Utorak, 08.06.2021 | 16:45
IZVOR: klix.ba

VIDEO: Objavljeni prvi tizeri za NOVU Opel Astru - evo kako će izgledati

Kompanija Opel je objavila tizeri za nadolazeću Astru...




Foto: Youtube screenshot/RorocaR

Obnovljena Astra će imati oštar dizajn, a tizeri nagovještavaju značajne promjene unutrašnjosti u odnosu na odlazeći model. Kompaktni hatchback će definitivno biti drugačiji u odnosu na francuskog rođaka Peugeota 308, kako izgledom eksterijera, tako i u unutrašnjosti.

Karakteristike dizajna eksterijera podjećaju na najnoviji crossover Mokka, tu su slična matrix LED svijetla između kojih je Opelov takozvani Vizor prvobitno viđen na konceptu GT X Experimental iz 2018. godine. Jedan od teasera prikazuje i dio stražnjeg dijela te okriva da će nova Astra postati još jedan model s imenom ispisanim u centralnom dijelu vrata prtljažnika, nešto slično kao u slučaju Volkswagenovog Golfa, Fordovog Focusa i SEAT-ovog Leona.

U unutrašnjosti će se nalazidi dvostruki ekran koji podsjeća na Mokku i njen 12-inčni potpuno digitalni klaster kombinovan sa 10-inčnim ekranom infotainment sistema. Centralni ekran kod Astre je blago naget prema vozaču, a tu su i neka tradicionalna dugmad za brzi pristup.

Upravljač se čini profinjenijim u odnosu na onaj u Mokki i drugačiji od onog u Peugeotu 308. Logotip na upravljaču je redizajnirana verzija predstavljena krajem 2020. godine.

O tehničkim specifikacijama zasad nema zvaničnih detalja, ali se zna da će Astra prvi put u svojoj istoriji biti elektrifikovana. Ako u tome bude slična Peugeotu 308, mogu se očekivati dva plug-in hibrida, modeli s pogonom na prednje točkove s električnim motorom od 81 kW i baterijom od 12,4 kWh. U slučaju Peugeota je tu benzinski motor sa 150 ili 180 KS, dok kombinovana snaga iznosi 180, odnosno 225 KS. Francuski hatchback u obje plug-in hibridne konfiguracije može preći 50 km korištenjem samo električnog pogona.

Plug-in hibridna Astra bi trebala biti dostupna ud konvencionalni 1,2-litarski trocilindrični motor s turbopunjačem i dizelski 1,5-litarski motor s izborom između 6-stepenog manuelnog i osmostepeni automatski mjenjač. Postoje glasine o elektrificiranom OPC modelu visokih performansi sa oko 300 KS i pogonom na sva četiri točka, ali zvanične potvrde zasad nema.

Opel će obnovljenu Astru predstaviti uskoro te započeti proizvodnju u Russelsheimu u Njemačkoj nešto kasnije ove godine.

Hatchbacku će se pridružiti i praktičniji Sports Tourer karavan.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 10.05.2024 | 22:22

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Kavarić: NE POSTOJE osnove za pritvor Kneževiću, u Londonu spašavao sebi život

Petak, 10.05.2024 | 22:15

Osnove za pritvor predsjedniku Atlas grupe ne postoje i može se predložiti jemstvo kako bi se Duško Knežević branio sa slobode, smatra advokat Dalibor Kavarić.

Ferel: "Ovo je liga bez integriteta, sudije varaju za dva ista tima"

Petak, 10.05.2024 | 22:08

Plemejker Budućnost Volija Jogi Ferel je imao kratku i jasnu poruku nakon majstorice polufinala AdmiralBet ABA lige protiv Partizana.

KK Budućnost nakon meča sa Partizanom: "Sve je JASNO"

Petak, 10.05.2024 | 22:00

Košarkaši Budućnost Volija večeras su u Beogradu poraženi od Partizana (100:84) i nisu uspjeli da izbore plasman u finale Admiralbet ABA lige.

Žakelj: Isključenje Ferela PRELOMILO meč, PONOSAN sam ekipu

Petak, 10.05.2024 | 21:50

Budućnost je tri četvrtine bila ravnopravan rival Partizanu i sanjala iznenađenje. Ipak,nekoliko diskutabilnih osudijskih odluka u trećoj četvrtini rasprišlio je san o finalu ABA lige.

Flašu i pivo imate, ali nemate zatvarač? Možete ga otvoriti i - PAPIROM (VIDEO)

Petak, 10.05.2024 | 21:41

Pored papira, postoji i čitav niz alternativnih opcija za otvaranje flaše.

UDES u Podgorici - POVRIJEĐEN motociklista

Petak, 10.05.2024 | 21:35

Udes!

Sjajan TRIK kako da NE BOLE noge u štiklama

Petak, 10.05.2024 | 21:01

Štikle su divne iako ima niz ravnih varijanti.

Đoković SAVLADAO Mutea za uspješnu premijeru u Rimu

Petak, 10.05.2024 | 20:47

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Francuza Koernatana Mutea u dva seta 6:3, 6:1, na startu mastersa u Rimu.

Ficdžerald: Knežević NE SMIJE da bude u pritvoru, bez GARANCIJE nije smio da bude izručen

Petak, 10.05.2024 | 20:41

Advokat Duška Kneževića ocijenio je nakon posjete pritvorenom predsjedniku Atlas grupe da je njegov klijent veoma borbenog duha.