Četvrtak, 07.09.2023 | 18:41
IZVOR: cdm.me

Na kraju remi - "Sokoli" ispustili POBJEDU u Kaunasu

Fudbalska reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Litvanijom u Kaunasu 2:2 u četvrtom kvalifikacionom meču i značajno umanjila šanse da se domogne plasmana na Evropsko prvenstvo iduće godine u Njemačkoj.




Foto: arhiva, fscg.me

Dramatična utakmica na “Dariaus ir Gireno” stadionu, naročito u posljednjih pola sata – “sokoli” su gubili, potom u pretposljednjem minutu stigli do potpunog preokreta, ali nisu izdržali. Domaćin je u četvrtom minutu nadoknade rastužio izabranike Miodraga Radulovića i ostavio bez toliko željene pobjede.

Prvo poluvrijeme završilo je bez golova – uoči samog odlaska na odmor viđene su dvije dobre šanse, po jedna na obje strane, ali nisu bili precizni Novikovas i Savićevića.

Igrao se 57.minut kada su Crnogorci zatresli mrežu Litvanije, Krstović je pogodio glavom, ali je VAR poništio taj pogodak našeg napadača zbog ofsajda u kojem se prethodno našao Jovović.

Litvanci su prvi stigli do prednosti, grešku Tomaševića iskoristio je Paulauskas, ali to vođstvo domaćina ubrzo je anulirao Krstović koji je volejem matirao Gertmonasa.

Crna Gora je krenula na sve ili ništa, dobre šanse propuštali su Đuranović i Đuričković, a onda je uslijedilo veliko slavlje naših – igrao se 89. minut kada je Savić zatresao mrežu Litvanaca za potpuni preokret u Kaunasu.

Ipak, sudijski dodatak od pet minuta bio je predug da “sokoli” sačuvaju trijumf. Đuranović je smušeno ušao u jedan duel, nije došao do lopte, a onda su domaći koji sekund kasnije preko Černiha stigli do remija.

Crna Gora sada ima pet bodova, u teškoj je situaciji pred drugi dio kvalifikacija, a već za tri dana je meč sa Bugarskom pod 

LITVANIJA – CRNA GORA 0:0

Tok utakmice

LITVANIJA – CRNA GORA 2:2

Paulauskas 71, Krstović 78, Savić 89

90.minut – igraće se još pet minuta.

89.minut – GOOOOL! Preokret u Kaunasu! Savić je vješto reagovao nakon dodavanja Jovetića. Nadomak smo važne pobjede.

88.minut – otvoreno sada igraju obje selekcije, jure trijumf, Đukanović je bio u povoljnoj poziciji, odlučio se za šut iako je možda imao i bolja rješenja. Ljutio se Krstović, ostaje žal i za ovom prilikom.

87.minut – nova šansa Crne Gore, sada preko Đurđevića, ali i to brani Gertomonas.

82.minut – dobar pokušaj Krstovića, šut iz mjesta sa 17 metara, ali siguran je golman Litvanije.

78.minut – GOOOOL! Sada je sve čisto, raspoloženi Krstović je izjednačio rezultat. Volej napadača Lećea nakon centaršuta Marušića. Imamo dovoljno vremena za potpuni preokret

77.minut – posljednji Radulovićev adut je Đukanović koji u vrhunskoj formi igra za Hamarbi. Janković je napustio teren.

72.minut – odmah reaguje Radulović i uvodi Đurđevića. Meč je završen za Jovovića.

71.minut – GOOL! Vode Litvanci. Strijelac je Paulauskas. Odličan prijem i realizacija ovog napadača nakon jedne dubinske lopte. Loše je čitavu situaciju procijenio Tomašević.

66.minut – projektil Jovetića sa distance, golman Litvanije brani i šalje loptu u korner.

57.minut – ogromno slavlje naših fudbalera, a onda šok. Krstović je dao gol, nakon čega je VAR poništio pogodak našeg napadača. U ofsajdu je bio Jovović, u samom početku akcije koja je prethodila pogotku… Velika šteta, milimetri su odlučili.

53.minut – treća izmjena kod Crne Gore. Izašao je Šćekić, u igri je Lončar.

51.minut – Novikovas neprecizan

Poluvrijeme – miruju mreže u Kaunasu. Očekivano čvrsta i ne pretjerano dopadljiva utakmica, sa po jednom izglednom šansom na obje strane. Golmani su uspješno u tim situacijama odradili svoj dio posla.

38.minut – grešku Radunovića, koji je mlako ušao u jedan duel, umalo da kazne Litvanci. Ipak, Mijatović brani šut Novikovasa.

30.minut – bez ozbiljnijih šansi u uvodnih pola sata igre. Selektor Radulović podigao je trojicu igrača sa klupe i poslao na zagrijavanje. To su A. Vukčević, Kosović i Camaj.

