Petak, 30.06.2023 | 21:02
IZVOR: cdm.me

"POTOP" Budućnosti na Islandu - Primili pet golova od Brejdablika

Još jedan težak udarac za naš fudbal – Budućnost je deklasirana od Breidablika sa 5:0, u finalu pretkvalifikacionog turnira Lige šampiona.




Foto: JZN FF YouTube/screenshot

 Potpuno su nemoćni bili izabranici Miodraga Džudovića protiv prvaka Islanda, dok su domaći kažnjavali sve greške Podgoričana.

Već u četvrtom minutu Einarson je naplatio izgubljenu loptu “plavih” na sredini terena, potom je Sigurdarson iskoristio grešku Pavlovskog, dok je Ejolfson u 29. poslije izgubljene lopte Đuričkovića na 20 metara od gola riješio pobjednika, ako je uopšte postojala dilema.

Poslije precizne akcije Breidablika u 33. Gunlaugson je dao četvrti gol i zaokružio pola sata agonije prvaka Crne Gore.

U nastavku je ritam pao, domaći tim nije igrao na isti način kao u prvom dijelu, ali je i sa takvom igrom dao peti gol.

Poklonio ga je mladi Dakić, a Svantorson se upisao u strijelce.

Debakl Budućnosti još jedan je pokazatelj da je crnogorski šampionat zasluženo na začelju evropskih liga i da će se teško uskoro podići, ako ne dođe do drastičnih promjena.

Večerašnja nemoć prvaka države u meču sa timom iz zemlje sa dvostruko manje stanovnika i koja nije baš prepoznata kao fudbalska, razočarala je navijače koji su vjerovali da Budućnost može da izađe iz posljednjeg ranga evropskog fudbala.

Ukoliko je više to i bitno, Budućnost će krajem jula igrati u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv poraženog iz dvomeča između Žalgirisa i Struge iz Sjeverne Makedonije.

TOK UTAKMICE:

Završena je utakmica, Budućnost je bila nedorasla izazovu na Islandu i na kraju je pretrpjela debakl.

90+1′- Crveni karton za Miomira Đuričkovića, Budućnost će utakmicu završiti sa desetoricom.

74′-Gubi loptu Dakić, kažnjava Svantorson. 5:0 za Breidablik.

67′- Pao je ritam u nastavku, domaći kontrolišu rezultat, Budućnost nemoćna da bilo šta promijeni.

46′- Nastavljena je utakmica. Miodrag Džudović je napravio tri izmjene, Gašević, Brnović i Mirković su na terenu, u svlačionici su ostali Pavlovski, Novović i Adžić.

Agonija “plavih”, serija grešaka koje su domaći znali da kazne i sa ubjedljivih 4:o dočekali su poluvrijeme.

33′- Budućnost nokautirana, četvrti gol sa ivice kaznenog prostora postiže Gunlaugson.

29′- Đuričković je izgubio loptu na 20 metara od gola Budućnosti, a onda sijevnula bomba Ejolfsona za ogromnih 3:0.

22′- Ignjatoviću je prošla lopta kroz noge, što je kaznio Sigurdarson i snažnim udarcem savladao Pavličića. 2:0 za Breidablik!

 

18′- Prva velika šansa za Budućnost. Balša Sekulić bio je pred golom, ali je odlično intervenisao Einarson. Ostaje 1:0 za domaće. Šteta…

8′- Pavlovski je startovao na loptu, ali je sudija Jakubik pokazao na penal. Međutim, gledao je snimak i ispravio grešku, pa je Breidablik dobio samo korner.

5′- Viktor Einarson za vođstvo Breidablika na dodavanje Steidorsona. Prethodno su naši jeftino izgubili loptu na sredini terena.

1′-Počela je utakmica u Rejkjaviku.

Trener Budućnosti Miodrag Džudović odlučio je da večerašnju utakmicu počnu Pavličić, Ignjatović, Dakić, Ceklić, Novović, Đuričković, Vasilije Adžić, Pavlovski, Grbić, Almeida i Sekulić.

