Petak, 21.10.2022 | 07:09
IZVOR: 24sedam.rs

Koliko traje PATNJA poslije raskida? Stručnjaci imaju ODGOVOR

Jedan od značajnijih faktora jeste to koliko je neka osoba uložila u vezu, i da li se nadala da će potrajati.




Foto: Ilustracija, Pixabay

Tuga nakon raskida veze ili razvoda braka može biti dugotrajna, pa se čini nekad da su prošli mjeseci ili čak godine bez značajnih promjena u vašem emocionalnom stanju, kaže stručnjakinja za seks i ljubavne veze Keli Gonsaves. Ali uvijek nas napadne pitanje koliko traje tuga ili patnja zbog gubitka partnera.

"Sa jednim dečkom izlazila sam samo pet nedjelja prije nego što smo prekinuli, a sada gotovo četiri godine kasnije još uvijek sanjam o njemu i često se pitam gdje je i kako je. Kad ga u razgovoru pomenem, sama u svom glasu čujem bijes i povrijeđenost, a da ga opet sretnem, sigurno bih osjetila nervozu i leptiriće u želucu", ispričala je Keli koja kaže da mnogi imaju slične priče o frustrirajuće dugotrajnim osjećanjima za bivše partnere.

Na pitanje koliko treba da prođe da bi se neko prebolio, kaže, nema pravog odgovora.

"Jedno istraživanje iz 2007. pokazalo je da se 71 osto ljudi koji su prošli nedavno raskid osjećalo bolje nakon otprilike tri mjeseca, dok istraživanje iz 2018. kaže da je potrebno oko šest mjeseci. Jasno je da tu nema mnogo doslednosti, a, koliko bi god lijepo bilo imati formulu koja će vam reći da je kraj na vidiku, nekima je potrebno mnogo duže da prebrode prošlu ljubav", ispričala je.

Psihoterapeutkinja, savjetnica za parove i autorka knjige „The Phone Addiction Workbook“ Hilda Bark kaže kako ne postoji standardni predložak koliko vremena je potrebno da se preboli neko, a porodična i bračna terapeutkinja Hajdi Makbin ističe da to zavisi od osobe i toga šta radi kako bi se pomirila s raskidom.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Voli cijene za lak izbor najpovoljnijih proizvoda!

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:00

Vašu svakodnevnu trgovinu olakšavamo jednostavnim izborom najpovoljnijih proizvoda.

Hana Huljić OTRKILA kako se snalazi u ULOZI majke -"Ta LJUBAV i taj OSMIJEH"

Četvrtak, 25.04.2024 | 09:00

Hana Huljić Grašo progovorila je o majčinstvu. Petar Grašo i ona 2022. postali su roditelji djevojčice Albe.

Zbog toga se LOŠE OSJEĆATE: Ovu hranu nikada NE BI trebalo da JEDETE ujutru

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:48

Stručnjaci insistiraju da dan započnemo doručkom punim hranljivih sastojaka.

SUPER obrok - Pripremite TORTILJE SA JAJIMA za dobro jutro

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:47

Jaja su uglavnom naš prvi odabir kad je reč o spremanju doručka. Iako se najčešće odlučujemo za omlet, zašto ne biste probali nešto drugačije, poput tortilje. Recept za tortilju sa jajima ćete znamo često spremati.

SMJEŠTAJ stranaca na aerodromima mora BITI BOLJI

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:38

Granični prelazi na Aerodromima Podgorica i Tivat nemaju adekvatne materijalne uslove za zadržavanje lica, što je posebno problematično u slučajevima kada se osobe kojima je zabranjen ulazak u Crnu Goru, u matičnu zemlju vraćaju prevoznikom kojim su i došli, na šta nerijetko čekaju danim

Rasta mora HITNO na OPERACIJU - Reper IZNENADIO sve izjavom (FOTO)

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:31

Reper Stefan Đurić Rasta hitno je hospitalizovan zbog nesnosnih bolova, a sada je otkrio da danas ide na operaciju.

"Molila sam se svako veče da se ujutru NE PROBUDIM“ - Slavna manekenka PRIZNALA da je više puta pokušavala da ODUZME ŽIVOT

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:19

Manekenka Kristin MekGinis otkrila je da je bila blizu odluke da digne ruku na sebe i to više puta tokom svoje mladosti.

Keković: Priča oko RADNE NEDJELJE prebačena na politički teren; Mulešković: Vlada bi morala dati mišljenje, POČINJE SEZONA

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:10

Nakon što je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj povukao sa dnevnog reda sjednice Socijalnog savjeta tačku koja se odnosi na uvođenje radne nedjelje zbog dodatnih konsultacija, ova inicijativa i dalje ostaje bez odgovora. Uprkos činjenici da turistička sezona uskoro počinje a da je odluka da se u toku ljeta dozvoli rad nedjeljom, usaglašena od strane socijalnih partnera, iz Ministarstva ekonomskog razvoja nema ni naznake kada bi se ovo pitanje moglo naći ponovo na sjednici Socijalnog savjeta, kao ni obrazloženje zašto rok za njeno održavanje nije ispoštovan, piše Gtadski.me.

TRIK koji će vam UŠTEDJETI struju dok spremate hranu u rerni

Četvrtak, 25.04.2024 | 08:03

Pored uštede struje, obroci sa takvom pripremom biće ukusniji.

VIDEO: Poslije 45 godina OPRALI AUTOMOBIL, sada izgleda NEVJEROVATNO - Pogledajte

Četvrtak, 25.04.2024 | 07:06

Chevrolet Corvette iz 1978. jedva da je vožen prije nego što je parkiran i ostavljen u garaži da skuplja prašinu.