Nedjelja, 12.06.2022 | 10:27
IZVOR: kolektiv.me

Ove godine MAGIČNA Pachamama bina OTVARA EXIT festival: Stižu MOSE, Fia i Laor i drugi

Organizatori Exit festivala obaćavaju da će biti nezapamćen provod.




Foto: EXIT

Prvi dan festivala započeće uz nježne, iskrene i iscjeliteljske melodije. Program Exitove Pachamama bine ove godine obojiće Mose, Fia, Laor, Maya Kamaty i Praful na novoj, većoj lokaciji koja nadgleda čitav Novi Sad i ima najljepši pogled na zalazak sunca na tvrđavi.

Pachamama bina podržana je od strane MOST Musica, Kreativne Evrope, i Ada Divine Awakening festivala koji će se održati na Adi Bojani od 13. do 18. septembra.

Vodeća imena meditativnog i spiritualnog zvuka tokom četiri dana pružiće jedinstvenu energiju publici, a još imena iz World Music žanra Balkana tek stiže! Ovogodišnjim programom Pachamama bine EXIT otvara novo muzičko polje, sa vodećim svjetskim imenima muzike nove svjesnosti.

Performer, producent i DJ Mose dolazi uz zvuk multikulturalnih ritmova i vodi publiku na put samootkrivanja. Iz Gvatemale donosi spiritualne običaje, koji su srž njegove hipnotišuće muzike. Ceremonijalnim pjevanjem u svojim performansima poziva ljude da osjete ljubav, empatiju i uplove u ples bez granica. Njegovom nastupu pridružiće se i engleski kantautor Sam Garrett koji će sa sobom donijeti iskrene, duhovite i nježne melodije.

Na Pachamama bini nastupiće i Fia, kantautorka i pjevačica, čije su melodije poput šetnje kroz šumu, a tekstovi pjesama publiku dovode do katarze.Od objavljivanja debitantskog albuma „Made of Stars" 2016. godine, Fia na turnejama širom svijeta predstavlja dijelove rodnog Stokholma kroz nevjerovatnu ljubav i mističnost.

Foto: EXIT

Fantastična LAOR vodeći je glas iscjeliteljske muzike. Gotovo 20 godina istraživala je moći ljudskog glasa kako bi inspirisala ljude da dišu, povezuju se, pjevaju i mole se.Njen pristup muzici dolazi iz pozorišta, joge i istraživanja spone između medicine i muzike.

Muzičarka i aktivistkinja Maya Kamaty, koja dolazi uz podršku Francuskog instituta u Beogradu, biće glas promjene na festivalu. Njena muzika ujedinjuje borbu za slobodu, poeziju, feminizam, nejžnosti i spiritualnost. Sa dalekog rajskog ostrva La Reunion koje se nalazi usred Indijskog okeana,  na kojem je rođena i odrasla, donosi priču o kolonijalizmu i opresiji, kulture.

Foto: EXIT

Praful svoju publiku iscjeljuje muzikom. Kroz note i akorde, ovaj multi-instrumentalista vodi na putovanje dušom. O jakoj vezi muzike i procesa samoiscjeljivanja učio je u hramovima u Puni i širom svijeta. Zatim je svijetu doneo energičan i razigran zvuk kojim spaja šamanske moći, spiritualnost, medicinu i ekstazu. Tokom nastupa stvara simfonije koje slušaocima donose unutrašnje blaženstvo, potpunu povezanost i pronalazak sopstvene suštine.

Praful - Sigh

Pachamama bina će ove godine proslaviti svoj šesti rođendan, na novoj, većoj i veličanstvenoj lokaciji  koja nadgleda Dunav i čitav Novi Sad, ponovo će donijeti iskonske vreijdnosti EXIT festivala – slobodu, harmoniju, mir, zajedništvo, radost, ljubav i vraćanje prirodi. Program bine napraviće uvertiru za Ada Divine Awakening festival koji će se održati u magičnom ekosistemu Ade Bojane od 13. do 18. septembra. Ovo je prvi festival svjesnosti, intimnosti i razvoja na našim prostorima i donijeće preko 30 svjetskih i regionalnih vodećih edukatora, facilitatora i terapeuta iz oblasti svjesnosti, ličnog razvoja, partnerstva, i seksualnosti.

EXIT festival će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. jula, uz potvrđena velika muzička imena kao što su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, Alok, ATB, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama’ Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molchat Doma, She Past Away, Konstrakta, Brkovi, Paraf, Coach Party, Noisia, Deca loših muzičara, Sana Garić, Vizelj, Prti Bee Gee i mnogi drugi, a stižu i objave novih izvođača!

Jednodnevne ulaznice po aktuelnim cijenama biće uskoro razgrabljene!

4+1 kontingent rasprodat je prije roka, a u prodaji je ogračničen broj četvorodnevnih ulaznice po cijeni od 64 EUR, uz uštedu od 50 odsto. Promotivne cijene regularnih jednodnevnih ulaznica za četvrtak, 7. jul, i nedelju, 10. jul, iznose 29 EUR, za petak, 8. jul, 31 EUR, dok ulaznice za subotu, 9. jul, koštaju 37 EUR. Količine ulaznica po ovim cijenama će uskoro biti rasprodate, nakon čega će biti skuplje. Fan pit ulaznice za petak, 8. jul, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds, dostupne su po poklon cijeni od 41 EUR. VIP GOLD festivalske ulaznice dostupne su po cijeni od 315 EUR, a jednodnevne VIP GOLD za 105 EUR.

Ulaznice se mogu kupiti putem sajta EXIT festivala, zatim na prodajnim mjestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Manjo
12.06.2022 11:01

Kakva je situacija sa trubačima iz Guče .

0 0

OSTALE VIJESTI

Ofenbach, Alok i Oliver Tree donose hitove teške milijardama strimova na glavnu binu EXIT festivala

Petak, 26.04.2024 | 12:11

Tesla Universe glavna bina EXIT festivala upravo je dobila moćno pojačanje!

Karte za Montenegro Beer Fest u prodaji: Kerber i Buč Kesidi prvi otkriveni, a čeka nas još iznenađenja!

Subota, 20.04.2024 | 15:47

Cetinje će i ovog ljeta biti epicentar vrhunske zabave jer se četvrti Montenegro Beer Fest održava 26. i 27 . jula 2024. godine. Ovogodišnje izdanje festivala za sva čula donosi uzbudljiv novi koncept sa čak sedam regionalnih zvijezda. Za sada nam je poznato da će neki od njih biti ljevoruki Indi rokenrol, elektro, disko, duo iz Pančeva, Buč Kesidi, kao i bend koji već četiri decenije publici nudi najkvalitetniji rok, Kerber. Organizatori će nam blagovremeno otkrivati i preostalih pet regionalnih zvijezda.

Još jedna SPEKTAKULARNA PROSLAVA 21. maja - U Bar stiže Gibonni

Četvrtak, 11.04.2024 | 13:36

Proslava 21. maja u Baru.

VIDEO - Počelo Proljeće u Kotoru: Kultna YU Grupa i VIS Tetra priredili veliku r’n’r feštu

Subota, 06.04.2024 | 10:00

Proljećnim koncertom “VIS Tetra” i kultne “Yu Grupe” sinoć je počeo program nove manifestacije u organizaciji Turističke organizacije Kotor - “Proljeće u Kotoru”.

Jadranka Barjaktarović i Severina 21. MAJA na Cetinju - Manifestacija „Maj u hiljadu boja“, nastupiće i ove MUZIČKE ZVIJEZDE

Četvrtak, 04.04.2024 | 10:20

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja će biti održana od 17. do 22. maja.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.