 
Sa druge strane od prvog minuta na terenu su Einarson, Alasteinson, Einarson, Ejofson, Gunlaugoson, Margeirson, Muminović, Siugardson, Sigurjonson, Steidorson i Jeoman.

Trener Budućnosti Miodrag Džudović odlučio je da večerašnju utakmicu počnu Pavličić, Ignjatović, Dakić, Ceklić, Novović, Đuričković, Vasilije Adžić, Pavlovski, Grbić, Almeida i Sekulić.

Sa druge strane od prvog minuta na terenu su Einarson, Alasteinson, Einarson, Ejofson, Gunlaugoson, Margeirson, Muminović, Siugardson, Sigurjonson, Steidorson i Jeoman.

 Najava utakmica:

Dobru uvertiru u ovu utakmicu ekipa Miodraga Džudovića imala je u polufinalu, kada je prije tri dana rutinski sa 3:0 savladala Atletik Eskaldes iz Andore.

Biće to šansa za naš tim da se revanšira Breidabliku za prošlogodišnju eliminaciju u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija.

Pobjednik meča će u prvom kolu kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje igrati sa irskim Šamrokom.

Praženi će se u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija na megdan slabijem iz dvomeča između Žalgirisa i makedonske Struge.

 

 

 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Sjutra BEZ PADAVINA - Iskoristite SUNČANU nedjelju

Subota, 11.05.2024 | 21:59

U nedjelju će na jugu biti pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Zavoda za meteorologiju i seizmologiju!

Poezija živi: Novosadski književnici predstavili nove zbirke poezija na Sajmu knjiga

Subota, 11.05.2024 | 21:39

Drugi dan Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja protiče u znaku poezije, za šta su se pobrinuli nagrađivani književnici iz Društva novosadskih književnika.

Ova tačka na tijelu vas bukvalno usrećuje: Eliminiše stres, daje vam energiju i volju!

Subota, 11.05.2024 | 21:01

U našem tijelu postoji organ, o kome se veoma malo priča. To je grudna žlujezda (timus) i na njoj se nalazi tačka sreće.

Primorac ŠAMPION Crne Gore

Subota, 11.05.2024 | 20:23

Vaterpolisti Primorca se prekinuli veliki niz Jadrana i nakon 16 godina došli do titule prvaka Crne Gore.

Velika akcija uklanjanja opožarenih stabala i ostalog biljnog otpada na Gorici

Subota, 11.05.2024 | 19:56

Danas se na Gorici, od 8 do 13 časova odvijala akcija na uklanjanju opožarenih stabala i drugog biljnog otpada. Akciju je inicirao Savez izviđača Crne Gore, kojem je ovo početna aktivnost u okviru realizacije projekta „Boranka“, kroz koji se vrši pošumljavanje opožarenih područja.

Protest ispred SDT-a: Spasimo život Milivoju Katniću – potonja je ura; Čime Novović drži u šaci Borisa Savića?

Subota, 11.05.2024 | 19:37

U organizaciji grupa crnogorskih građana i političkih aktivista danas je ispred zgrade Specijalnog državnog tužilaštva SDT održan treći protest podrške bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću. Sa protesta je zatraženo da mu se zbog lošeg zdravstvenog stanja omogući odbrana sa slobode. 

Šest namirnica koje treba da držite u frižideru

Subota, 11.05.2024 | 19:15

Svježe meso, ribu i mlječne proizvode sigurno ćete da držite u frižideru, ali postoje namirnice koje možda nepravilno odlažete.

Budva: Muška osoba preminula od uboda nožem

Subota, 11.05.2024 | 18:56

Saopšteno iz Operativno komunikacionog centra (OKC) za portal Kolektiv me.

Imaju užasne navike i "skaču" po živcima: Ovo su najiritantniji znakovi horoskopa

Subota, 11.05.2024 | 18:27

Svojim osobinama živciraju ljude u svom prisustvu - preostaje vam samo da se naviknete na to.

Ovo je trik da vaše kokice budu savršeno hrskave i ukusne svaki put: Tajne eksperata

Subota, 11.05.2024 | 18:17

Trik da vaše kokice budu savršeno hrskave? Ovo su tajne stručnjaka – kako izbjeći uobičajene greške.