Petak, 13.01.2023 | 21:59
IZVOR: informer.rs

Savladajte UMOR za 10 minuta - Ovi TRIKOVI će vam brzo povećati ENERGIJU

Da li ste često iscrpljeni u popodnevnim satima i nemate dovoljno snage da se koncentrišete na posao ili da završite sve što ste planirali poslije?




Foto: Ilustracija/ Pexels.com

Vjerovatno tada posegnete za nekim slatkišem koji brzo daje energiju. Ali to nije ni zdravo, a ni dugotrajno rješenje. Isprobajte ove jednostavne trikove!

Pustite omiljenu pjesmu

Kada vas u popodnevnim satima na poslu savlada umor, a morate još nekoliko sati da radite, stavite slušalice i na mobilnom nekoliko minuta slušajte muziku koju volite. Ako nikome ne smetate, možete i da pjevušite. To možete da radite i na ulici i drugim mjestima, a sniziće nivo hormona stresa i povećati ojsećaj sreće, što će vam dati motivaciju da završite obaveze.

Popijte čašu vode

Dehidracija stvara ojsećaj umora. Ne morate da se nalivate vodom, ali nemojte ni da zaboravite da je pijete. Znaćete da unosite dovoljno tečnosti ako nikada ne osjetite žeđ i urin vam je svjetle boje. Potrudite se da na svaka 2-3 sata prošetate do česme. Neka vam to pređe u rutinu, jer ćete tako malo i noge protegnuti.

Grickajte koštunjavo voće

Za užinu, u toku dana, pojedite šaku badema ili indijskog oraha. Ovo koštunjavo voće je bogato magnezijumom koji daje tijelu energiju. Nedostatak ovog minerala stvara osjećaj umora i slabosti. Ima ga u velikoj količini i u sjemenkama bundeve, kikirikiju, sojinom mlijeku.  

Užinajte krušku!

U fioci na poslu uvijek imajte krušku. Ova voćka je odlična užina jer može da vam podigne energiju usred dana. Bogata je složenim ugljenim hidratima koji se sporije razlažu i postepeno oslobađaju šećere, pa će vam obezbijediti energiju na duži period.

Zasladite se medom

Ukoliko se osjećate iscrpljeno iako ste tek ustali, umjesto da popijete kafu, pojedite kašičicu meda. Ova zdrava namirnica će vam brzo podići energiju na prirodan način. Osim toga, med je mnogo zdraviji od kofeina i daje organizmu postojanu energiju.

Pomirišite ruzmarin

Kupite saksijicu sa ruzmarinom i držite je na radnom stolu. Miris ove biljke podstiče lučenje hormona sreće i daje energiju, a poboljšava i koncentraciju, pa je odlična za gajenje u kancelariji. Kada osjetite umor, uberite grančicu, protrljajte prstima i pomirišite povremeno.

Izmasirajte uvo

Zvuči čudno, ali djeluje! Stimulisanje određenih tačaka može da poveća protok energije u telu. Kada ste iscrpljeni, nježno masirajte cijelo uvo jedan minut, posebno ušnu resicu. Uvo će postati toplo i ubrzo ćete osjetiti priliv energije.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.