Srijeda, 05.10.2022 | 19:56
IZVOR: Dan.online

Demokrate: Od pet poslanika SNP-a svih pet završiše u DPS

Demokratska Crna Gora je jedna od rijetkih partija koja je u vremenu izdaja, prelijetanja iz jednog političkog tabora u drugi i nepoštovanja izborne volje ostala dosljedna, principijelna i čistog obraza, saopštili su iz ove partije.




Foto: Demokrate

"Pa, tako niti jedan od nekoliko stotina javnih funkcionera Demokrata nije izdao, niti se bilo kom prodao, a od 5 poslanika SNP-a svih 5 završiše u DPS. Prekrajanje izborne volje je vaša vještina, što je dobro poznato svim građanima Crne Gore. Međutim, istina je jednobrazna i nju niko ne može promijeniti", dodali su iz Demokratske Crne Gore.

"Tako ovo saopštenje predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića, koji je poznat po tome što je prošao put od DPS-ovog biznismena do DPS-ovog taster ministra, te čija je funkcija u novoj parlamentarnoj većini isključivo uslužna djelatnost DPS-u, doživljavamo kao izraz nemoći partije koja se na političkoj sceni Crne Gore permanentno gasi", ističu u saopštenju.

Zloupotrebljavanje pitanja crkve svojstveno je Vladimiru Jokoviću, kojem, kao i jednom broju iskompromitovanih kadrova DPS-a, ništa nije sveto, istakli su u saopštenju.

"Zato, Joković instrumentalizuje crkvu u dnevno-političkim prepucavanjima, ne bi li na taj način pokušao da opravda izdajničke poteze svoje partije, ali i da prikupi političke poene", navode DEmokrate

Međutim, kao kažu,  građani su svjesni da je Joković svoju političku čast i politički obraz bacio pod noge i iznajmio ih DPS-u onog trenutka kada je sa njima zaključio koalicioni sporazum.

"Politički ugled i politička istrajnost u borbi ne prodaju se za par izvršnih funkcija, koje, u ovom slučaju, SNP-u u rukama nijesu ostale ni 100 dana. To se ne prodaje ni za št ana ovom bijelom svijetu. Još veći problem i poniženje od samog potpisivanja sporazuma sa Milom Đukanovićem, jeste to što je Joković bio prinuđen da na izvršne funkcije vrati kadrove DPS-a. Tako je Denis Vukotić postavljen na mjesto državnog sekretara u Ministarstvu kulture i medija, Irma Selmanović imenovana je za savjetnicu potpredsjednika Vlade, a Damir Davidović imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu ekonomskog razvoja. DPS je pod svoje ponovo stavio Agenciju za nacionalnu bezbijednost. Vlada je donijela Rješenje o određivanju Zoje Bojanić Lalović za vršiteljku dužnosti direktorice Zavoda za školstvo, koja je prepoznata kao bivša direktorica podgoričke gimnazije, ali i kao članica Glavnog i Izvršnog odbora DPS-a, kao i Opštinskog odbora Podgorica. U istom mahu, određen je i Đuro Nikač za vršioca dužnosti direktora Uprave za ljudske resurse – takođe član Demokratske partije socijalista. Vlada je i Fond PIO predala DPS-u, kao i Upravu za ugljvodonike i brojne druge uprave, bordove i javna preduzeća", naveli su iz ove partije.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Injac: FOKUS na stvaranju podsticajnog poslovnog ambijenta, Podgorica da bude POKRETAČKI UZOR

Petak, 26.04.2024 | 16:45

Održana I sjednica novog saziva Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji Glavnog grada Podgorica, na kojoj se razgovaralo o značajnim temama za razvoj i poboljšanje biznis ambijenta na teritoriji grada.

URA FORMIRALA Bokešku inicijativu: Boka da se pita

Petak, 26.04.2024 | 15:56

Opštinski odbori Građanskog pokreta URA iz Kotora, Herceg Novog i Tivta sinoć su na osnivačkoj sjednici formirali Bokešku inicijativu, kao prvo regionalno tijelo jedne partije u Crnoj Gori.

Rakočević: Još jedan eksperiment Vlade kojim inspekcijske poslove želi da stavi pod političku kontrolu

Petak, 26.04.2024 | 13:24

Vlada je na jučerašnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru, što predstavlja uvod u ukidanje Uprave za inspekcijske poslove i pokušaj stavljanja pod partijsku kontrolu poslova iz oblasti inspekcije, saopštio je poslanik DPS-a Nikola Rakočević.

