Utorak, 07.03.2023 | 10:00
IZVOR: ona.rs

Ova zemlja PLAĆA kako bi je POSJETILI, na račun vam uplate oko 158 EURA

Predlog je objavljen početkom mjeseca, a kako je tom prilikom objasnio resorni ministar, novac će turistima biti na raspolaganju i za usluge smještaja, ali i za druge troškove dok borave na Tajvanu.




Foto:  Ilustracija/ Pixabay.com

Zvuči nevjerovatno, ali ova istočnoazijska zemlja nudi turistima koji odluče da je posjete i finansijsku podršku.

Tajvan izražava nadu da će oko 158 eura (5.000 u novim tajvanskim dolarima), koliko iznosi finansijska podrška, biti od koristi za ostvarivanje cilja da zemlja ugosti tokom 2023. godine šest miliona turista.

Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

Sem toga, Ministarstvo saobraćaja i komunikacija daje subvencije u iznosu od 20.000 nacionalne valute (novi tajvanski dolar), što je oko 635 eura i to za svaku grupu turista koji posjete Tajvan.

Predlog je objavljen početkom mjeseca, a kako je tom prilikom objasnio resorni ministar, novac će turistima biti na raspolaganju i za usluge smeštaja, ali i za druge troškove dok borave na Tajvanu, prenosi „Euronews“.

Iako nije tom prilikom precizirano kada će početi primjena ove zanimljive ideje za oporavak turizma, sasvim je jasno da bi mogla da ima uticaja na izbor turista.

Zašto Tajvan finansijski podržava turiste?

Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

Dio napora koji je usmjeren na obnovu sektora turizma na Tajvanu je i ovo. Poznato je da je u pitanju zemlja, koja je među posljednjima, oktobra prošle godine, ukinula ograničenja za ulazak unutar njenih granica.

Prema podacima Turističkog odbora Tajvana, tokom prošle godine zemlju je posjetilo tek nešto manje od 900.000 turista, što se smatra velikim padom, budući da je 2019. godina bila rekordna po broju turista. Čak 11,8 miliona posjeta je zabilježeno te godine.

Kako prenosi pomenuti sajt, tajvanski premijer je naveo da zemlja pokušava da se do 2025. godine vrati „na pravi put sa 10 miliona turista“.

Iako možda zvuči čudno ideja da neka zemlja plaća turistima da je posjete, ne može se osporiti da će to ipak imati uticaja i na oporavak turizma.

Zašto treba posjetiti Tajvan?

Razloga je mnogo za posjetu ovoj ostrvskoj državi. Tim prije što je u pitanju ne tako velika zemlja po površini, pa je turistima mnogo lakše da je obiđu.

Važi za živahan grad, koji je odlično saobraćajno povezan sa ostatkom zemlje, pa turisti lako mogu stići i do nekih od nacionalnih parkova. Tajvan se može pohvaliti i sa čak oko 15.000 hramova i mnoštvom prirodnih ljepota.

Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

Budući da u zemlji vlada suptropska klima, to je praktično destinacija koja u svako doba godine može biti interesantna. Uz to je jedna od najbezbjednijih azijskih zemalja za pripadnike LGBT zajednice, budući da je Tajvan prva zemlja u regionu, u kojoj su od 2019. godine legalizovani istopolni brakovi.

Veliki je i broj restorana koji su postali nosioci Mišlenovih zvijezdica, što je još jedan od razloga za posjetu ovoj zemlji.

Izvor: Telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Crnogorski prozvođači vode opstaju na tržištu, uprkos enormnom uvozu: Porasli i prihodi i dobit

Nedjelja, 05.05.2024 | 13:04

Tokom prošle godine šest najvećih kompanija za proizvodnju, preradu, flaširanje i distribuciju vode u Crnoj Gori u povećale su ukupne prihode – sa 10,6 miliona iz 2022, na skoro 12 i po miliona eura u 2023, ili za 18 odsto više, što se efekturiralo i na njihovu veću ukupnu dobit. Ovi rezultati mogu se činiti skromni, ali je činjenica da su se crnogorski proizvođačo održali na uvozno orjentisanom tržištu. Prema procjenama, flaširane vode iz uvoza pokrivaju preko šezdeset odsto ukupnih potreba Crne Gore. Tako je prošle godine uvezeno svih vrsta pića u vrijednosti od 115 miliona eura (povećanje od cijelih 25 miliona eura, u odnosu na vrijednost uvoza iz 2022) .    

Simbolika boja uskršnjih jaja: Šta označavaju zelena i plava, a šta CRVENA?

Nedjelja, 05.05.2024 | 12:48

Prema narodnom vjerovanju, prvo jaje koje se farba za Uskrs trebalo bi da bude crvene boje – takozvana čuvarkuća - vjeruje se da čuvarkuća štiti domaćinstvo tokom cijele godine do narednog Uskrsa, te da simbolizuje Isusovu krv i radost.

Današnji datum ima izuzetno moćno značenje: Ova važna poruka se krije u brojevima 05. 05

Nedjelja, 05.05.2024 | 12:26

Određeni brojevi govore dosta toga o svijetu oko nas, ali i o nama samima i baš su zato najvažniji dio numerologije. Ti takozvani anđeoski brojevi označavaju niz brojeva koji nose snažnu poruku, a u odnosu na to o kojim se brojevima radi, tako je i definisana ta specifična poruka.

Marija Šerifović krsti sina: Otkrila sve detalje

Nedjelja, 05.05.2024 | 12:11

Marija Šerifović je donijela važnu odluku kada je riječ o njenom sinu

Mats Vilander: Karlos Alkaras može postati drugi NAJVAŽNIJI TENISER u istoriji, odmah poslije NJEGA

Nedjelja, 05.05.2024 | 11:52

Karlos Alkaras, mladi teniser, mogao bi da se popne na drugo mjesto liste najvažnijih tenisera u istoriji ovog sporta.

Bogdanović u Berlinu: DPS na liniji politika koje promovišu progresivnu Evropu kakvoj Crna Gora teži

Nedjelja, 05.05.2024 | 11:40

Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović učestvovao je na Demokratskoj konferenciji koju je organizovala Partija evropskih socijalista u saradnji sa njemačkim SPD u Berlinu.

Porfirije: Da Hristos sačuva rod pravoslavni od svih nepravdi

Nedjelja, 05.05.2024 | 11:27

Vjernici pravoslavne vjeroispovjesti proslavljaju danas najveći hrišćanski praznik Vaskrs. Vaskršnja liturgija održana je u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Vjerovali ili ne, Džoni Štulić dozvolio akteru Zvezda Granda da obradi Azrin hit: Poslušajte kako zvuči

Nedjelja, 05.05.2024 | 11:15

Roker Đorđe David i bend Death Saw predstavili su još jednu zanimljivu obradu.

Svjetski dan higijene ruku – 5. maj

Nedjelja, 05.05.2024 | 11:07

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana higijene ruku je promovisanje znanja i jačanje kapaciteta zdravstvenih radnika kroz inovativnu i efektivnu edukaciju o kontroli i prevenciji infekcija, uključujući higijenu ruku, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje IJZ.

(FOTO/VIDEO) Milatović i Spajić prisustvovali na Vaskršnjoj liturgiji u Podgorici

Nedjelja, 05.05.2024 | 10:37

Vjernici pravoslavne vjeroispovjesti danas slave najveći hrišćanski praznik Vaskrs.