Subota, 07.10.2023 | 20:24
IZVOR: b92.net

Sedam vježbi koje će vam SKINUTI SEDAM GODINA s lica

Preporuka je da ovu japansku masažu primenjujete jednom nedeljno, a za najbolje rezultate je neophodno da izvodite pravilne pokrete.




Foto: Ilustracija/ Pexels.com

S godinama koža lica postaje opuštena, i to ne samo zato što mišići lica slabe, a proizvodnja kolagena i elastina se smanjuje. Postoji još jedna stvar koja uzrokuje starenje - pomjeranje kostiju lica. Zbog toga lice gubi elastičnost, a obrazi i brada postaju opušteniji.

Međutim, postoji posebna tehnika masaže lica koja pomaže da se kosti lobanje vrate u početni položaj i poboljšava mikrocirkulaciju u tkivu.

Ova masaža se zove Korugi i doprinosi mršavljenju lica.

Mišićni tonus se s godinama smanjuje, a masno tkivo se redistribuiše. U mladosti mast stvara homogeni sloj, ali u starijoj dobi počinje da se nakuplja u određenim zonama. Pre početka postupka nabavite ogledalo i malo ulja za masažu. To će pomoći da pratite da li izvodite pokrete pravilno, kao i da izbegnete dodatno trenje. Takođe, koža mora biti čista. Nemojte primenjivati masažu ako imate ORL bolesti, poremećaje limfnog sistema, hronične kožne patologije ili rane na licu. Treba trljati i pritiskati lice prilično snažno, ali bez stvaranja osećaja bola.

1. Podizanje obraza

Postavite laktove na sto. Stisnite šake. Prislonite ih na jagodice s prstima na licu. Vaši mišići treba da su opušteni. Ostanite u ovom položaju 5 sekundi.

2. Rad sa čelom

Nagnite glavu malo unazad. Stisnite šake. Pritisnite čelo na liniju kose zglobovima srednjeg prsta. Nastavite da pritiskate dok klizite rukama prema sljepoočnicama i ušnim školjkama duž linije kose. Nakon toga polako pomerajte prste niz vrat dok ne dođete do ključnih kostiju.

3. Zaglađivanje obraza

Ruke držite sklopljene, palčevi treba da budu ravni jer će vam biti potreban njihov bočni dIo za izvođenje vježbe. Stavite vrh desnog palca ispod levog oka blizu nosa. Napravite klizeći pokret prema ušima pritiskom na kožu. Odmah nakon toga lagano klizite palcem niz bočni izrez - od ušnih resica do ključnih kostiju. Posljednji dIo vježbe ponovite dva puta. Izvedite istu vježbu na desnom dIJelu lica.

4. Zaglađivanje čela

Stisnite obe šake. Postavite srednje zglobove prstiju malo iznad linije obrva i napravite pokret trljanja prema liniji kose. Sada vratite ruke u početni položaj, ali malo u stranu i ponovo napravite pokret podizanja, dakle, zaglađujući cijelu površinu čela.

5. Otvaranje očiju

Stisnite šaku. Podignite obrve. Klizite rukom duž linije obrva uz pomoć zglobova kažiprsta i srednjeg prsta.

6. Rad s donjim dijelom lica

Stisnite šaku i držite kažiprst i srednji prst uspravno, ali i dalje savijen na srednjem zglobu. Pokrete treba da činite uz pomoć ova dva prsta. Pritisnite i snažno povucite kožu od brade prema sljepoočnicama. Počnite od mjesta koje se nalazi ispod uglova usta. Razmak između pritiskanja i povlačenja treba da bude mali. Ukupno bi trebalo da napravite 7-8 pokreta.

7. Kraj masaže

Otvorite dlanove. Stavite prste na čelo i glatko klizite prema sljepoočnicama. Nakon toga, polako klizite prstima od obraza do ključnih kostiju. Primjenjujte ovu masažu jednom nedeljno za najbolje rezultate, piše Bright Side.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

UIP: Inspektori pojačanim kontrolama tokom praznika napravili uvertiru u sezonske aktivnosti

Utorak, 07.05.2024 | 15:16

Za vrijeme Praznika rada, tačnije 1. i 2. maja, tržišna inspekcija kontrolisala je poštovanje čl. 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini i tom prilikom zatvorila je 13 poslovnih objekata, pri čemu je izdato je 20 prekršajnih naloga u iznosu od 12.000 eura. Od navedenih 13 objekata pet je u Budvi,  četiri u Baru, tri u Kotoru i jedan u Ulcinju, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP).

Poznata glumica o POROKU - "Nisam željela da umrem"

Utorak, 07.05.2024 | 15:01

Vupi Goldberg će uskoro objaviti novu knjigu, a spekuliše se da će upravo ova knjiga biti njena najiskrenija ispovijest.

OBJAVLJENA lista NAJZAGAĐENIJIH gradovi u Evropi - Među njima i dva iz Crne Gore

Utorak, 07.05.2024 | 14:50

Poražavajući rezultati. 

Poslanici SD-a predložili povećanje iznosa materijalnog obezbjeđenja

Utorak, 07.05.2024 | 14:47

Poslanici Socijaldemokrata predložili su amandmane na zakon o socijalnoj i dječjoj zaštiti u pravcu neophodnog povećanja iznosa materijalnog obezbjeđenja, jer su, kako navode, korisnici materijalnog obezbjeđenja, shodno zakonu, najsiromašnije kategorije građana i njima je u svim godinama drastičnog povećanja troškova života samo simbolično povećan iznos materijalnog obezbjeđenja.

U Baru UHAPŠENE dvije osobe sa Interpolove potjernice

Utorak, 07.05.2024 | 14:44

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su u saradnji sa Sektorom za borbu protiv kriminala, lišili slobode dva međunarodno tražena lica koja se potražuju po međunarodnim potjernicama NCB Interpol-a Sofija, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

UP: POJAČANE kontrole na utakmici Budućnost Voli - Partizan

Utorak, 07.05.2024 | 14:40

Imajući u vidu značaj košarkaške utakmice koja će se danas odigrati u SC „Morača“ u Podgorici između KK „Budućnost“ iz Podgorice i KK „Partizan“ iz Beograda, te da se na istoj očekuje veliki broj navijača pristalica oba kluba, policija će vršiti pojačane kontrole u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Podgorica: Mitropolit Joanikije PREDVODI LITIJU u srijedu

Utorak, 07.05.2024 | 14:32

Povodom slave grada Podgorice, Svetog Apostola i Jevanđeliste Marka, i ove godine će biti organizovani Dani Svetog Marka, uz bogat sadržaj, saopštili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Epilog tragedije u Skadru: PRONAĐENO i tijelo majke u Bojani

Utorak, 07.05.2024 | 14:11

Policija je pronašla tijelo Alme Arazi (39) koja se u četvrtak utopila u Bojani sa dvije ćerke i sinom.

Krapović čestitao Gašiću: Stabilnost naš ZAJEDNIČKI CILJ

Utorak, 07.05.2024 | 14:00

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović čestitao je Bratislavu Gašiću povodom stupanja na dužnost ministra odbrane Srbije.

Instragram uvodi NOVE FUNKCIJE: Jedna će vam se posebno svidjeti

Utorak, 07.05.2024 | 13:56

Jedna od najkorišćenijih društvenih mreža.