Rajković: Krećemo u ISTORIJSKU BORBU protiv krađe i uništenja naših šuma

Petak, 26.04.2024 | 12:06

VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, gospodin Miloš Rajković poručio je građanima da je novi menadžment krenuo u istorijsku borbu protiv krađe i uništenja naših šuma.

Konatar: Rezolucija o Palestini mora biti na dnevnom redu Skupštine Crne Gore

Petak, 26.04.2024 | 11:39

Predsjednik poslaničkog kluba URA Miloš Konatar sastao se u Skupštini Crne Gore sa članovima Pokreta solidarnosti sa Palestinom, koji su predstavili svoje dosadašnje aktivnosti sa primarnim akcentom na peticiju o usvajanju Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini.

Injac: FOKUS na stvaranju podsticajnog poslovnog ambijenta, Podgorica da bude POKRETAČKI UZOR

Petak, 26.04.2024 | 16:45

Održana I sjednica novog saziva Savjeta za unapređenje poslovnog ambijenta na teritoriji Glavnog grada Podgorica, na kojoj se razgovaralo o značajnim temama za razvoj i poboljšanje biznis ambijenta na teritoriji grada.

Lukas OTVORIO dušu o POROCIMA, pa priznao šta mu je sin rekao: "Do kraja života ću imati POSLJEDICE zbog...."

Petak, 26.04.2024 | 16:37

On je mnoge situacije opisao i u svojoj knjizi "Ovo sam ja".

Jednostavna NAVIKA koja poboljšava ZDRAVLJE PLUĆA

Petak, 26.04.2024 | 16:20

Kiseonik je neophodan celom organizmu kako bi pravilno funkcionisao.

Novi Upravni odbor NIJE SMIJENIO izvršnu direktoricu ŽPCG

Petak, 26.04.2024 | 16:10

Odbor direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG) nije smijenio izvršnu direktoricu Ilinku Pavićević, potvrđeno je Danu nezvanično iz tog preduzeća

Nema potrebe da se TUŠIRATE SVAKI DAN - Stručnjaci objašnjavaju i ZAŠTO

Petak, 26.04.2024 | 16:06

Da li je potrebno da se peremo veoma često? Neki stručnjaci vjeruju da se svakodnevno tuširanje više zasniva na „društvenom ugovoru“ nego na stvarnim higijenskim potrebama.

URA FORMIRALA Bokešku inicijativu: Boka da se pita

Petak, 26.04.2024 | 15:56

Opštinski odbori Građanskog pokreta URA iz Kotora, Herceg Novog i Tivta sinoć su na osnivačkoj sjednici formirali Bokešku inicijativu, kao prvo regionalno tijelo jedne partije u Crnoj Gori.

Apelacioni sud POTVRDIO OSLOBAĐAJUĆU presudu Krstovićima

Petak, 26.04.2024 | 15:47

Budimir Krstović i njegova kćerka Marina Krstović, u ponovljenom sudskom postupku oslobođeni su od optužbe da su švercovali 1.206, 298 kilograma kokaina.

KCCG organizuje PREVENTIVNE PREGLEDE povodom mjeseca borbe protiv melanoma

Petak, 26.04.2024 | 15:42

Maj je mjesec borbe protiv melanoma, najagresivnijeg tumora kože, a Klinika za dermatovenerologiju Kliničkog centra Crne Gore tim povodom se i ove godine pridružuje globalnoj akciji, organizovanjem preventivnih pregleda bez uputa i prethodnog zakazivanja od strane izabranog ljekara.

NOVA ADRESA Direkcije za kaznenu i prekršajnu evidenciju

Petak, 26.04.2024 | 15:33

Ministarstvo pravde Crne Gore obavještava javnost da Direkcija za kaznenu i prekršajnu evidenciju, koja se do sada nalazila na Starom aerodromu – Bulevar Pera Ćetkovića br. 259, prelazi na novu adresu – Bulevar Ivana Crnojevića br. 167, u Podgorici.

Šaronović: Ljubo Milović bi za UŠTEDU od 48 MILIONA morao da radi 5.000 godina

Petak, 26.04.2024 | 15:29

Skupština je danas nastavila sa radom, a na pitanja poslanika odgovara ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.