hibridna verzija može kupiti za 29.900 eura, dok je za osnovni električni model potrebno izdvojiti 39.900 eura.

Kada je riječ o konkurenciji, što se električnih vozila tiče tu je najpre Volvo EX30, ali i modeli iz koncerna Stellantis, kao što su Fiat 600, Opel Mokka, DS3 i Jeep Avenger. Ne treba zaboraviti ni Ford Pumu koji ove godine dobija električnu verziju.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

SAJAM KNJIGA u Podgorici: Ambasadorka Francuske An-Mari Maske najavila BOGAT i RAZNOVRSTAN umjetnički program

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:56

Međunarodni podgorički sajam knjiga počinje 10. maja i trajaće osam dana u Sajamskom prostoru – Big fashion, najavili su organizatori na Press konferenciji na kojoj su govorili Predrag Uljarević osnivač Sajma knjiga i direktor izdavačke kuće Nova knjiga i An-Mari Maske ambasadorka Francuske u Crnoj Gori.

Šaljaj: Ako podgorička Čistoća OTPUSTI radnike u administraciji, terenski radnici će ŠTRAJKOVATI

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:38

Ukoliko novom sistematizacijom u podgoričkoj Čistoći bude otpušteno 69 zaposlenih u administraciji, terenski radnici će se solidarisati i organizovati štrajk, kazao je za Gradsku RTV predstavnik radnika tog preduzeća Mensur Šaljaj.

Ovo je NAJGORA HRANA za bebe koju treba IZBJEGAVATI, TVRDE stručnjaci

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:27

Obroci koji su napravljeni za bebe moraju biti zdravi i prikladni. Pojedina hrana za bebe u osnovi je potpuno bezvrijedna i nezdrava.

Predata lista DPS u Budvi: "Vrijeme je za PROMJENU VLASTI"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:15

Predata pobjednička izborna lista Demokratske partije socijalista “Budva može bolje!” Opštinskoj izbornoj komisiji Budve. Nosilac liste sa 33 kandidata za odbornike u Skupštini Opštine Budva na izborima koji su zakazani za 27. maj je prof. dr Nikola Milović. 

Nadal pokazao da može da POBJEĐUJE i nakon tri sata - Teniser SAVLADAO Kačina

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:04

Ako je bilo sumnje da li se Rafael Nadal potpuno oporavio od povrede, ona bi trebalo da je otklonjena na šljaci španske prijestonice.

URA predala listu za lokalne izbore u Budvi; Rađenović: Budva zaslužuje DRUGAČIJE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:50

Građanski pokret URA večeras je predao listu za lokalne izbore u Budvi pod nazivom "URA - dr Dritan Abazović - Drugačije. 

Sekulović: Izvještaj o ULASKU Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru POTPISAO Zoran Lazović

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:42

Pod oznakom povjerljivo, govoreći ovako po sjećanju, izvještaj o ulasku Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potpisao je Zoran Lazović, kazao je bivši ministar unutrašnjih poslova u 42. Vladi Crne Gore Sergej Sekulović.

Obradović: Dolaze nam prijatelji iz Podgorice, imaju VELIKI KVALITET

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:35

Trener Partizana Željko Obradović pozvao je navijače na fer navijanje u meču protiv Budućnosti Voli na startu polufinalne serije plej ofa ABA lige.

DPS: Glavni grad KRIJE DOKUMENTACIJU od Upravne inspekcije u namjeri da problematizuje rad ranijih uprava

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:29

Povodom navoda koji se su pojavili u pojedinim medijima, a kojima se tvrdi da je za vrijeme prethodne vlasti došlo do nezakonitih zapošljavanja, čime sadašnja vlast svakodnevno manipulišw, čak i onima koji ne prate sa pažnjom ovu temu, jasna je namjera aktuelne vlasti i onih koji im pokušavaju pomoći u tome, da se skrene pažnja sa brojnih problema koji opterećuju rad trenutne uprave Glavnog grada, saopšteno je iz DPS-a Podgorica.

Pet zvjezdica, ali ISPOD VODE: Noć u ovoj hotelskoj sobi košta čak 19.000 EURA

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:03

Najskuplja podvodna hotelska soba na svijetu nudi gostima zadivljujući pogled koji ne možete vidjeti nigde na svijetu.