Subota, 22.07.2023 | 17:11
IZVOR: b92.net

Kratak seks je poprilično normalan: Većina parova vodi ljubav MANJE od dvije minute

Biolog Alfred Kinzi je utvrdio da većina muškaraca ejakulira za 2 minute ili manje.




Foto: Ilustracija, Pixabay.com

To nije baš najromantičnija statistika: gotovo polovina muškaraca završi seks u roku od dvije minute, izveštava New Republic putem knjige doktora Harrija Fiša, The New Naked: The Ultimate Sex Education for Grown-Ups. Doktor napominje da su njegovi pacijenti obično fiksirani na to koja bi trebalo biti normalna učestalost seksa, ali da bi kvalitet - a time i trajanje - trebalo biti od jednakog značaja.

U tu svrhu iznosi statistiku iz prednodnih seksualnih studija: prosječno trajanje seksualnog čina iznosi 7,3 minute, ali "neverovatnih" 43% takvih činova završi se unutar 2 minute. Ali to baš i nije novost. Alfred Kinzi je utvrdio da većina muškaraca ejakulira za dvije minute ili manje.

Ali, New Republic ističe da muškarcima, a ne ženama, vjerovatno više smeta brojka. Studija iz 2004. pokazala je da su muškarci prijavili značajno duže idealno trajanje snošaja nego žene; oba su pola imala slične ideje o idealnoj dužini predigre. Dakle, šta muškarac može da učini, osim da preboli to?

Švedska studija nudi jedan zanimljiv pogled: istraživači su imali muškarce koji nisu mogli da izdrže više od jednog minuta; kompletirali su 12 nedelja vežbi za karlično dno - njihovo prosječno vrijeme ejakulacije povećalo se skoro pet puta, sa 31,7 sekundi na 146,2 sekunde, prenosi UPI.

"Postoje velike varijacije između parova, pa tako neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali znatno je više onih čije su strastvene seanse kratke", istaknuo je Fiš. Dodao je i kako bi muškarci koji ne mogu da odlože orgazam dvije minute od početka seksa, niti doživeti nakon 40 minuta vođenja ljubavi, obavezno trebalo da posjeti ljekara jer se takvi problemi mogu ublažiti.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Brnović: Nijednog trenutka nisam pomislio da odem, to što se desilo nema veze sa organizovanim navijačima

Subota, 04.05.2024 | 21:41

Poslije turbulentnih dešavanja u i oko kluba – tuče saigrača, upada navijača u svlačionicu i prijetnji igračima, te užasne situacije u kojoj su se našli trener Ivan Brnović i njegova porodica – za Budućnost stižu bolji dani. Podgoričani su u Tivtu savladali Arsenal 4:0 i ostali u igri za titulu prvaka Crne Gore, mada je i dalje sve u rukama Dečića.

McDonald's bi uskoro trebao predstaviti svoj najveći burger ikada, evo šta je poznato do sada

Subota, 04.05.2024 | 21:26

Hamburgeri iz McDonald'sa vrlo su ukusni i često poželimo da su još veći. Čini se da bi se to sada moglo i ostvariti jer su iz McDonald'sa potvrdili da njihovi timovi širom svijeta rade na lansiranju još većeg i još zasitnijeg hamburgera.

Kolašinci strahuju da infrastruktura ne može da podrži nove objekte

Subota, 04.05.2024 | 20:48

U Kolašinu gotovo da nema ulice u kojoj se ne gradi zgrada ili hotel. Ekspanzija gradnje zabrinjava građane koji strahuju da postojeća infrastruktura neće moći da podrži novoizgrađene objekte, ali iz opštine uvjeravaju da će sve probleme riješiti u narednih par godina. Građanski aktivisti ukazuju i na urbanističke probleme, koji su, kažu, više nego očigledni.

Smolović: Usluge geronto domaćica u Crnoj Gori koristi 850 osoba

Subota, 04.05.2024 | 20:21

Crveni krst Crne Gore, iako je najveći licencirani pružalac usluga pomoći u kući, i dalje nema program geronto domaćica u Glavnom Gradu. Iako za njim postoji veliko interesovanje, te usluge se koriste u svega petnaest opština, navode iz Crvenog krsta za Gradsku RTV.

Karleušin nalog na Instagramu OBRISAN, a evo i ZBOG ČEGA

Subota, 04.05.2024 | 19:54

Jelena Karleuša, koja je na Instagramu imala više od dva miliona pratilaca, a svoj nalog je redovno koristila kako bi objavljivala fotografije, u posljednje vrijeme sve češće govor mržnje, ostala je bez istog, potvrdio je njen menadžer Zoran Birtašević na društvenoj mreži Iks.

Glavni grad bez zamjenice gradonačelnice više od pola godine

Subota, 04.05.2024 | 19:39

Nakon što je Danilo Šaranović preuzeo dužnost ministra unutrašnjih poslova u novembru prošle godine, funkcija zamjenika gradonačelnice u Glavnom gradu ostala je upražnjena. Iako je prošlo već više od pola godine, Demokrate još uvijek ne predlažu kandidata.

DPS: Da li je skandalozna izjava Šćekića zvanični stav Vlade?

Subota, 04.05.2024 | 19:06

Danas je javnost još jednom imala priliku da se uvjeri u kom pravcu ide zvanična državna politika Vlade Crne Gore i to kroz izjavu potpredsjednika Dragoslava Šćekića koji je saopštio da će glasati protiv toga da Crna Gora u UN podrži rezoluciju o Srebrenici, saopštila je Demokratska partija socijalista (DPS).

RECEPT ZA POSNE PALAČINKE: Napravite poslasticu koja će oduševiti sve ukućane

Subota, 04.05.2024 | 18:49

Idealan predlog za današnju večeru.

Koprivica: Praznik Hristovog Vaskrsenja predstavlja pobjedu dobra nad zlom

Subota, 04.05.2024 | 18:36

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica čestitao je Vaskrs mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, arhijerejima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti

Bliži se MET GALA 2024 - događaj koji čeka modni svijet: ONI će biti voditelji, a ovo je TEMA VEČERI

Subota, 04.05.2024 | 18:08

Met Gala 2024 održaće se u ponedjeljak, 6. maja u Njujorku.