Utorak, 30.03.2021 | 11:47
IZVOR: Kolektiv.me

Raznovrstan programski sadržaj tokom aprila u KIC-u

Muzički program KIC-a tradicionalno u aprilu obilježiće manifestacija “Mjesec poštovanja džeza”.




Foto: KIC "Budo Tomović"

Sa AJS Quartetom koji je jedan od najpopularnijih džez sastava u Albaniji 7. aprila počeće muzički dio manifestacije. Riječ je o kvartetu koji već deset godina svira zajedno razmjenjujući različite muzičke ideje obojene savremenim balkanskim džezom.

Novoformirana grupa “Kuhinjazz” predvođena Enesom Tahirovićem, Slavenom Ljujićem i Martinom Đorđevićem promovisaće svoju autorsku muziku uz podršku saksofoniste Stefana Pavićevića i tromboniste Dejana Ljujića 22. aprila. Takođe u susret obilježavanju Međunarodnog dana džeza 29. aprila prvi omladinski džez orkestar Balkana “Balkan Youth Jazz Orchestra” predstaviće muziku deset balkanskih autora mlađe generacije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije.

"Sa afirmacijom mladih talenata nastavićemo i u aprilu pa će svoj prvi solistički koncert 9. aprila prirediti maturant Umjetničke škole za muziku i balet "Vasa Pavić" violončelista Sari Šaćiri. Filmski program KIC-a devetu godinu zaredom u čast obilježavanja Svjetskog dana knjige organizovaće reviju “Svjetska književnost na filmu” od 12. do 14. aprila. Publika će biti u prilici tokom trodnevnog trajanja da pogleda sljedeće filmove: “Memoari jedne gejše” (2005), “Male žene” (1994) i “Ponoćni ekspres” (1978). Filmski segment manifestacije “Mjesec poštovanja džeza” poznatiji kao “Džez na filmu” predstaviće 5. i 6. aprila kultna filmska ostvarenja i to “Lift za gubilište” (1958) i “Paris Blues” (1961)", saopšteno je iz KIC-a "Budo Tomović".

Ajs Quartet; Foto: KIC "Budo Tomović"

KIC će 27. aprila biti domaćin svečanog otvaranja dvodnevne manifestacije „Dani Dragana Radulovića“ koju Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada priređuje povodom 70 godina od rođenja najpoznatijeg crnogorskog pisca za djecu i omladinu i značajnog kulturnog poslenika Dragana Radulovića.

"Novo književno izdanje Jasenke Lalović “Kastigulja” koje je usljed loše epidemiološke situacije odloženo tokom marta biće predstavljeno 19. aprila, a biće održano i umjetničko veče crnogorskog televizijskog novinara Nebojše Kuburovića 21. aprila. Veče različitih pisanih formi crnogoskog književnog stvaralaštva biće priređeno 8. aprila. Monodrama “Potonja ura Njegoševa” u izvođenju poznatog crnogorskog glumca Slobodana Marunovića biće organizovana 23. aprila na DODEST-ovoj sceni, a izložbeni hol KIC-a i ovog mjeseca biće mjesto promovisanja kreativnih dometa, pa će 16. aprila biti otvorena izložba crteža  “San o letenju” autorke Slavice Mijović. Izložba literarnih i likovnih radova učenika na temu „Dijete je čovjek važan“ koja je dio manifestacije “Dani Dragana Radulovića” biće otvorena 27. aprila", zaključeno je u saopštenju.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta je ograničen (Velika sala do 50, DODEST sala do 30, izložbeni hol do 20 posjetilaca), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

FOTO: VELIČANSTVENIM KONCERTOM obilježeno 78 godina folklornog ansambla "Budo Tomović"

Petak, 26.04.2024 | 11:46

Da je Folklorni ansambl “Budo Tomović” vjerni čuvar i reprezent tradicije i kulturne baštine, pokazao je još jednim sjajnim koncertom, ovog puta u čast 78 godina trajanja i postojanja.

Koncertna promocija novog albuma Ivana Marovića

Petak, 26.04.2024 | 10:42

Crnogorski kompozitor i instrumentalista Ivan Marović promovisaće svoj novi bend "Bisamkiez" (čita se Bizamkic) sa kojim je objavio debi album pod nazivom "I dreamt that I had done it, I awoke to find it true”.