23.minut – Gineitis je priprijetio udarcem sa distance, lopta je završila pored gola Mijatovića.

8.minut – prvu priliku na meču stvorili su “sokoli”. Krstović je petom odložio loptu Radunoviću, uslijedio je šut našeg beka, ali je litvanski štoper izblokirao udarac i otklonio opasnost.

 1.minut – počeo je susret u Kaunasu, uslovi za igru su na visokom nivou.

Najava:

Crna Gora je u junu odigrala dva meča, protiv najtežih rivala u grupi G, uzela bod u susretima sa Srbijom i Mađarskom, a sada je čekaju dueli protiv timova od kojih je na papiru jača i zato se očekuju dobri rezultati pred rasplet u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

“Sokoli” danas u Kaunasu gostuju Litvaniji, a onda će tri dana kasnije pod Goricom dočekati Bugarsku, protiv koje su Stefan Savić i drugovi slavili na premijeri ovog ciklusa.

Naša selekcija je u tekućem kvalifikacionom ciklusu osvojila četiri boda, primila samo dva gola, ali ono što brine jeste činjenica da je samo Nikola Krstović uspio da zatrese protivničku mrežu (dovoljno za trijumf u Bugarskoj).

“Došli smo po tri boda – a ako uspostavimo da se mi pitamo na terenu, ako budemo imali miran pas, cirkulaciju lopte, bićemo mnogo bliži”, izjavio je selektor Miodrag Radulović.

U našoj grupi večeras od 20.45 u Beogradu igraće Srbija i Mađarska.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Požar u fabrici u Berlinu: Vatra se ne može kontrolisati iznutra

Petak, 03.05.2024 | 15:56

Veliki požar izbio je u fabrici u Berlinu-Lihterfeldu, a vatrogasci upoziravaju na otrovan dim koji se širi.

Novi skandal: Ivan Brnović podnio prijavu protiv NN lica zbog sumnje da mu je oteta kćerka

Petak, 03.05.2024 | 15:42

Crnogorski fudbal je odavno dotakao dno, ali ovo što se dešava u posljednjih nekoliko dana prevazilazi sve okvire.

Deset karakternih crta osoba rođenih u maju: Vrijedne i emotivne duše, beskrajno harizmatične

Petak, 03.05.2024 | 15:22

Osobe rođene u maju su ljubitelji putovanja i umjetnosti. Uporni su i ostvaruju sve svoje ciljeve. Evo koje su još njihove karakteristike

Policija sprema prekršajne prijave zbog incidenata u Podgorici, Tivtu i Kotoru

Petak, 03.05.2024 | 15:05

Prethodnih sedmica crnogorski fudbal je bio u centru pažnje javnosti zbog potpuno pogrešnih razloga jer su se dogodila tri velika incidenta u Tivtu, Kotoru i Podgorici.

PET KORAKA za savršeno ispečenu ribu u tiganju

Petak, 03.05.2024 | 14:59

Riba pečena u tiganju je možda i najljepši recept i način pripreme ribe, posebno kada imate zaista dobre filete ili ste možda upecali svoju.

Nadal - Nikada nisam rekao da će se moja karijera ZAVRŠITI na Rolan Garosu

Petak, 03.05.2024 | 14:31

Rafael Nadal je demantovao ranije navode da bi mogao da završi karijeru na Rolan Garosu.

SPEKTAKL u revijalnom dijelu Eurosonga - Nastupiće ove ZVIJEZDE

Petak, 03.05.2024 | 13:55

Poznato je ko će nastupati kao gosti tokom polufinalnih večero Evrovizije 2024, a radi se o izvođačima iz duge i slavne evrovizijske prošlosti.

"Nažalost, neću moći da..." Alkaras ODUSTAO od mastersa u Rimu

Petak, 03.05.2024 | 13:40

Treći teniser svijeta, aktuelni pobjednik Vimbldona Karlos Alkaras, odustao je od nastupa na turniru iz masters serije 1.000 koji naredne sedmice počinje u Rimu.

Vujović: Dužni smo da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja

Petak, 03.05.2024 | 12:54

Sloboda izražavanja je stub demokratije, današnji datum - 3. maj, donosioce odluka, svake godine podsjeća na dužnost da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja. To uključuje uslove za profesionalan i kvalitetan rad novinara, efikasnu zaštitu, brzu reakciju nadležnih i pravedne i temeljne istrage o svim napadima, prijetnjama, zastrašivanjima, saopštila je ministarska kulture i medija Tamara Vujović.

Spajić: Zahvalan svima koji hrabro obavljaju novinarski posao, bez slobode medija nema demokratije

Petak, 03.05.2024 | 12:29

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić čestitao je 3. maj, Svjetski dan slobode medija navodeći značaj poštovanja medijskih sloboda, digniteta i nezavisnosti poslenika „koji rade, istražuju, preispituju i informišu u javnom interesu za dobrobit svih građanki i građana“.