Srijeda, 22.12.2021 | 15:03
IZVOR: Kolektiv.me

Niz MEDALJA za Rvački klub "Perjanik" na međunarodnim turnirima širom regiona

Rvački klub Perjanik, osnovan je početkom 2019. godine sa namjerom da se ovaj sport (jedan od najstarijih Olimpijskih sportova) oživi u Crnoj Gori, saopštio je predsjednik kluba Boris Bošković.




Foto: Rvački klub "Perjanik"

"Za relativno kratak period, naši takmičari su počeli da bilježe značajne rezultate na međunarodnim turnirima, a mi da budemo prepoznati kao ozbiljan rvački klub u regionu. Samo par mjeseci nakon osnivanja kluba, počeli smo sa učešćem na međunarodnim turnirima širom regiona. Učestvovali smo na turnirima u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Albaniji, Makedoniji i Bugarskoj, i do sada osvojili preko 50 medalja. Ovo predstavlja ogroman uspjeh imajući u vidu da je naš klub jedini rvački klub u Crnoj Gori, da ne postoji nacionalni savez u ovom sportu te nedostaje i njihova podrška, da međunarodni turniri okupe po par stotina takmičara iz najjačih kluba u regionu, kao i činjenica da je klub osnovan prije nepune 3 godine, a polovinu tog vremena takmičenja su bila zabranjena mjerama za suzbijanje virusa COVID-19".

Ove godine, posle pauze od godinu i po, nastavili su da učestvuju na međunarodnim turnirima.

"Tako smo krajem oktobra učestvovali na međunarodnom turniru Kup Sarajeva sa šest takmičara i osvojili isto toliko medalja. Ako uzmemo u obzir postignuti rezultat naših seniora (4 srebrene i 1 bronzana medalja) i II mjesto koje su zauzeli u ukupnom plasmanu kao seniorska ekipa, i to na turniru koji je okupio par stotina takmičara iz većeg dijela Evrope, to ujedno predstavlja i najveći klupski uspjeh u istoriji crnogorskog rvanja. To nam je svakako pokazatelj i dokaz da se u klubu radi kvalitetno i da smo na dobrom putu, ali  i  motivacija da nastavimo da radimo još bolje i posvećenije", naglašava Bošković.

Foto: Rvački klub "Perjanik"

Početkom decembra su učestvovali i na međunarodnom turniru Trofej Pobednik u Beogradu, koji je okupio oko 200 takmičara iz šest zemalja regiona.

"Naš klub su predstavljala 3 takmičara, koji su osvojili 1 srebrnu i 2 bronzane medalje. Još jednom, naši takmičari su pružili sjajne borbe,veliki otpor protivnicima i pokazali da Crna Gora ima potencijala za razvijanje ovog sporta. Na kraju, ako uzmemo u obzir kakve je uspjehe ostvarila rvačka reprezentacija Srbije poslednjih par godina na svjetskoj sceni, i da smo uprkos tome donijeli 3 medalje iz Beograda, možemo reći da smo više nego zadovoljni rezultatima. U narednom periodu očekuje nas još jedan turnir u Sarajevu, poslednjeg vikenda u 2021. godini, a mi čvrsto vjerujemo da će nas naši takmičari još jednom obradovati medaljama i da se na pravi način pozdravimo sa 2021. godinom", zaključio je Bošković.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Madrid dobija NOVOG ŠAMPIONA: Rubljov eliminisao Alkarasa

Srijeda, 01.05.2024 | 19:03

Nakon dvije godine, završena je vladavina Karlosa Alkarasa u Madridu - španski teniser je danas u četvrtfinalu ovog Mastersa izgubio od Andreja Rubljova 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Alkaras: Razmišljam o tituli, imam šansu da postanem legenda Madrida kao Nadal

Srijeda, 01.05.2024 | 14:10

Nakon trijumfa nad Janom Lenardom Štrufom, Karlos Alkaras je istakao da je počeo da razmišlja o tituli u Madridu.

Registrovan ZEMLJOTRES kod Nikšića

Srijeda, 01.05.2024 | 13:47

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 1. maja 2024. godine, u 12 časova i 19 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 10 km sjeverno od Velimlja u Opštini Nikšić, saopšteno je iz Seizmološkog Zavoda Crne Gore.

Predlog za POSNU TRPEZU - Pasulj na vodi

Srijeda, 01.05.2024 | 17:15

Za sve koji prate post na vodi, recept koji ne treba zaobići jeste pasulj. Pasulj je veoma hranljiva namirnica i u bilo kom obliku je mnogima i uvijek rado viđen na trpezi.

MUP - Apel građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima

Srijeda, 01.05.2024 | 13:35

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima.

Uprava policije: Ciljanom potragom u Podgorici lišen slobode državljanin Republike Srbije

Srijeda, 01.05.2024 | 13:01

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Grupe za međunarodne ciljane potrage Odjeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE, juče su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica realizovali ciljanu potragu i u Podgorici lišili slobode međunarodno traženo lice M.T. (41), državljanina Republike Srbije, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako da skinete pečat sa jaja? Potrebne su vam DVIJE STVARI

Srijeda, 01.05.2024 | 16:42

Bližimo se Velikom petku, danu kada farbamo jaja za predstojeći praznik Vaskrs. Uveliko su domaćice opremljene svime što im je potrebno za ovaj proces, a posebno jajima.

Da li je vrijeme da kupite novi dušek za spavanje? Saznajte uz pomoć OVOG TRIKA

Srijeda, 01.05.2024 | 16:09

Uradite ovaj jednostavan test i saznajte da li je vrijeme da kupite novi dušek za spavanje.

Živković: Zajedno da nastavimo sa afirmacijom i poštovanjem radničkih prava

Srijeda, 01.05.2024 | 12:39

Svim građankama i građanima Crne Gore, u ime Demokratske partije socijalista i svoje lično, čestitam Međunarodni praznik rada - Prvi maj, sa željom da zajednički nastavimo sa daljom afirmacijom i poštovanjem radničkih prava, saopštio je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

FOTO: Pogledajte - Pojačan saobraćaj na GRANIČNIM PRELAZIMA

Srijeda, 01.05.2024 | 12:07

Prvomajske i vaskršnje praznike, mnogi su iskoristili da se odmore i otputuju.