SVEČANO OTVARANJE manifestacije “Dani Dragana Radulovića” u petak u KIC-u

Srijeda, 24.04.2024 | 16:40

Svečano otvaranje manifestacije "Dani Dragana Radulovića" održaće se u petak, 26. aprila, u 11 časova, u Velikoj sali KIC-a "Budo Tomović". Manifestaciju će otvoriti gradonačelnica Podgorice  Olivera Injac, a u programu će nastupiti djeca iz Umjetničkog ateljea "Arlekin" i hor "Zvjezdice", saopštili su iz Glavnnog grada. 

Koncert Folklornog ansambla “Budo Tomović” u Velikoj sali KIC-a

Srijeda, 24.04.2024 | 09:16

Sedamdeset osam godina uspješnog postojanja, Folklorni ansambl „Budo Tomović” obilježiće koncertom koji će biti održan u četvrtak, 25. aprila, na velikoj sceni KIC-a, u 20 sati

Ministarka Vujović u zvaničnoj posjeti Briselu

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 13:33

Ministarka kulture i medija dr Tamara Vujović boraviće od danas do srijede u zvaničnoj posjeti Briselu.

NAJGORE PIĆE koje možete popiti prije spavanja, a NISU NI KAFA NI ČAJ

Petak, 26.04.2024 | 17:06

Poznato je da se ne preporuča piti kafu ili čaj prije spavanja, ali postoji piće koje i više pospješuje nesanicu.

Nikolić: 35 poslanika UPUTILO inicijativu Spajiću da donese ODLUKU o KOSPONZORSTVU prijedloga Rezolucije o Srebrenici

Petak, 26.04.2024 | 16:52

Poslanik DPS-a, Andrija Nikolić saopštio je da su 35 poslanika Skupštine uputilo je pismo premijeru Milojku Spajiću, pozivajući vladu na čijem je čelu, da bez daljeg odgadjanja, donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja će se uskoro naći pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.

Injac: FOKUS na stvaranju podsticajnog poslovnog ambijenta, Podgorica da bude POKRETAČKI UZOR

Petak, 26.04.2024 | 16:45

Održana I sjednica novog saziva Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji Glavnog grada Podgorica, na kojoj se razgovaralo o značajnim temama za razvoj i poboljšanje biznis ambijenta na teritoriji grada.

Lukas OTVORIO dušu o POROCIMA, pa priznao šta mu je sin rekao: "Do kraja života ću imati POSLJEDICE zbog...."

Petak, 26.04.2024 | 16:37

On je mnoge situacije opisao i u svojoj knjizi "Ovo sam ja".

Jednostavna NAVIKA koja poboljšava ZDRAVLJE PLUĆA

Petak, 26.04.2024 | 16:20

Kiseonik je neophodan celom organizmu kako bi pravilno funkcionisao.

Novi Upravni odbor NIJE SMIJENIO izvršnu direktoricu ŽPCG

Petak, 26.04.2024 | 16:10

Odbor direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG) nije smijenio izvršnu direktoricu Ilinku Pavićević, potvrđeno je Danu nezvanično iz tog preduzeća

Nema potrebe da se TUŠIRATE SVAKI DAN - Stručnjaci objašnjavaju i ZAŠTO

Petak, 26.04.2024 | 16:06

Da li je potrebno da se peremo veoma često? Neki stručnjaci vjeruju da se svakodnevno tuširanje više zasniva na „društvenom ugovoru“ nego na stvarnim higijenskim potrebama.

URA FORMIRALA Bokešku inicijativu: Boka da se pita

Petak, 26.04.2024 | 15:56

Opštinski odbori Građanskog pokreta URA iz Kotora, Herceg Novog i Tivta sinoć su na osnivačkoj sjednici formirali Bokešku inicijativu, kao prvo regionalno tijelo jedne partije u Crnoj Gori.

Apelacioni sud POTVRDIO OSLOBAĐAJUĆU presudu Krstovićima

Petak, 26.04.2024 | 15:47

Budimir Krstović i njegova kćerka Marina Krstović, u ponovljenom sudskom postupku oslobođeni su od optužbe da su švercovali 1.206, 298 kilograma kokaina.

KCCG organizuje PREVENTIVNE PREGLEDE povodom mjeseca borbe protiv melanoma

Petak, 26.04.2024 | 15:42

Maj je mjesec borbe protiv melanoma, najagresivnijeg tumora kože, a Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Crne Gore tim povodom se i ove godine pridružuje globalnoj akciji, organizovanjem preventivnih pregleda bez uputa i prethodnog zakazivanja od strane izabranog ljekara.