Srijeda, 13.09.2023 | 08:29
IZVOR: b92.net

Apple nastavlja da dominira: Novi pametni satovi sa NAJMOĆNIJIM PERFORMANSAMA

Naredna generacija Apple pametnih satova stiže sa moćnijim performansama i još više korisnih funkcija.




Foto: YouTube screenshot/Apple

ČITAJTE I OVO - VIDEO: Predstavljeni novi iPhone modeli - Pogledajte kako izgledaju i koliko koštaju

Apple Watch Series 9 koristi S9 SIP čipset, koji je moćniji od prethodnog i nudi za 60 procenata bolju procesorsku snagu i za 30 procenata brži grafički čip u odnosu na Series 8.

Series 9 satovi koriste drugu generaciju širokopojasnog čipseta, koji omogućava precizno praćenje i pronalaženje u kombinaciji sa iPhone modelima koji imaju taj čip.

Displej sata nudi lakše očitavanje sadržaja kada ste napolju, uz osvjetljenje od 200 nita (duplo više nego kod Series 8 modela), a može da se spusti do svega jednog nita u tamnim prostorijama kao što su bioskopi.

Apple Watch Series 9 dobija nove gestikulacije (double-tap) i kontroliše glavni taster u aplikaciji. Nove gestikulacije pokreće neural engine u S9 čipu, a obrađuje podatke iz svih senzora, uz mašinsko učenje za za detektovanje duplog tapšanja.

Apple je posebnu pažnju posvetio tome da je novi pametni sat kreiran od recikliranog materijala. Apple Watch Series 9 je kreiran od recikliranog aluminijuma, zlata, kalaja i bakra, dok je po prvi put reciklirani kobalt implemetiran u bateriju. Sama baterija nudi do 18 sati rada.

Kompanija je istakla da od sada više neće koristiti kožu u bilo kom svom novom proizvodu. Apple za kaiševe svojih novih satova koristi novi tekstil, koji nosi naziv FineWoven.

Ultra je najnapredniji Apple pametni sat do sada, a sa drugom generacijom kompanija je nove dunkcije podigla na još viši nivo.

Apple Watch Ultra 2 koristi novu arhitekturu displeja, sa osvjetljenjem od čak 3000 nita, što omogućava bolju čitljivost i pregled pod jakim osvjetljenjem sunca.

Novi "watchface" nosi naziv Modular Ultra i koristi spoljašnje ivice displeja. Noćni mod koristi senzor ambijentalnog osvetljenja za automatsko prebacivanje.

Watch Ultra 2 koristi isti S9 SIP čipset kao i Watch Series 9, a omogućava Double Tap kontrole gestikulacijom i ima novi UWB čip za praćenje lokacije.

Veličina sata je 49mm, sa 1,92-inčnim LTPO OLED ekranom koji nudi maksimalno osvjetljenje do 3000 nita.

Baterija sata omogućava rad do 36 sati, odnosno do 72 sata u modu niske potrošnje. Za softversku podršku oba pametna sata je zadužen WatchOS 10.

Apple Watch Series 9 stiže po početnoj cijeni od 399 dolara, dok će Apple Watch Ultra 2 koštati 799 dolara. Prodaja počinje od 22. septembra.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Stanovnici ovog dijela svijeta se najbolje hrane i najduže žive: Evo šta jedu

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:12

Najzdravije mjesto na svijetu nalazi se u Aziji. Prema mnogim ljekarima specijalizovanim za dugovječnost, Okinava u Japanu ima najbolju ishranu.

Stučnjaci upozoravaju - Evo zašto ipak ne bi trebalo da pijemo rakiju prije jela?

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:52

Ispijanje čašice-dvije rakije prije jela je običaj kod kuće ili u restoranu, ali ova navika navodno ne podstiče apetit i ne poboljšava ukus jela, kako mnogi tvrde.  

Šta će se desiti sa vašim organizmom ako prestanete da jedete HLJEB? Tri promjene koje ćete primijetiti

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:45

Izbacite bijeli hljeb iz ishrane i pogledajte šta će se desiti  

Veljko Ražnatović osvojio medalju i obezbijedio sebi NACIONALNU PENZIJU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:38

Veljko Ražnatović na Evropskom prvenstvu u boksu osvojio je bronzanu medalju, a uz bronzano odličje dobio je i novčanu nagradu. Međutim, velikim uspjehom sebi je obezbijedio i nacionalnu penziju.

Da li ste čuli za burito metodu? Pomoću nje ćete osušiti veš za dva minuta (VIDEO)

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:26

Isprobajte način sušenja veša za koji mnogi tvrde da provjereno radi

Pet znakova po kojima odmah možete prepoznati pasivno-agresivnu osobu

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:17

Većina nas može lako prepoznati otvoreno agresivnu osobu koja voli kritikovati, omalovažava ili vrijeđa, ali to može biti malo teže kada je u pitanju neko ko je pasivno-agresivan. To je zbog toga što ovo ponašanje podrazumijeva prikrivenu agresivnost, odnosno ima efekat na vas iako niste u potpunosti sigurni zašto.

Šta godišnje doba u kojem ste se rodili govori o vama? Evo kada se rađaju avanturisti, a kada nježne duše

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:05

Poput astrologije, popularna vjerovanja tvrde da godišnje doba u kojem smo rođeni može uticati na našu ličnost 

Raznovrstan kulturni program i tokom maja mjeseca u KIC-u

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:05

Kontinuitet promocije raznovrsnog umjetničkog stvaralaštva biće nastavljen i tokom maja u Kulturno - informativnom centru “Budo Tomović”.

"U ovom trenutku..." Marija Šerifović otkrila da li planira da dobije još DJECE preko surogat majke

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:50

Pjevačica Marija Šerifović je nedavno održala koncert u Helsinborgu u Švedskoj.

Planirate da se preselite u Njemačku? Evo koliko dugo ćete tražiti stan

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:44

U Njemačkoj se veliki broj građana našao u problemu zbog visokih kirija i nedostatka stanova na tržištu.